Skip to main content

Mirror glaze-kake

Middels
1t 40min

Gøy! Lekkert og imponerende, eller magisk og eksentrisk som i Charlie og sjokoladefabrikken. La fantasien løpe løpsk med speilglasur. Husk at kaken som glaseres må være frossen. Denne oppskriften på glasur passer til 2 små eller 1 stor kake.

3.3
(328)
Next ImageMirror glaze-kake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Kake

100 g
mørk sjokolade
2 ts
kakao
0.5 ts
salt
1 stk
egg
300 g
hvetemel
300 g
sukker
1 ts
natron

Mirror glaze

8 stk
gelatinplate
200 g
glukose eller lys sirup
200 g
sukker
200 g
hvit sjokolade
1 ts
hvitfarge (kan sløyfes)
0.125 ts
konditorfarge f.eks. rød og blå

Fremgangsmåte

Kake

  1. Sett ovnen på 180 °C. Smør formene godt med smør eller formfett. Her har vi brukt to ringformer på ca. 1,5 liter per stykk.

  2. Smelt smør i en kjele, dra kjelen av varmen. Hakk og tilsett mørk sjokolade, kakao og salt. Rør til sjokoladen er smeltet. Visp inn Kefir og egg.

  3. Bland mel, sukker og natron i en bakebolle og rør godt sammen med sjokoladeblandingen. Fordel røren i formene og stek kakene i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i 5 minutter, hvelv over på rist og avkjøle helt. Pakk i plastfolie og frys kaken i minst 4 timer.

Mirror glaze

  1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp lys sirup (eller glukose), sukker og kremfløte under omrøring. Varm opp til rett over kokepunktet, ca. 103 °C.

    Tips

    Glukose gjør glasuren ekstra blank. Finner du ikke glukose i butikken går det fint å bruke lys sirup slik som vi har gjort her.  
  2. Trekk kjelen av varmen og hell blandingen over hakket hvit sjokolade. Tilsett gelatin og rør til oppløst. Om du ønsker en hvitere base kan du tilsette hvitfarge og røre godt. Bruk gjerne en stavmikser.

  3. Fordel glaze-røra i tre boller. Hell glasuren gjennom en finmasket sikt for å gjøre blandingen helt glatt. Tilsett konditorfarge i to av bollene, og rør til godt blandet.

  4. Bruk et konditortermometer og la temperaturen komme ned til 32°C - 34°C.

  5. Legg de tre glasurene lagvis i en liten mugge. Plasser den frosne kaken på en rist med et fat under som kan fange opp overskytende glasur.

  6. Hell glasuren over kaken i tett sikksakk-bevegelse slik at glasuren glir jevn over hele kaken og danner et fint stripemønster.

    Tips

    Overskytende glasur kan samles i et beger og fryses. Varm opp til 32°C - 34°C ved neste anledning og bruk til en ny kake.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk de fargene du vil. Gult til påske og kanskje grønn til drageglasur til barnebursdag. Hvis det skal bli skikkelig knall i fargene må du bruke gelefarger. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter