Mirror glaze mousse-kake
Middels
5t
Denne mousse-kaken med hvit sjokolade, appelsin og skinnende blank speilglasur, gjør seg på kakebordet i påsken.
3.9
(25)

Porsjoner
1
Mousse-kake
4 stk
gelatinplate
300 g
hvit sjokolade
2 stk
sitron (saften og finrevet skall)
⅓ stk
sukkerbrødbunn (ca. 22 cm)
1 stk
appelsin
4 dl
Mirror glaze
16 stk
gelatinplate
400 g
glukose eller lys sirup
400 g
sukker
400 g
400 g
hvit sjokolade
⅛ ts
konditorfarge
Slik gjør du
Tips
Hvit sjokolade kan være litt utfordrende å jobbe med. Det er viktig å bruke sjokolade av høy kvalitet, f.eks. hvite sjokolade fra Callebaut (Cacas.no), og passe på at temperaturen verken blir for høy eller lav. Klumper sjokoladeblandingen seg, kan du prøve å varme blandingen veldig forsiktig i vannbad mens du rører.Tips
Ønsker du en tykkere bunn kan du bruke hele sukkerbrødet.
Mirror glaze
Tips
Overskytende glasur kan samles i et beger og fryses. Varm opp til 34 °C ved neste anledning og bruk til en ny kake.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Hvis det skal bli skikkelig knall i fargene må du bruke gelefarger. Du kan velge å bruke bare én farge eller blande flere fargenyanser for en marmorert look.




