Mini-pavlova

Mini-pavlova

Kommentarer 7
  • Middels
  • 90 min
  • 30 min
Små søte munnfuller med sprø marengs og fløyelsmyk krem. Perfekte til den store festen som petit four.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

FYLL

3 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
100 g mørk sjokolade
5 dl Piano Vaniljekrem

TOPPING

1 dl bringebær
2 ss revet limeskall
50 g mørk sjokolade
4 ss revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir.
  1. MARENGSBUNN

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den over i en sprøytepose og sprøyter ut små marengstopper. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplatene nederst i ovnen. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 20-30 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnene oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. VED SERVERING

    1. Smelt sjokolade og stivpisk fløte til krem rett før servering. Vend sjokoladen inn i kremen og ha i en sprøytepose. Pisk vaniljekrem luftig og ha i en annen sprøytepose.
    2. Fyll halvparten av mini-pavlovane med vaniljekrem og halvparten med sjokoladekrem. Topp med bringebær eller smeltet og revet sjokolade.
      Tips!

      Du kan gjerne lage flere varianter, fylt f.eks. med lemoncurd, karamell, is, eller naturell krem. De kan toppes med alle typer bær og bunnene kan farges med konditorfarge for å passe inn i forskjellige fargetemaer.

Tips!

Disse små marengsene er raske å steke og kan oppbevares tørt, så de kan lages flere dager før servering. Med fyllet i sprøyteposer går det raskt å fylle dem selv om det er mange.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mona Grindberg

    1 år siden
    Hva er diameteren på disse?

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      1 år siden
      Diameteren er ca 10-12 cm. Et tips er å bruke et tefat eller en stor kopp å tegne sirkler på bakepapiret :)

      Kommenter  (0)


  • Silja

    2 år siden
    Det står at man skal sette oven på 100 grader, skal den stå på over og undervarme eller varmluft

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Silja, Den skal stå på 100 grader over- og undervarme :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • marcus

    2 år siden
    Går det an å bruke eddik av eplecider i stedet?

    Kommenter  (0)


  • Andrea

    3 år siden
    Hei! Ser det står at det skal være 6 egg i ingrediensene, men eggehviter i "slik gjør du"-delen. Kan kanskje være lurt å endre til eggehviter i ingrediensene og? De fleste skjønner vel at det skal være eggehviter når de leser fremgangsmåten, men vet av erfaring at det kan gå litt fort i svingene innimellom, og at feil fort kan skje :)

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Takk for tilbakemeldingen. Vi skal se på saken :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat