Eplekake med kokos
Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

Ingredienser
Porsjoner
1
Kakerøre
Fyll
Tilbehør
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.
- 2
Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.
- 3
Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.
- 4
Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.
- 5
Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.
Tips
Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.
Tips
Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.