Håndkle og blad
Mini-pavlova
(6868)

Mini-pavlova

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

 • Steketid

Små søte munnfuller med sprø marengs og fløyelsmyk krem. Perfekte til den store festen som petit four.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

48
6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

FYLL

3 dlTINE Kremfløte
2 sssukker
100 gmørk sjokolade
5 dlPiano Vaniljekrem

TOPPING

1 dlbringebær
2 ssrevet limeskall
50 gmørk sjokolade
4 ssrevet mørk sjokolade
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir.
 • MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en sprøytepose og sprøyter ut små marengstopper. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
  2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 20-30 minutter.
  3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnene oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 • VED SERVERING

  1. Smelt sjokolade og stivpisk fløte til krem rett før servering. Vend sjokoladen inn i kremen og ha i en sprøytepose. Pisk vaniljekrem luftig og ha i en annen sprøytepose.
  2. Fyll halvparten av mini-pavlovane med vaniljekrem og halvparten med sjokoladekrem. Topp med bringebær eller smeltet og revet sjokolade.
   Blått hjerte
   Tips!

   Du kan gjerne lage flere varianter, fylt f.eks. med lemoncurd, karamell, is, eller naturell krem. De kan toppes med alle typer bær og bunnene kan farges med konditorfarge for å passe inn i forskjellige fargetemaer.

Blått hjerte
Tips!

Disse små marengsene er raske å steke og kan oppbevares tørt, så de kan lages flere dager før servering. Med fyllet i sprøyteposer går det raskt å fylle dem selv om det er mange.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat