Mirror glaze-kake

Mirror glaze-kake

34
301
Middels100 min
Gøy! Lekkert og imponerende, eller magisk og eksentrisk som i Charlie og sjokoladefabrikken. La fantasien løpe løpsk med speilglasur. Husk at kaken som glaseres må være frossen. Denne oppskriften på glasur passer til 2 små eller 1 stor kake. 

Ingredienser

Antall stykker

Kake

Mirror glaze

 • 8 stk
  gelatinplater
 • 200 g
  glukose eller lys sirup
 • 200 g
  sukker
 • 200 g
 • 200 g
  hvit sjokolade
 • 1 ts
  hvitfarge (titandioksid) (kan sløyfes)
 • ⅛ ts
  konditorfarge f.eks. rød og blå

Slik gjør du det

Kake

 1. 1

  Sett ovnen på 180 °C. Smør formene godt med smør eller formfett. Her har vi brukt to ringformer på ca. 1,5 liter per stykk.

 2. 2

  Smelt smør i en kjele, dra kjelen av varmen. Hakk og tilsett mørk sjokolade, kakao og salt. Rør til sjokoladen er smeltet. Visp inn Kefir og egg.

 3. 3

  Bland mel, sukker og natron i en bakebolle og rør godt sammen med sjokoladeblandingen. Fordel røren i formene og stek kakene i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i 5 minutter, hvelv over på rist og avkjøle helt. Pakk i plastfolie og frys kaken i minst 4 timer.

Mirror glaze

 1. 4

  Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp lys sirup (eller glukose), sukker og kremfløte under omrøring. Varm opp til rett over kokepunktet, ca. 103 °C.

  Tips

  Glukose gjør glasuren ekstra blank. Finner du ikke glukose i butikken går det fint å bruke lys sirup slik som vi har gjort her.  

 2. 5

  Trekk kjelen av varmen og hell blandingen over hakket hvit sjokolade. Tilsett gelatin og rør til oppløst. Sikt inn hvitfarge og rør godt. Bruk gjerne en stavmikser.

 3. 6

  Fordel glaze-røra i tre boller. Hell glasuren gjennom en finmasket sikt for å gjøre blandingen helt glatt. Tilsett konditorfarge i to av bollene, og rør til godt blandet.

 4. 7

  Bruk et konditortermometer og la temperaturen komme ned til 32°C - 34°C.

 5. 8

  Legg de tre glasurene lagvis i en liten mugge. Plasser den frosne kaken på en rist med et fat under som kan fange opp overskytende glasur.

 6. 9

  Hell glasuren over kaken i tett sikksakk-bevegelse slik at glasuren glir jevn over hele kaken og danner et fint stripemønster.

  Tips

  Overskytende glasur kan samles i et beger og fryses. Varm opp til 32°C - 34°C ved neste anledning og bruk til en ny kake.

Tips

Bruk de fargene du vil. Gult til påske og kanskje grønn til drageglasur til barnebursdag. Hvis det skal bli skikkelig knall i fargene må du bruke gelefarger. 

Del denne oppskriften: