Skip to main content

Vaniljekake med bringebærmousse

Enkel
3t

Et overflødighetshorn av en kake, med mild og delikat smak av sommer. Pynt kaken med sesongens bær og spiselige blomster. Perfekt til alle sommerens fester.

3.9
(104)
Next ImageVaniljekake med bringebærmousse

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Vaniljekake

4 stk
egg
1 stk
vaniljestang
4 dl
sukker
5 dl
hvetemel
2 ts
bakepulver

Bringebærmousse

3 stk
gelatinplate
4 ss
vann
200 g
frosne bringebær
2 ss
sukker

Smørkrem

200 g
romtemperert TINE® Meierismør
125 g
500 g
melis
2 ts
vaniljesukker
1 ss
sitronsaft

Pynt

100 g
mørk sjokolade
1 stk
iskjeks
3 dl
friske bær
5 stilk
spiselige blomst

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 160 °C. Dekk bunnen på 3 springformer, ca. 21 cm i diameter, med bakepapir, og smør og mel formene.

    Tips

    Du kan ha all røren i en stor form, 26 cm eller mer, og øke steketiden noe. Da må du dele bunnen i tre lag.
  2. Varm opp smør og melk forsiktig til smøret har smeltet. Avkjøl noe.

  3. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha dem i en bolle med egg og sukker. Pisk til stiv eggedosis.

  4. Sikt inn mel og bakepulver og pisk til akkurat blandet. La vispen gå og spe inn smør- og melkeblandingen. Skrap ned kantene på bakebollen så du er sikker på at alt er godt blandet.

  5. Fordel røren i de tre formene og stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til en kakepinne kommer ut ren. Avkjøl på rist.

  6. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter, klem ut vannet. Kok opp 4 ss vann og rør ut gelatinen.

  7. Ha frosne bringebær i kjøkkenmaskinbollen og hell over gelatinblanding, fløte og sukker. Visp til lufting krem.

  8. Legg den nederste kakebunnen på et serveringsfat og fest kanten på en springform rundt. Fordel halvparten av bringebærkremen på toppen, legg på neste kakebunn, fordel resten av kremen på toppen og legg på den siste bunnen. Sett kjølig i minst 1 time til kremen har satt seg.

  9. Visp romtemperert smør, kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft luftig i en kjøkkenmaskin med ballongvisp i ca. 5 minutter

  10. Legg et tynt lag med kremostglasur over toppen og sidene av kaken for å «feste» smulene, og sett kaldt i minst 30 minutter. Dette vil hindre at det ytterste kremlaget blir smulete. Fordel resten av kremen jevnt over kaken og sett kaldt frem til pynting.

  11. Smelt sjokolade, finn frem bær og blomster til pynten. Drypp litt sjokolade på toppen og langs kanten av kaken, fest iskjeks og bær i sjokoladen. Dekorer med mer bær og blomster, og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dynk kakebunnen med melk, fløte eller bærsaft om du ønsker en enda saftigere kake.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter