
Pavlova med grillet frukt
En supergod sommer-pavlova og perfekt avslutning på grillmåltidet.

Ingredienser
Antall porsjoner
8
Ingredienser
Fyll
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
- 2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
- 3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
- 4
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.
- 5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
- 6
Del nektarin, ananas og pære i biter og grill noen minutter på hver side. Legg frukten over på et fat eller tallerken, dryss over granateple og drypp over honning og limesaft.
- 7
Legg marengsbunnen på et serveringsfat. Pisk opp pavlovakrem til luftig etter anvisning på pakken.
Tips
Har du ikke Pavlovakrem, kan du bruke pisket kremfløte, vaniljekrem eller en blanding av de to. Pavlova smaker også godt toppet med iskrem. - 8
Fordel krem utover marengsbunnen, legg over den grillede frukten. Hell gjerne over litt av saften som har samlet seg på fatet og server med en gang.