Eplekake med kokos
Enkel•60 min35 min
Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.
Ingredienser
Antall porsjoner
Til formen
-
1 ss
-
1 sskokosmasse
-
1 sssukker
Kakerøre
-
1 dlpotetmel
-
2 dlmandelmel
-
3 dlmelis
-
2 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
2 dlkokosmasse
-
150 gmykt TINE® Meierismør
-
2 stkegg
-
1 dl
Fyll
-
3 stkepler
Tilbehør
-
5 dlPiano® Vaniljesaus eventuelt vaniljeis eller vaniljekesam
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.
-
2
Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.
-
3
Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.
-
4
Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.
-
5
Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.
Tips
Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.