
Sukkerredusert ostekake med rosa gelélokk
Middels•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
Bunn
-
1 dlhasselnøtter
-
2 dlgranola , sukkerfri
-
2 cmfinrevet frisk ingefær
-
½ stksitron , skallet og saften
-
65 g
Ostekakemasse
-
6 stkgelatinplater
-
3 dl
-
1 pakke
-
½ stksitron , skallet
-
3 dl
-
4 sskokende vann
-
3 ssferskpresset sitronsaft
Gelélokk med bær
-
250 gfriske bringebær (ca. 2 pakker)
-
125 gfriske rips
-
1 pakke
-
5 stkmynteblader
Slik gjør du det
-
1
Finhakk nøtter og bland dette sammen med granola. Rasp ingefær og rasp sitronskall. Vend inn dette sammen med saften av ½ sitron. Smelt smør og hell oppi granolamiksen.
-
2
Kle bunnen av en kakeform (ca 24 cm i diameter) med bakepapir og trykk ut miksen til en tett bunn. Ønsker du å lage porsjonsdesserter så bruker du 4-6 glass, som du fordel miksen i.
-
3
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca 5 min. Miks kesam og kremost og ha i skall fra 1/2 sitron. Visp kremfløten stiv og vend den inn i ostemassen.
-
4
Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen og rør godt.
-
5
Fyll kakeform eller porsjonsglassene med 1 pakke bringebær og rips og hell i ostemassen. Du får nå deilig frukt inne ostekaken. Sett kaken kaldt i ca 4 timer (noe kortere tid for porsjonsglass).
-
6
Smelt geléen i kjele og kjøl den ned til den er lunken. Legg på resten av bærene på ostekaken og hell geléen over slik at det dannes et lokk med bær som stikker opp. Sett kaken kaldt i noen timer til geléen har stivnet.
-
7
Pynt med mynte før servering.