
Pavlova med grillet frukt
Middels•130 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlfinkornet sukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
Fyll
-
1 pakkePiano® Pavlovakrem eller 3 dl TINE Kremfløte
Topping
-
2 stknektariner
-
3 skiverananas
-
1 stkpære
-
4 ssflytende honning
-
1 stklime
-
4 ssgranateplekjerner
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Dekk en stekeplate med bakepapir og sett en springform uten bunn på platen. Kle sidene med remser av bakepapir (lim/fest dem gjerne med litt av marengsmassen så de sitter godt langs kanten).
Tips
Springformen vil gi marengsbunnen rettere kanter. Alternativt kan du tegne opp en sirkel på ca. 24 cm i midten av arket og forme marengsmassen til en mer organisk bunn innenfor den opptegnede sirkelen.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker og tilsett gradvis, mens pisken går. Visp til massen er blank, smidig og fast.
-
3
Fordel marengsmassen i springformen og stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. Avkjøl helt, løs opp springformen og fjern. Skjær gjerne forsiktig langs kanten med en skarp kniv først.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
4
Del nektarin, ananas og pære i biter og grill noen minutter på hver side. Legg frukten over på et fat eller tallerken, dryss over granateple og drypp over honning og limesaft.
-
5
Legg marengsbunnen på et serveringsfat. Pisk opp pavlovakrem til luftig etter anvisning på pakken.
Tips
Har du ikke Pavlovakrem, kan du bruke pisket kremfløte, vaniljekrem eller en blanding av de to. Pavlova smaker også godt toppet med iskrem.
-
6
Fordel krem utover marengsbunnen, legg over den grillede frukten. Hell gjerne over litt av saften som har samlet seg på fatet og server med en gang.