Red velvet cake

Red velvet cake

45
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Ingredienser

180 g TINE Meierismør
3 ½ dl sukker
2 stk egg
5 dl hvetemel
1 ½ ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl TINE Kefir Økologisk
1 ½ ts rød pastafarge

OSTEKREM

9 dl TINE Kremfløte
9 pakker TINE Kremgo® Naturell
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
3 ts sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.
    2. Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.
    3. Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.
    5. Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.
      Tips

      Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.

Tips

Poenget med å bruke ingredienser med romtemperatur er at de binder seg bedre sammen om ingrediensene har samme temperatur. Når bindingen er god får du bedre resultat ved oppvarming.  I tillegg skiller ikke kremen seg like lett.

Kommentarer

  • Alexandra

    5 måneder siden
    Hei! Er det mulig å halvere kremen for å ikke få et like så tykt lag?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Selvfølgelig kan du gjøre det, Alexandra :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat