Brownie

Brownies

256
  • Enkel
  • 40 min
  • 20 min
Oppskrift på hjemmelaget brownies med kakao. Så enkelt er det å lage brownies i langpanne!

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form på ca. 25x30 cm
300 g TINE Meierismør
4 stk egg
4 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
6 ss kakao
1 ts vaniljesukker

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
2 dl friske bær

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du en ildfast form eller en liten langpanne på ca. 25x30 cm.
    2. Smelt smør, og sett til side.
    3. Pisk egg og sukker til en jevn blanding. Rør inn smør.
    4. Bland inn hvetemel, kakao og vaniljesukker. Bland akkurat lenge nok til at røren blir klumpfri, ikke lengre.
    5. Hell røren over i en ildfast form eller liten langpanne, dekket med bakepapir. Stek kaken på nederste rille i 25-30 minutter på over og undervarme, eventuelt i 20-25 minutter om du bruker varmluft. Avkjøl kaken før servering.
      Tips!

      Ikke stek kaken for lenge. I motsetning til en vanlig sjokoladekake skal brownies være litt bløt og saftig i midten. 

    6. Skjær brownies i firkanter når den er avkjølt. Dryss melis over og server med pisket kremfløte og friske bær til.
      Tips!

      Pisk fyldig vaniljesausen til luftig krem. Det er viktig at vaniljesausen er kjøleskapskald før pisking. Vaniljesausen kan også serveres rett fra kartongen. 

Kommentarer

  • Ina

    16 dager siden
    Dette er ikke en brownie, men en sjokoladekake. Måtte ta den ut 7 min før tiden fordi den ble for tørr og den er ikke i nærheten av en sprø topp som en brownie skal ha, og som er vist på bildet.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei Ina!

      Det var leit å se du ikke ble fornøyd med denne oppskriften. Om du vil ha en litt mer "sticky" Brownies, kan du prøve denne: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/brownies-med-kremost

       (0)


  • Gabriele

    3 måneder siden
    Hei er det mulig og bruke en rund form panne

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Ja det skal gå an! Tror jeg hadde prøvd meg på en 26 cm form. værste fall en 28cm. form. Stek gjerne kaken litt lengere og sjekk i midten ved å stikke i den ved slutten av steketiden. :)

      God bakst!

       (0)


  • Kakebakern

    3 måneder siden
    Kan man bruke margarin istedenfor smør? Hva blir forskjellen?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kakebakern!

      Du kan bruke margarin istedefor smørm ja! Men for å få den beste smaken anbefaler vi meierismør! :)

       (1)


  • Milla

    3 måneder siden
    Meh

     (0)


  • Trym

    3 måneder siden
    Denne ble veldig tørr og veldig tynn, så definitivt ikke sånn brownies som er så gode å spise

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Så leit å se at kaken ikke ble som forventet, Trym. Ble den stekt for lenge eller var den i for stor form?

      Håper du prøver igjen og blir fornøyd :)

       (0)


  • Trine

    3 måneder siden
    Jeg er ingen baker, men denne er både enkel og utrolig god! Skal nok lage denne igjen ja! <3

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Trine!

      Så bra du er fornøyd med oppskriften! Go bakst! :)

       (0)


  • Heidi

    3 måneder siden
    Hei! Har laget denne browniesen før og den er kjeme god! Nå tenkte jeg å lage den litt 17- mai, men nå skal jjeg ha krem og bær ved siden av. Lønner det seg da og ha litt sukker eller vaniljesukekr i kremem (altså kremfløten) eller er det nok med kun fløte?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Heidi,

      Du kan godt ha i sukker eller vaniljesukker i kremen for å gi litt søtere smak :)

      Dette er smak og behag og anbefaler deg å smake til kremen etter eget ønske.

      God bakst!

       (0)


  • Jesper 8 år

    4 måneder siden
    Alt for mye kakao måtte kaste kaka

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Jesper,

      En Brownie har ganske ''mørk/sterk'' smak av kakao/sjokolade. Husk at når det står 6 ss skal det være flate skjeer og ikke toppede. Det skal ikke være ett fjell med kakao på skjeene. Håper du prøver igjen og kaken faller i smak :) Lykke til!

       (0)


  • Helene

    4 måneder siden
    Nam ser gåt ut

     (1)


  • Tiril ????

    4 måneder siden
    😂😂😂

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat