Red velvet cake

Red velvet cake

Kommentarer 24
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g TINE Meierismør
3 ½ dl sukker
2 stk egg
5 dl hvetemel
1 ½ ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl TINE Kefir Økologisk
1 ½ ts rød pastafarge

OSTEKREM

9 dl TINE Kremfløte
9 pakker TINE Kremgo’® Naturell
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
3 ts sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.
    2. Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.
    3. Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.
    5. Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.
      Tips!

      Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.

Tips!

Poenget med å bruke ingredienser med romtemperatur er at de binder seg bedre sammen om ingrediensene har samme temperatur. Når bindingen er god får du bedre resultat ved oppvarming.  I tillegg skiller ikke kremen seg like lett.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Rebecca

    3 måneder siden
    Hei! I andre red velvet kakeoppskrifter har jeg lagt merke til at de gjerne også har i eddik i kakerøra. Er det en spesifikk grunn til at denne oppskriften ikke trenger det?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Rebecca,

      Det er ingen spesifikk grunn til at denne oppskriften ikke trenger det, men det er mange forskjellige måter å lage Red Velvet på.

      Lykke til!

      Kommenter  (0)

    • Shawn

      15 dager siden
      Jeg tror grunnen er at du har kefir isteden for eddik som det sure i kaken.

      Kommenter  (0)


  • Markus

    4 måneder siden
    Hei blir det for mye krem??

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      4 måneder siden
      Hei :) Det skal være et passe tykt lag med krem, så det blir ikke for mye.

      Kommenter  (0)


  • Markus

    4 måneder siden
    er det for mye krem

    Kommenter  (0)


  • Siri

    4 måneder siden
    Hei ?? I punkt 5 står det at man skal dekke til med den kremfrie delen øverst. Vil dette si at man ikke skal ha krem i ostekremen på det øverste laget????

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei, Siri! Det er samme ostekrem i lagene inni kaken som utenpå kaken :) Du skal altså ha krem i ostekremen på det øverste laget også. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • mina

    4 måneder siden
    Kaken ble veldig kompakt og den ble også bare to lag. hva kan jeg gjøre for å få den mer luftig?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Mina,

      Det er vanskelig å si hva som har gått galt her når jeg ikke vet hva du har gjort. Om du har rørt mye i røren kan du heller prøve å vende det tørre inn slik at man ikke slår ut så mye av luften. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Samatha

    6 måneder siden
    Jeg feilet fordi jeg trodde man skulle ha osten først siden det står feil i oppskriften..??????????????Jeg er ny innen kakebaking ??????????

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Samantha,

      Så hyggelig å høre at du har begynt med baking! Fortsett med det :) Hvor i oppskriften mener du at osten står først?

      Kommenter  (0)

      • Samatha

        6 måneder siden
        Det står i oppskriften til kremen at man skal piske romtemperert kremost med melis og sener står det at man skal blande med kremost til en fin og luftig krem

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          6 måneder siden
          Hei igjen Samantha!

          Dette står i trinn 4: Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem. Det betyr at du først skal piske kremost med melis, vaniljesukker og sitronkraft. Så pisker du kremfløten stiv i en egen bolle og så vender du den ferdig piskede kremfløten sammen med kremost blandingen. Håper dette gjør det mer forståelig :)

          Lykke til!

          Kommenter  (0)


  • Heidi

    6 måneder siden
    Det er en fantastisk flott oppskrift, lager den for 2. Gang, for den er helt nydelig!!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Takk for tilbakemeldingen, Heidi :) Fortsatt god baking!

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    8 måneder siden
    mulig det bare jeg som er helt håpløs på kakebaking. Meeen jeg fikk en to lags-kake istedenfor 4 og kremen ble rosa istedenfor rød og når den hvar stekt ble den brun igjen, selvom jeg hadde masse mye mere rødt oppi ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Camilla,

      Det er vanskelig å si hvorfor den ikke har blitt ordentlig rød når du sier du har brukt masse farge. Anbefaler konditorfargene fra Wilton for å få sterke farger :) Håper kaken smakte!

      Kommenter  (0)


  • Inger

    1 år siden
    Kan denne kaken fryses med fyll?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Inger! Det går helt fint å fryse denne kaken med fyllet. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Stine

    2 år siden
    Kan denne kaken lages dagen før og isåfall hvor lenge holder den seg god i kjøleskapet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Stine, Denne kaken kan fint lages dagen før og holder seg godt i kjøleskapet i 3-4 dager om den er godt pakket inn i for eksempel en kaketine :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat