Brownies
Enkel•40 min20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gTINE® Meierismør . For laktosefrie brownies, velg TINE® Laktosefri Meierismør
-
4 stkegg
-
4 dlsukker
-
3 ½ dlhvetemel
-
6 sskakao
-
1 tsvaniljesukker
Til servering
-
3 dlTINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
-
2 dlfriske bær
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovn på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du en ildfast form eller en liten langpanne på ca. 25x30 cm.
-
2
Smelt smør, og sett til side.
-
3
Pisk egg og sukker til en jevn blanding. Rør inn smør.
-
4
Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker. Bland akkurat lenge nok til at røren blir klumpfri, ikke lengre.
-
5
Hell røren over i en ildfast form eller liten langpanne, dekket med bakepapir. Stek kaken på nederste rille i 25-30 minutter på over og undervarme, eventuelt i 20-25 minutter om du bruker varmluft. Avkjøl kaken før servering.
Tips
Ikke stek kaken for lenge. I motsetning til en vanlig sjokoladekake skal brownies være litt bløt og saftig i midten.
-
6
Skjær brownies i firkanter når den er avkjølt. Dryss melis over og server med pisket kremfløte og friske bær til.
Tips
Pisk fyldig vaniljesausen til luftig krem. Det er viktig at vaniljesausen er kjøleskapskald før pisking. Vaniljesausen kan også serveres rett fra kartongen.