
Mini-pavlova
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall stykker
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
FYLL
-
3 dl
-
2 sssukker
-
100 gmørk sjokolade
-
5 dl
TOPPING
-
1 dlbringebær
-
2 ssrevet limeskall
-
50 gmørk sjokolade
-
4 ssrevet mørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
-
2
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en sprøytepose og sprøyter ut små marengstopper. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
-
3
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 75-80 minutter.
-
4
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnene oppbevares i lang tid bare det er tørt.
VED SERVERING
-
5
Smelt sjokolade og stivpisk fløte til krem rett før servering. Vend sjokoladen inn i kremen og ha i en sprøytepose. Pisk vaniljekrem luftig og ha i en annen sprøytepose.
-
6
Fyll halvparten av mini-pavlovane med vaniljekrem og halvparten med sjokoladekrem. Topp med bringebær eller smeltet og revet sjokolade.
Tips
Du kan gjerne lage flere varianter, fylt f.eks. med lemoncurd, karamell, is, eller naturell krem. De kan toppes med alle typer bær og bunnene kan farges med konditorfarge for å passe inn i forskjellige fargetemaer.