Bløtkake med vaniljefyll
Ingenting sier fest mer enn en flott bløtkake. Denne er fylt med vaniljekrem, bringebærsyltetøy og banan og toppet med bær og pikekyss.
Enkel•1 t 30 min•12 personer
Ingredienser
- 4 ss TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 dl bringebærsyltetøy
- 2 pakke Piano® Original Vaniljekrem
- 4 stykk banan
- 5 dl TINE® Kremfløte
- 2 ts sukker
Sukkerbrød
- 5 stykk egg
- 1.5 dl sukker
- 2.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
Pynt
- 2 dl jordbær
- 1 dl blåbær
- 1 dl bringebær
- 8 stykk pikekyss
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 160 °C. Lag sukkerbrød ved å piske egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend forsiktig inn i røren.
2
Hell røren i en smurt og melet springform på 22-24 centimeter i diameter og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter eller til gjennomstekt.
3
Hvelv formen over på en rist og la stå opp ned til kaken er avkjølt. Fjern formen og del kaken i tre lag på langs.
TipsDet er lurt å bruke en lang, taggete brødkniv når du skal skjære kakebunnen i lag. Prøv å holde kniven så vannrett som mulig slik at du skjærer rett.
4
Dynk sukkerbrødet med melk. Legg en del på et fat, spre halvparten av bringebærsyltetøyet utover, topp med halvparten av vaniljekremen og legg skiver av banan på toppen. Legg en del sukkerbrød på toppen og gjenta lagene med bringebærsyltetøy, vaniljekrem og bananskiver. Topp med sukkerbrød.
5
Pisk kremfløte og sukker til stiv krem og fordel utover kaken. Pynt med jordbær, blåbær, bringebær og pikekyss.
TipsEn god bløtkake begynner med et godt sukkerbrød, helst hjemmelaget, men vil du ikke bake selv kan du bruke ferdigkjøpt.