Brownie

Brownies

231
  • Enkel
  • 40 min
  • 20 min
Oppskrift på hjemmelaget brownies med kakao. Så enkelt er det å lage brownies i langpanne!

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form på ca. 25x30 cm
300 g TINE Meierismør
4 stk egg
4 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
6 ss kakao
1 ts vaniljesukker

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
2 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du en ildfast form eller en liten langpanne på ca. 25x30 cm.
    2. Smelt smør, og sett til side.
    3. Pisk egg og sukker til en jevn blanding. Rør inn smør.
    4. Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker. Bland akkurat lenge nok til at røren blir klumpfri, ikke lengre.
    5. Hell røren over i en ildfast form eller liten langpanne, dekket med bakepapir. Stek kaken på nederste rille i 25-30 minutter på over og undervarme, eventuelt i 20-25 minutter om du bruker varmluft. Avkjøl kaken før servering.
      Tips!

      Ikke stek kaken for lenge. I motsetning til en vanlig sjokoladekake skal brownies være litt bløt og saftig i midten. 

    6. Skjær brownies i firkanter når den er avkjølt. Dryss melis over og server med pisket kremfløte og friske bær til.
      Tips!

      Pisk fyldig vaniljesausen til luftig krem. Det er viktig at vaniljesausen er kjøleskapskald før pisking. Vaniljesausen kan også serveres rett fra kartongen. 

Kommentarer

  • Carina

    4 dager siden
    Hei! Jeg har ikke nok vanlig sukker, men har rørsukker! Går det an å blande disse? :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 dager siden
      Hei Carina,

      Du kan fint blande disse :)

      Lykke til!

       (0)


  • Mia

    22 dager siden
    Denne kaken overrasket ikke stort. Den var kjempe tørr og kompakt. Minnet veldig om en sjokoladekake som har stått mange dager. Desverre..

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      20 dager siden
      Så leit å høre, Mia. Kan det hende den sto for lenge i ovnen eller at var for varm?

       (1)


  • Eline

    26 dager siden
    Synes røra ble ganske tykk først så jeg la være å legge til den siste dl med mel. Men det angrer jeg på, fordi smøret gikk opp til toppen av kaka under steking og måtte derfor helle ut fettet i vasken underveis. Men den smakte veldig godt, var bare ikke typiske «brownie konsistens»

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      24 dager siden
      Så leit å høre at den ikke ble som den skulle, men godt å se at den smakte godt allikevel :) Håper du prøver å bake kaken igjen!

       (1)


  • Ulrikke

    27 dager siden
    Den ble veldig god😊

     (5)


  • saad

    1 måneder siden
    4dl sukker? Det er en veldig lite kake og veldig mye sukker, det høres veldig usunn ut.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Kake er jo noe man skal kose seg med engang i blant og er ikke det sunneste i utgangspunktet :)

       (3)


  • Hanne

    1 måneder siden
    Jeg ville nok ikke kaldt dette for en Brownie heller...
    Ut fra min erfaring blir det ikke rette Browniekonsistens uten smeltet sjokolade i røra. Vet ikke hvorfor det er sånn, men de kakene jeg har bakt som kun har kakao i røra, blir ikke sånn sticky/seig i konsistensen... og det har ikke noe med steketiden å gjøre... Enkelt tips er å se på bildet i oppskrifta og ser det ut som tørr kake... er den nok det... ;)
    En seig god Brownie trenger ellers ikke noe krem eller topping.
    Kun en kule vaniljeis ved siden av... det blir bra... YES!!

     (6)

    • Toblifanten

      22 dager siden
      Helt uenig med deg der altså

       (2)


  • Moba

    2 måneder siden
    Absolutt ingen brownies!
    Men kaken var god, men forventer man Brownies vil man bli skuffet, for dette minnet mer om en sjokoladekake.
    En veldig god sjokoladekake ??

     (3)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei!

      Det var bra kaken smakte, om ikke annet. :) Vi kan se på denne oppskriften en runde og se om det trengs noen justeringer. Neste gang kan du kanskje prøve deg på denne: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/enkle-brownies. Bytt gjerne ut nøtter med for eksempel daimkuler! Kjempe godt!

       (3)


  • Thomasine

    2 måneder siden
    Har akkurat laga brownisen og den var kjempegod! Vart lurt forundra når det smelta smøret ikkje vart nevnt noko meir i oppskrifta. Rekna med det skulle i bollen saman med dei andre ingrediensane :)

     (2)

    • Thomasine

      2 måneder siden
      Haaha lest meg blind på opskrifta. Såg det no! :)

       (4)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        1 måneder siden
        Hei!

        Så bra at du fant ut av det! :)

         (1)


  • Hei????

    2 måneder siden
    Vi brukte Melange i steden for tine meierismør????????

     (6)


  • Emma

    4 måneder siden
    ??????????????? I LOVE IT

     (6)


Det er mye kjærlighet i god mat