Blåbærpai
Enkel
1t
Denne paien er en klassiker. Saftige blåbær er fylt i sprø paibunn dekorert med flettmønster og høstblader.
4.0
(343)

Ingredienser
Paideig
400 g
hvetemel
140 g
sukker
¼ ts
salt
1 stk
vaniljestang
100 g
kaldt TINE® Meierismør
2 stk
eggeplomme
6 ss
vann (ca.)
Blåbærfyll
500 g
blåbær
2 ss
sukker
1 ss
potetmel
1 stk
sammenpisket egg til pensling
Til servering
3 dl
Slik gjør du
Tips
Har du ikke en kjøkkenmaskin kan du smuldre deigen for hånd. Jobb raskt så ikke smøret blir for varmt.Tips
Du kan bruke tørre bønner eller ris som paivekt. Spar gjerne på dem i en egnet pose og bruk dem om og om igjen.
Trykk for å vurdere oppskriften




