placeholder image
4

Red velvet cake

(76)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

12

Ingredienser

180 gTINE Meierismør
3 ½ dlsukker
2 stkegg
5 dlhvetemel
1 ½ sskakao
2 tsvaniljesukker
1 tsbakepulver
1 tsnatron
2 ½ dlTINE Kefir Økologisk
1 ½ tsrød pastafarge

OSTEKREM

9 dlTINE Kremfløte
9 pakkerTINE Kremgo’® Naturell
3 dlmelis
3 tsvaniljesukker
3 tssitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.
    2. Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.
    3. Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.
    5. Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.

      Tips:

      Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.

Tips:

Poenget med å bruke ingredienser med romtemperatur er at de binder seg bedre sammen om ingrediensene har samme temperatur. Når bindingen er god får du bedre resultat ved oppvarming.  I tillegg skiller ikke kremen seg like lett.

Kommentarer