Pavlova med mango og pasjonsfrukt

Pavlova med mango og pasjonsfrukt

Kommentarer 2
 • Middels
 • 90 min
 • 60 min
Med redusert sukkermengde og TINE Lett Piskbar Fløte er det lett å kose seg. Toppet med herlig tropisk frukt er kaken også en fest for øyet.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
2 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Topping

3 dl TINE Lett Piskbar Fløte
½ ts vaniljesukker
2 stk mangoer
6 stk pasjonsfrukter
8 stk sitronmelisseblader til pynt

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
 1. Marengsbunn

  1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  2. Når massen er blank, smidig og fast har du marengsmassen ut på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor sirkelen.
   Tips!

   Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

  3. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
  4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 2. Ved servering

  1. Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker. Sørg for at fløten er kald før pisking. Det kan ta litt tid før fløten blir stiv, men til gjengjeld kan du ikke piske den for mye som med vanlig kremfløte.
  2. Bruk en potetskreller eller ostehøvel og fjern skallet på mango. Høvle så mango i tynne, tynne skiver med potetskreller eller ostehøvel. Skrap ut pasjonsfrukten fra skallet.
  3. Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med høvlet mango. Drypp skjeer med pasjonsfrukt utover og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.
Tips!

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Kommentar

Kommentarer

 • Kathrine

  9 måneder siden
  Hvorfor er det bare 2 dl sukker i denne oppskriften sammenlignet med en del andre pavlova på Tine.no med samme mengde eggehviter?

  Kommenter  (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   9 måneder siden
   Hei Kathrine,

   Denne pavlova'en har mindre sukker da dette er en lettere versjon av kaken :) Sammen med Lett Piskbar kremfløte blir det lett å kose seg litt ekstra. God bakst!

   Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat