Skip to main content

Pavlova med mango og pasjonsfrukt

Middels
2t 40min

Oppskrift på hjemmelaget pavlova toppet med herlig mango og pasjonsfrukt.

3.8
(33)
Next ImagePavlova med mango og pasjonsfrukt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
romtempererte eggehvite
2 ts
hvitvinseddik
2 dl
sukker
2 ts
potetmel
1 ts
vaniljesukker

Topping

0.5 ts
vaniljesukker
2 stk
mango
6 stk
pasjonsfruktpulp
8 stk
sitronmelisseblad til pynt

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.

Marengsbunn

  1. Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  2. Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  3. Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.

  4. Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. Avkjøl marengsbunnen.

Ved servering

  1. Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker.

  2. Bruk en potetskreller eller ostehøvel og fjern skallet på mango. Høvle så mango i tynne, tynne skiver med potetskreller eller ostehøvel. Skrap ut pasjonsfrukten fra skallet.

  3. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med høvlet mango. Drypp skjeer med pasjonsfrukt utover og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter