Mini-pavlova
Middels•100 min90 min
Ingredienser
Antall stykker
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
FYLL
-
3 dl
-
2 sssukker
-
100 gmørk sjokolade
-
5 dl
TOPPING
-
1 dlbringebær
-
2 ssrevet limeskall
-
50 gmørk sjokolade
-
4 ssrevet mørk sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over-og undervarme) og finn fram et par stekeplater dekket med bakepapir.
MARENGSBUNN
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut små marengstopper. Bruk en teskje og lag små groper i hver marengsbunn.
-
5
Sett inn stekeplatene i ovnen på 100 °C. Bytt gjerne om på dem etter halve steketiden har gått. Stek i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
-
6
Avkjøl marengsbunnene.
VED SERVERING
-
7
Smelt sjokolade og stivpisk fløte til krem rett før servering. Vend sjokoladen inn i kremen og ha i en sprøytepose. Pisk vaniljekrem luftig og ha i en annen sprøytepose.
-
8
Fyll halvparten av mini-pavlovane med vaniljekrem og halvparten med sjokoladekrem. Topp med bringebær eller smeltet og revet sjokolade.
Tips
Du kan gjerne lage flere varianter, fylt f.eks. med lemoncurd, karamell, is, eller naturell krem. De kan toppes med alle typer bær og bunnene kan farges med konditorfarge for å passe inn i forskjellige fargetemaer.