Red velvet cake

Red velvet cake

36
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Ingredienser

180 g TINE Meierismør
3 ½ dl sukker
2 stk egg
5 dl hvetemel
1 ½ ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl TINE Kefir Økologisk
1 ½ ts rød pastafarge

OSTEKREM

9 dl TINE Kremfløte
9 pakker TINE Kremgo’® Naturell
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
3 ts sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.
    2. Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.
    3. Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.
    5. Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.
      Tips!

      Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.

Tips!

Poenget med å bruke ingredienser med romtemperatur er at de binder seg bedre sammen om ingrediensene har samme temperatur. Når bindingen er god får du bedre resultat ved oppvarming.  I tillegg skiller ikke kremen seg like lett.

Kommentarer

  • Nora

    29 dager siden
    Hei Tine
    Takk for en flott side med mye spennende oppskrifter. I går lagde jeg Red Velvet kake etter deres oppskrift og selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, var resultatet svært skuffende.
    Punkt 1: Kaken ble ikke rød til tross for at jeg brukte en hel pakke med konditorfarge.
    Punkt 2: Kaken var svært kvalmende og dessverre ikke spiselig. Den store mengden kremost ødelegger kakens konsistens og smak.
    Punkt 3: Heller ikke baketiden var korrekt
    Jeg opplever at oppskriften er mer opptatt av å selge Tines kremostprodukter enn å lage en god smaksopplevelse. Produktene kostet meg til sammen rundt 400kr hvor halvparten av kostnaden var knyttet til kostnadene med innkjøp av Tine Kremost. Jeg føler meg litt lurt her. Kakefesten ble mislykket og vi ble tvunget til å springe ned på butikken for å kjøpe en ferdigkake av lav kvalitet, men som likevel var spiselig enn deres Red Velvet kake.

    Mvh
    Dania

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      29 dager siden
      Hei Dania,



      Så hyggelig å høre at su syns siden vår har mange bra oppskrifter. Det er leit at du ikke ble fornøyd med kaken. Det kommer veldig an på hvilken konditorfarge du bruker på hvor rød kaken blir. Anbefaler deg å prøve Wilton farge neste gang da denne gir en kraftig farge.

      Denne kaken kar mye ''frosting''/krem og kan bli kvalmende for de som ikke er så glad i det. om du vil prøve deg på kaken igjen anbefaler jeg deg å prøve med mindre mengde krem.

      Steketiden skal være korrekt da det er mange som får riktig resultat på denne kaken og den har vært testbakt flere ganger her før oppskriften legges ut.



      Håper du fortsetter å bake og prøver deg på en ny oppskrift eller prøver denne igjen:)

       (1)


  • Kristin

    1 måneder siden
    Blir veeeeldig mye ostekrem av denne oppskriften.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det stemmer Kristin :) Men det skal brukes en god del til denne kaken. Håper det smaker!

       (1)


  • Vanora

    2 måneder siden
    Hi!
    Can I add the entire mixture into one 20cm pan only? I do not have two and I was thinking that I could cut the cake into 2 pieces, not 4 as in the picture :)
    Thanks!

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hi Vanora,

      I would not recommend making the whole recipe in just one cakeform. Would recommend to split the recipe in 2.

       (2)


  • Ingrid Eline

    2 måneder siden
    Hei, kan man lage denne i langpanne?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det kan du, Ingrid Eline :)

       (1)


  • Synne

    3 måneder siden
    Hei! Kan man bytte ut kefir med noe annet???

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Synne,

      Du kan bytte den ut med Cultura eller Biola :)

       (1)


  • Rebecca

    7 måneder siden
    Hei! I andre red velvet kakeoppskrifter har jeg lagt merke til at de gjerne også har i eddik i kakerøra. Er det en spesifikk grunn til at denne oppskriften ikke trenger det?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Rebecca,

      Det er ingen spesifikk grunn til at denne oppskriften ikke trenger det, men det er mange forskjellige måter å lage Red Velvet på.

      Lykke til!

       (0)

    • Shawn

      5 måneder siden
      Jeg tror grunnen er at du har kefir isteden for eddik som det sure i kaken.

       (0)


  • Markus

    8 måneder siden
    Hei blir det for mye krem??

     (0)

    • Lena Straume

      8 måneder siden
      Hei :) Det skal være et passe tykt lag med krem, så det blir ikke for mye.

       (0)


  • Markus

    8 måneder siden
    er det for mye krem

     (0)


  • Siri

    8 måneder siden
    Hei ?? I punkt 5 står det at man skal dekke til med den kremfrie delen øverst. Vil dette si at man ikke skal ha krem i ostekremen på det øverste laget????

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei, Siri! Det er samme ostekrem i lagene inni kaken som utenpå kaken :) Du skal altså ha krem i ostekremen på det øverste laget også. God bakst!

       (0)


  • mina

    9 måneder siden
    Kaken ble veldig kompakt og den ble også bare to lag. hva kan jeg gjøre for å få den mer luftig?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Mina,

      Det er vanskelig å si hva som har gått galt her når jeg ikke vet hva du har gjort. Om du har rørt mye i røren kan du heller prøve å vende det tørre inn slik at man ikke slår ut så mye av luften. Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat