Eplekake med kokos

Eplekake med kokos

10
  • Enkel
  • 60 min
  • 35 min
Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

Ingredienser

Utstyr

Springform

Til formen

1 ss TINE Meierismør
1 ss kokosmasse
1 ss sukker

Kakerøre

1 dl potetmel
2 dl mandelmel
3 dl melis
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse
150 g mykt TINE Meierismør
2 stk egg
1 dl TINE Yoghurt Vanilje

Fyll

3 stk epler

Tilbehør

5 dl Piano® Vaniljesaus eventuelt vaniljeis eller vaniljekesam

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.
    2. Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.
    3. Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.
    4. Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.
    5. Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.
      Tips

      Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Tips

Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.

Kommentarer

  • Laura

    3 år siden
    Fantastisk nydelig kake! Den gikk fort unna her ?? Noen som vet kalori-innhold på denne?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Laura, Så bra at Kaken smakte! God jul :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat