
Pavlova med mango og pasjonsfrukt
Middels•90 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
2 dlsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tsvaniljesukker
Topping
-
3 dl
-
½ tsvaniljesukker
-
2 stkmango
-
6 stkpasjonsfruktpulp
-
8 stksitronmelisseblader til pynt
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
Marengsbunn
-
2
Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank, smidig og fast har du marengsmassen ut på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor sirkelen.
Tips
Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.
-
4
Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Ved servering
-
6
Rett før servering vispes fløten stiv med vaniljesukker.
-
7
Bruk en potetskreller eller ostehøvel og fjern skallet på mango. Høvle så mango i tynne, tynne skiver med potetskreller eller ostehøvel. Skrap ut pasjonsfrukten fra skallet.
-
8
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med høvlet mango. Drypp skjeer med pasjonsfrukt utover og pynt med sitronmelisse. Server med en gang.