Brownies

(1890)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her har du en superenkel og saftig grunnoppskrift på brownie.

Antall porsjoner

10

Utstyr

Ildfast form på ca. 25x30 cm

Ingredienser

300 gTINE Meierismør
4 stkegg
4 dlsukker
3 ½ dlhvetemel
6 sskakao
1 tsvaniljesukker

Til servering

3 dlTINE Kremfløte
2 dlfriske bær
 Les kommentarer (189) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du en ildfast form eller en liten langpanne på ca. 25x30 cm.
    2. Smelt smør, og sett til side.
    3. Pisk egg og sukker til en jevn blanding. Rør inn smør.
    4. Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker. Bland akkurat lenge nok til at røren blir klumpfri, ikke lengre.
    5. Hell røren over i en ildfast form eller liten langpanne, dekket med bakepapir. Stek kaken på nederste rille i 25-30 minutter på over og undervarme, eventuelt i 20-25 minutter om du bruker varmluft. Avkjøl kaken før servering.

      Tips:

      Ikke stek kaken for lenge. I motsetning til en vanlig sjokoladekake skal brownies være litt bløt og saftig i midten. 

    6. Skjær brownies i firkanter når den er avkjølt. Dryss melis over og server med pisket kremfløte og friske bær til.

      Tips:

      Pisk fyldig vaniljesausen til luftig krem. Det er viktig at vaniljesausen er kjøleskapskald før pisking. Vaniljesausen kan også serveres rett fra kartongen. 

Kommentarer

  Legg til kommentar