Mirror glaze-kake

Mirror glaze-kake

13
 • Middels
 • 100 min
Gøy! Lekkert og imponerende, eller magisk og eksentrisk som i Charlie og sjokoladefabrikken. La fantasien løpe løpsk med speilglasur. Husk at kaken som glaseres må være frossen. Denne oppskriften på glasur passer til 2 små eller 1 stor kake. 

Ingredienser

Kake

150 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade
2 ts kakao
½ ts salt
3 dl TINE Kefir Økologisk
1 stk egg
300 g hvetemel
300 g sukker
1 ts natron

Mirror glaze

8 stk gelatinplater
200 g glukose eller lys sirup
200 g sukker
200 g TINE Kremfløte
200 g hvit sjokolade
1 ts hvitfarge (titandioksid) (kan sløyfes)
⅛ ts konditorfarge f.eks. rød og blå

Slik gjør du det

 1. Kake

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smør formene godt med smør eller formfett. Her har vi brukt to ringformer på ca. 1,5 liter per stykk.
  2. Smelt smør i en kjele, dra kjelen av varmen. Hakk og tilsett mørk sjokolade, kakao og salt. Rør til sjokoladen er smeltet. Visp inn Kefir og egg.
  3. Bland mel, sukker og natron i en bakebolle og rør godt sammen med sjokoladeblandingen. Fordel røren i formene og stek kakene i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i 5 minutter, hvelv over på rist og avkjøle helt. Pakk i plastfolie og frys kaken i minst 4 timer.
 2. Mirror glaze

  1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp lys sirup (eller glukose), sukker og kremfløte under omrøring. Varm opp til rett over kokepunktet, ca. 103 °C.
   Tips!
   Glukose gjør glasuren ekstra blank. Finner du ikke glukose i butikken går det fint å bruke lys sirup slik som vi har gjort her.  
  2. Trekk kjelen av varmen og hell blandingen over hakket hvit sjokolade. Tilsett gelatin og rør til oppløst. Sikt inn hvitfarge og rør godt. Bruk gjerne en stavmikser.
  3. Fordel glaze-røra i tre boller. Hell glasuren gjennom en finmasket sikt for å gjøre blandingen helt glatt. Tilsett konditorfarge i to av bollene, og rør til godt blandet.
  4. Bruk et konditortermometer og la temperaturen komme ned til 32°C - 34°C.
  5. Legg de tre glasurene lagvis i en liten mugge. Plasser den frosne kaken på en rist med et fat under som kan fange opp overskytende glasur.
  6. Hell glasuren over kaken i tett sikksakk-bevegelse slik at glasuren glir jevn over hele kaken og danner et fint stripemønster.
   Tips!
   Overskytende glasur kan samles i et beger og fryses. Varm opp til 32°C - 34°C ved neste anledning og bruk til en ny kake.
Tips!
Bruk de fargene du vil. Gult til påske og kanskje grønn til drageglasur til barnebursdag. Hvis det skal bli skikkelig knall i fargene må du bruke gelefarger. 

Kommentarer

 • Lise

  24 dager siden
  Hei! Kan man fryse kaken med speilglasur på?

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   21 dager siden
   Hei Lise!

   Jeg vil ikke anbefale deg å fryse denne med glasur. Kan ikke love at resultatet vil bli like bra når du tar kaken ut. Frys gjerne kaken før du har på glasur. Har du allerede har hatt på glasur, be noen på restelag og spis den opp. :)

    (0)


 • Ann Kristin

  2 måneder siden
  Må man bruke hvit på/i glasuren?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 måneder siden
   Hei Ann Kristin,

   Man må ikke bruke det, men fargene blir klarere av å bruke hvitt i :)

    (0)


 • Torskas

  5 måneder siden
  Det e SUKKERKICK det!

   (0)


 • Martine

  5 måneder siden
  Hvorfor har dere laget to kaker? Har dere montert dem oppå hverandre? Jeg forstod ikke om dette var noe man måtte gjøre.

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   5 måneder siden
   Hei Martine!

   Denne oppskriften på mirror glazeglasur kan brukes til en stor form eller to små former på 1,5l. Dette kan man velge selv. Vi har brukt to små i dette eksempelet. :)

    (0)


 • Pia

  5 måneder siden
  Hei! Anbefaler dere at man legger glasur på frossen kake samme dag som den skal spises eller kan man gjøre det dagen i forveien?

   (3)

  • Siw

   5 måneder siden
   Dette lurer jeg også på! Vil glasuren holde seg blank over tid i kjøleskap? Skal/bør kaken stå i romtemperatur etter at glasuren er påført for å tine?

    (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   5 måneder siden
   Hei Pia,

   Anbefaler at du gjør det dagen før slik at kaken har nok tid til å tine, men kaken skal egentlig tine nok på noen timer til at den kan serveres samme dag :) Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk. Lykke til og god bakst!

    (0)


 • linn Bjørg

  5 måneder siden
  Hvor får man kjøpt titanhvitt og glukose?

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   5 måneder siden
   Hei Linn,

   Dette får du kjøpt på større bake/kjøkken butikker eller så er det en del Jernia butikker som har det :)

    (1)

   • Siw

    5 måneder siden
    Jeg har funnet glukose fra Dan Sukker på OBS. 400 gr til litt over 30.-kroner

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat