Mini-pavlova

Mini-pavlova

7
 • Middels
 • 90 min
 • 30 min
Små søte munnfuller med sprø marengs og fløyelsmyk krem. Perfekte til den store festen som petit four.

Ingredienser

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

FYLL

3 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
100 g mørk sjokolade
5 dl Piano® Original Vaniljekrem

TOPPING

1 dl bringebær
2 ss revet limeskall
50 g mørk sjokolade
4 ss revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir.
 1. MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en sprøytepose og sprøyter ut små marengstopper. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
  2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 20-30 minutter.
  3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnene oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 2. VED SERVERING

  1. Smelt sjokolade og stivpisk fløte til krem rett før servering. Vend sjokoladen inn i kremen og ha i en sprøytepose. Pisk vaniljekrem luftig og ha i en annen sprøytepose.
  2. Fyll halvparten av mini-pavlovane med vaniljekrem og halvparten med sjokoladekrem. Topp med bringebær eller smeltet og revet sjokolade.
   Tips

   Du kan gjerne lage flere varianter, fylt f.eks. med lemoncurd, karamell, is, eller naturell krem. De kan toppes med alle typer bær og bunnene kan farges med konditorfarge for å passe inn i forskjellige fargetemaer.

Tips

Disse små marengsene er raske å steke og kan oppbevares tørt, så de kan lages flere dager før servering. Med fyllet i sprøyteposer går det raskt å fylle dem selv om det er mange.

Kommentarer

 • Mona Grindberg

  3 år siden
  Hva er diameteren på disse?

   (0)

  • Lena Straume

   3 år siden
   Diameteren er ca 10-12 cm. Et tips er å bruke et tefat eller en stor kopp å tegne sirkler på bakepapiret :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat