Håndkle og blad
Eplekake med kokos
(2929)

Eplekake med kokos

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform

Til formen

1 ssTINE Meierismør
1 sskokosmasse
1 sssukker

Kakerøre

1 dlpotetmel
2 dlmandelmel
3 dlmelis
2 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
2 dlkokosmasse
150 gmykt TINE Meierismør
2 stkegg
1 dlTINE Yoghurt Vanilje

Fyll

3 stkepler

Tilbehør

5 dlPiano Vaniljesaus eventuelt vaniljeis eller vaniljekesam
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.
    2. Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.
    3. Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.
    4. Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.
    5. Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Blått hjerte
Tips!

Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat