tablecloth-basil
Pavlova med mango og pasjonsfrukt
(6)

Pavlova med mango og pasjonsfrukt

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Med redusert sukkermengde og TINE Lett Piskbar Fløte er det lett å kose seg. Toppet med herlig tropisk frukt er kaken også en fest for øyet.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
2 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

Topping

3 dlTINE Lett Piskbar Fløte
½ tsvaniljesukker
2 stkmangoer
6 stkpasjonsfrukter
8 stksitronmelisseblader til pynt
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  • Marengsbunn

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
    2. Når massen er blank, smidig og fast har du marengsmassen ut på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor sirkelen.
      blue heart
      Tips!

      Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

    3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
    4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  • Ved servering

    1. Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker. Sørg for at fløten er kald før pisking. Det kan ta litt tid før fløten blir stiv, men til gjengjeld kan du ikke piske den for mye som med vanlig kremfløte.
    2. Bruk en potetskreller eller ostehøvel og fjern skallet på mango. Høvle så mango i tynne, tynne skiver med potetskreller eller ostehøvel. Skrap ut pasjonsfrukten fra skallet.
    3. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med høvlet mango. Drypp skjeer med pasjonsfrukt utover og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.
blue heart
Tips!

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff