Eplekake med kokos

Eplekake med kokos

13
73
Enkel60 min
Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til formen

Kakerøre

Fyll

  • 3 stk
    epler

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.

  2. 2

    Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.

  3. 3

    Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.

  4. 4

    Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.

  5. 5

    Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.

    Tips

    Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Tips

Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.

Del denne oppskriften: