Mini-pavlova

Mini-pavlova

7
94
Middels100 min
Små søte munnfuller med sprø marengs og fløyelsmyk krem. Perfekte til den store festen som petit four.

Ingredienser

Antall stykker

  • 6 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 ts
    hvitvinseddik
  • 4 dl
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    vaniljesukker

FYLL

TOPPING

  • 1 dl
    bringebær
  • 2 ss
    revet limeskall
  • 50 g
    mørk sjokolade
  • 4 ss
    revet mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir.

MARENGSBUNN

  1. 2

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  2. 3

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  3. 4

    Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.

  4. 5

    Sett inn stekeplatene i ovnen på 100 °C. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  5. 6

    Avkjøl marengsbunnene.

VED SERVERING

  1. 7

    Smelt sjokolade og stivpisk fløte til krem rett før servering. Vend sjokoladen inn i kremen og ha i en sprøytepose. Pisk vaniljekrem luftig og ha i en annen sprøytepose.

  2. 8

    Fyll halvparten av mini-pavlovane med vaniljekrem og halvparten med sjokoladekrem. Topp med bringebær eller smeltet og revet sjokolade.

    Tips

    Du kan gjerne lage flere varianter, fylt f.eks. med lemoncurd, karamell, is, eller naturell krem. De kan toppes med alle typer bær og bunnene kan farges med konditorfarge for å passe inn i forskjellige fargetemaer.

Tips

Disse små marengsene er raske å steke og kan oppbevares tørt, så de kan lages flere dager før servering. Med fyllet i sprøyteposer går det raskt å fylle dem selv om det er mange.

Del denne oppskriften: