Eplekake med kokos

Eplekake med kokos

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 60 min
  • 35 min
Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Til formen

1 ss TINE Meierismør
1 ss kokosmasse
1 ss sukker

Kakerøre

1 dl potetmel
2 dl mandelmel
3 dl melis
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse
150 g mykt TINE Meierismør
2 stk egg
1 dl TINE Yoghurt Vanilje

Fyll

3 stk epler

Tilbehør

5 dl Piano Vaniljesaus eventuelt vaniljeis eller vaniljekesam

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.
    2. Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.
    3. Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.
    4. Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.
    5. Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.
      Tips!

      Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Tips!

Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Laura

    2 år siden
    Fantastisk nydelig kake! Den gikk fort unna her ?? Noen som vet kalori-innhold på denne?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Laura, Så bra at Kaken smakte! God jul :)

      Kommenter  (0)


  • Bente

    2 år siden
    Kan man bruke glutenfritt mel i stedet for mandelmel?

    Kommenter  (1)


  • Therese

    3 år siden
    Hei! Kan jeg erstatte mandelmel med speltmel?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Therese, Det kan du, men da mister du den gode mandelsmaken i kaken. God bakst!

      Kommenter  (0)

      • Kirsti Arctander

        2 år siden
        Hvis kaka skal være glutenfri kan det ikke erstattes med speltmel!

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          2 år siden
          Hei Kirsti, Det er korrekt som du sier; speltmel er ikke glutenfritt. Men en del mennesker som ikke tåler hevetemel tåler speltmel, da enzymsammensetningen i proteinet er unikt i spelt, så jeg vil tro at Therese er en av disse. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

          Kommenter  (1)

          • Kirsti Arctander

            2 år siden
            Jeg vet at mange kan tåle spelt og ikke rent hvetemel. Stikkordet her var likevel nettopp glutenfri og det vil den ikke bli med spelt. Det kan jo likegodt hende at det var noen som ikke viste at spelt inneholder gluten(som cøliaker opplever jeg det ofte) og skulle bake til noen med cøliaki.

            Kommenter  (0)


  • Matglad

    3 år siden
    Har ikke mandelmel for hånden... hva kan jeg erstatte det med?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Denne kaken er glutenfri, men dersom du kan spise gluten så kan du erstatte mandelmelet med hvetemel. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat