Red velvet cake

Red velvet cake

45
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Imponer på kakebordet med en firelags Red velvet-kake av rød sjokoladekake og hvit ostekrem.

Ingredienser

180 g TINE Meierismør
3 ½ dl sukker
2 stk egg
5 dl hvetemel
1 ½ ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ½ dl TINE Kefir Økologisk
1 ½ ts rød pastafarge

OSTEKREM

9 dl TINE Kremfløte
9 pakker TINE Kremgo® Naturell
3 dl melis
3 ts vaniljesukker
3 ts sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Bruk romtemperert smør og pisk det hvitt med sukker. Tilsett et egg av gangen, og visp til en glatt røre.
    2. Rør inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron til en jevn røre. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Røren skal være veldig rød.
    3. Smør to springformer på 20 cm i diameter og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i og stek i ovnen i 30 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
    4. Pisk romtemperert kremost med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Pisk kremfløte stiv for seg, og bland med kremosten til en luftig krem.
    5. Del begge kakene i to. Spre et lag krem på tre deler og monter med den kremfrie delen øverst. Dekk hele utsiden med ostekrem. Det er lurt å gjøre dette på det fatet kaken skal serveres på, slik at du slipper å flytte den.
      Tips!

      Pynt med blåbær så har du den en kake i flaggets farger, perfekt til 17-mai og andre høytider.

Tips!

Poenget med å bruke ingredienser med romtemperatur er at de binder seg bedre sammen om ingrediensene har samme temperatur. Når bindingen er god får du bedre resultat ved oppvarming.  I tillegg skiller ikke kremen seg like lett.

Kommentarer

  • Alexandra

    3 måneder siden
    Hei! Er det mulig å halvere kremen for å ikke få et like så tykt lag?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Selvfølgelig kan du gjøre det, Alexandra :) Lykke til!

       (0)


  • Sånn Ca Ok

    4 måneder siden
    Steketid på 30 min på 180grader så har man red velvet grøt.. 50-60 minutt så begynner den berre seg ferdig.
    Og med kakao i oppskriften (som gir en brun farge) skal det ENORME mengder farge til før den blir så rød som den skal.
    Dropp Tine sin kremost, kjøp Philadelphia!

     (7)


  • Mari-Anne

    5 måneder siden
    Hei. Ønsker å lage denne til min datter med melkealergi. Hva kan jeg erstatte kefir med?
    M-A

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Mari-Anne,

      Du kan erstatte kefiren med Gryr Havredrikk Fyldig for å få denne melkefri, det blir ikke like syrlig smak på kaken, men kaken vil bli veldig god allikevel :) Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det smakte. God bakst!

       (0)

      • Tone

        5 måneder siden
        Bruker ofte eddik for p få syrlig smak. Ellers har oatly både smøreost og creme fraiche..

         (0)


  • Aleksandar

    6 måneder siden
    Hei, hvor lenge kan denne stå i kjøleskapet før den blir dårlig?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei hei!

      Har du denne kaken i kjøleskapet uten noe lokk eller lignene over, så kan den fort få kjøleskapsmak. Men har du lokk over så skal den holde i kjøleskapetet i tre til fire dager før den begynner å endre smak og konsistens. :)

       (0)


  • Nora

    7 måneder siden
    Hei Tine
    Takk for en flott side med mye spennende oppskrifter. I går lagde jeg Red Velvet kake etter deres oppskrift og selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, var resultatet svært skuffende.
    Punkt 1: Kaken ble ikke rød til tross for at jeg brukte en hel pakke med konditorfarge.
    Punkt 2: Kaken var svært kvalmende og dessverre ikke spiselig. Den store mengden kremost ødelegger kakens konsistens og smak.
    Punkt 3: Heller ikke baketiden var korrekt
    Jeg opplever at oppskriften er mer opptatt av å selge Tines kremostprodukter enn å lage en god smaksopplevelse. Produktene kostet meg til sammen rundt 400kr hvor halvparten av kostnaden var knyttet til kostnadene med innkjøp av Tine Kremost. Jeg føler meg litt lurt her. Kakefesten ble mislykket og vi ble tvunget til å springe ned på butikken for å kjøpe en ferdigkake av lav kvalitet, men som likevel var spiselig enn deres Red Velvet kake.

    Mvh
    Dania

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Dania,



      Så hyggelig å høre at su syns siden vår har mange bra oppskrifter. Det er leit at du ikke ble fornøyd med kaken. Det kommer veldig an på hvilken konditorfarge du bruker på hvor rød kaken blir. Anbefaler deg å prøve Wilton farge neste gang da denne gir en kraftig farge.

      Denne kaken kar mye ''frosting''/krem og kan bli kvalmende for de som ikke er så glad i det. om du vil prøve deg på kaken igjen anbefaler jeg deg å prøve med mindre mengde krem.

      Steketiden skal være korrekt da det er mange som får riktig resultat på denne kaken og den har vært testbakt flere ganger her før oppskriften legges ut.



      Håper du fortsetter å bake og prøver deg på en ny oppskrift eller prøver denne igjen:)

       (1)

    • Håkon

      2 måneder siden
      Det står ikke konditorfarge i oppskriften, det står paste... Det er noe heeelt annet og mye kraftigere

       (0)


  • Kristin

    7 måneder siden
    Blir veeeeldig mye ostekrem av denne oppskriften.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Det stemmer Kristin :) Men det skal brukes en god del til denne kaken. Håper det smaker!

       (1)


  • Vanora

    8 måneder siden
    Hi!
    Can I add the entire mixture into one 20cm pan only? I do not have two and I was thinking that I could cut the cake into 2 pieces, not 4 as in the picture :)
    Thanks!

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hi Vanora,

      I would not recommend making the whole recipe in just one cakeform. Would recommend to split the recipe in 2.

       (2)


  • Ingrid Eline

    8 måneder siden
    Hei, kan man lage denne i langpanne?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Det kan du, Ingrid Eline :)

       (1)


  • Synne

    9 måneder siden
    Hei! Kan man bytte ut kefir med noe annet???

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Synne,

      Du kan bytte den ut med Cultura eller Biola :)

       (1)


  • Rebecca

    1 år siden
    Hei! I andre red velvet kakeoppskrifter har jeg lagt merke til at de gjerne også har i eddik i kakerøra. Er det en spesifikk grunn til at denne oppskriften ikke trenger det?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Rebecca,

      Det er ingen spesifikk grunn til at denne oppskriften ikke trenger det, men det er mange forskjellige måter å lage Red Velvet på.

      Lykke til!

       (0)

    • Shawn

      11 måneder siden
      Jeg tror grunnen er at du har kefir isteden for eddik som det sure i kaken.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat