Red velvet cake

Red velvet cake

108
866
Enkel60 min
Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

OSTEKREM

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.

 2. 2

  Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.

 3. 3

  Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.

 4. 4

  Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.

 5. 5

  Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.

  Tips

  Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.

Tips

Poenget med å bruke ingredienser med romtemperatur er at de binder seg bedre sammen om ingrediensene har samme temperatur. Når bindingen er god får du bedre resultat ved oppvarming.  I tillegg skiller ikke kremen seg like lett.

Del denne oppskriften: