Skip to main content

Sukkerredusert ostekake med rosa gelélokk

Middels
40min

Herlig ostekake med litt mindre sukker! Nydelig ostekake med bunn laget av granola, herlig ostekakemasse, sukkerfri bringebærgele og deilige bær. Husk å sette av nok tid til at kaken stiver, den må stå minst 6 timer i kjøleskap for at den skal stivne. Gir ca 10 porsjoner.

4.1
(18)
Next ImageSukkerredusert ostekake med rosa gelélokk

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

1 dl
hasselnøtter
2 dl
granola, sukkerfri
2 cm
finrevet frisk ingefær
0.5 stk
sitron, skallet og saften

Ostekakemasse

6 stk
gelatinplate
0.5 stk
sitron, skallet
4 ss
kokende vann
3 ss
ferskpresset sitronsaft

Gelélokk med bær

250 g
friske bringebær (ca. 2 pakker)
125 g
friske rips
1 pakke
Piano® Gelé UTEN sukker med bringebærsmak
5 stk
mynteblad

Fremgangsmåte

  1. Finhakk nøtter og bland dette sammen med granola. Rasp ingefær og rasp sitronskall. Vend inn dette sammen med saften av ½ sitron. Smelt smør og hell oppi granolamiksen.

  2. Kle bunnen av en kakeform (ca 24 cm i diameter) med bakepapir og trykk ut miksen til en tett bunn. Ønsker du å lage porsjonsdesserter så bruker du 4-6 glass, som du fordel miksen i.

  3. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca 5 min. Miks kesam og kremost og ha i skall fra 1/2 sitron. Visp kremfløten stiv og vend den inn i ostemassen.

  4. Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen og rør godt.

  5. Fyll kakeform eller porsjonsglassene med 1 pakke bringebær og rips og hell i ostemassen. Du får nå deilig frukt inne ostekaken. Sett kaken kaldt i ca 4 timer (noe kortere tid for porsjonsglass).

  6. Smelt geléen i kjele og kjøl den ned til den er lunken. Legg på resten av bærene på ostekaken og hell geléen over slik at det dannes et lokk med bær som stikker opp. Sett kaken kaldt i noen timer til geléen har stivnet.

  7. Pynt med mynte før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Gir 1 stykk ostekake, men det er også mulig å lage porsjonsdesserter. Da bruker du 4-6 glass som du fordel miksen i.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter