Mini-pavlova

(59)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

 • Steketid

Små søte munnfuller med sprø marengs og fløyelsmyk krem. Perfekte til den store festen som petit four.

Antall stykker

48

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

FYLL

3 dlTINE Kremfløte
2 sssukker
100 gmørk sjokolade
5 dlPiano Vaniljekrem

TOPPING

1 dlbringebær
2 ssrevet limeskall
50 gmørk sjokolade
4 ssrevet mørk sjokolade
 Les kommentarer (7) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir.
 • MARENGSBUNN

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en sprøytepose og sprøyter ut små marengstopper. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
  2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 20-30 minutter.
  3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnene oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 • VED SERVERING

  1. Smelt sjokolade og stivpisk fløte til krem rett før servering. Vend sjokoladen inn i kremen og ha i en sprøytepose. Pisk vaniljekrem luftig og ha i en annen sprøytepose.
  2. Fyll halvparten av mini-pavlovane med vaniljekrem og halvparten med sjokoladekrem. Topp med bringebær eller smeltet og revet sjokolade.

   Tips:

   Du kan gjerne lage flere varianter, fylt f.eks. med lemoncurd, karamell, is, eller naturell krem. De kan toppes med alle typer bær og bunnene kan farges med konditorfarge for å passe inn i forskjellige fargetemaer.

Tips:

Disse små marengsene er raske å steke og kan oppbevares tørt, så de kan lages flere dager før servering. Med fyllet i sprøyteposer går det raskt å fylle dem selv om det er mange.

Kommentarer

  Legg til kommentar