Red velvet cake
Enkel•60 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
180 g
-
3 ½ dlsukker
-
2 stkegg
-
5 dlhvetemel
-
1 ½ sskakao
-
2 tsvaniljesukker
-
1 tsbakepulver
-
1 tsnatron
-
2 ½ dl
-
1 ½ tsrød pastafarge
OSTEKREM
-
9 dl
-
1125 g
-
3 dlmelis
-
3 tsvaniljesukker
-
3 tssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.
-
2
Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.
-
3
Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
-
4
Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.
-
5
Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.
Tips
Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.