Mirror glaze-kake
Middels•100 min min
Ingredienser
Antall stykker
Kake
-
150 g
-
100 gmørk sjokolade
-
2 tskakao
-
½ tssalt
-
3 dl
-
1 stkegg
-
300 ghvetemel
-
300 gsukker
-
1 tsnatron
Mirror glaze
-
8 stkgelatinplater
-
200 gglukose eller lys sirup
-
200 gsukker
-
200 g
-
200 ghvit sjokolade
-
1 tshvitfarge (titandioksid) (kan sløyfes)
-
⅛ tskonditorfarge f.eks. rød og blå
Slik gjør du det
Kake
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Smør formene godt med smør eller formfett. Her har vi brukt to ringformer på ca. 1,5 liter per stykk.
-
2
Smelt smør i en kjele, dra kjelen av varmen. Hakk og tilsett mørk sjokolade, kakao og salt. Rør til sjokoladen er smeltet. Visp inn Kefir og egg.
-
3
Bland mel, sukker og natron i en bakebolle og rør godt sammen med sjokoladeblandingen. Fordel røren i formene og stek kakene i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i 5 minutter, hvelv over på rist og avkjøle helt. Pakk i plastfolie og frys kaken i minst 4 timer.
Mirror glaze
-
4
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp lys sirup (eller glukose), sukker og kremfløte under omrøring. Varm opp til rett over kokepunktet, ca. 103 °C.
Tips
Glukose gjør glasuren ekstra blank. Finner du ikke glukose i butikken går det fint å bruke lys sirup slik som vi har gjort her.
-
5
Trekk kjelen av varmen og hell blandingen over hakket hvit sjokolade. Tilsett gelatin og rør til oppløst. Sikt inn hvitfarge og rør godt. Bruk gjerne en stavmikser.
-
6
Fordel glaze-røra i tre boller. Hell glasuren gjennom en finmasket sikt for å gjøre blandingen helt glatt. Tilsett konditorfarge i to av bollene, og rør til godt blandet.
-
7
Bruk et konditortermometer og la temperaturen komme ned til 32°C - 34°C.
-
8
Legg de tre glasurene lagvis i en liten mugge. Plasser den frosne kaken på en rist med et fat under som kan fange opp overskytende glasur.
-
9
Hell glasuren over kaken i tett sikksakk-bevegelse slik at glasuren glir jevn over hele kaken og danner et fint stripemønster.
Tips
Overskytende glasur kan samles i et beger og fryses. Varm opp til 32°C - 34°C ved neste anledning og bruk til en ny kake.