
Oppskrifter til nyttår
Server gjestene det lille ekstra på nyttårsaften. Kan det friste med helstekt kalkun, waldorfsalat, karamellpudding eller blinis? Her har vi samlet de beste forretter, hovedretter og desserter.
Forrett

Cheese balls med røkelaks og dill
Digge osteboller laget av kremost, laks og friske urter. Nam!

Blinis med kremost
Blinis passer perfekt til tapas, forrett eller til 17. mai-frokosten.

Jordskokksuppe med kamskjell
Jordskokksuppe er en god forrett i seg selv, men med stekte kamskjell blir det raskt en rett for et gourmetmåltid.

Stekte kamskjell med ertepuré
Kamskjell er festmat og ser lekkert ut servert med grønn ertepuré og kremet balsamicosaus. Raskt og enkelt er det også.

Sylta laks med pepperrotkrem
En klassiker som i forbindelse med jubileumsmenyen for 1814 har fått en ny renessanse på matbordet. Herlig syltet laks med smakfull pepperrotkrem. Passer som en nydelig forrett eller som smårett.

Crostini med ost og balsamicobakt småløk
Disse munnfullene egner seg godt sammen med aperitiff i et selskap, en ekstra god kveld i sofakroken eller til å ta med til tapasbordet.

Selbu Blå®og pepperkaker
Pepperkaker toppet med Selbu Blå® er en nydelig smakskombinasjon til jul! Den distinkte blåmuggosten er en perfekt match til krydrede og søte pepperkaker. En spennende og litt annerledes måte å servere pepperkaker på!
Hvordan lage Waldorfsalat?
Hovedrett

Waldorfsalat
Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til jul og nyttår. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbord, julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.

Fløtegratinerte søtpoteter
Prøv en ny vri på fløtegratinerte poteter! Denne gratengen er laget med søtpotet og rødløk, og med et hint av appelsin passer den perfekt til lammelåret.

Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter er verdens beste tilbehør som passer til både kjøtt og fisk. Hjemmelaget og godt!

Tranebærstuffet kalkun med søtpotet- og marsmallowsgrateng
Helstekt kalkun er en populær rett på mange norske nyttårsbord, men også til Thanksgiving. Med en søtpotetmos toppet med marsmallows får du en skikkelig amerikansk vri på kalkunmiddagen.

Andeconfit med potetmos og rødkålsalat
And er festmat og det å konfitere, koke i fett, er en spennende måte å tilberede denne delikatessen på. Husk at andelårene skal stå kaldt i 6 - 8 timer, gjerne over natten, med salt.

Hummer med sitronsmør
Hummer med en frisk smak av sitronsmør er den perfekte forretten når man skal invitere gjester til en middag de sent vil glemme

Lammekarré med risotto
Oppskrift på et festmåltid med lammecarré og risotto med sopp og vellagret ost. Perfekt til både søndagsmiddag og fest.

Lutefiskmiddag
Nordmenn spiser mest lutefisk fra oktober til januar, og du kommer ikke unna lutefisk i julebordsesongen. Lutefisk lages fra tørrfisk eller klippfisk som blir behandlet med lut i en spesiell prosess. Heldigvis slipper du å lute fisken selv. Her er oppskrift på herlig lutefisk med godt tilbehør du kan servere til glade gjester.

Andebryst med pastinakkpure
Et skikkelig festmåltid. Rosastekt andebryst med kremet pastinakkpure.

Kalkun med eplesaus og selleripuré
Helstekt kalkun er skikkelig festmat som ofte serveres på nyttårsaften eller til julemiddag.

Helstekt kalkun med baconstuffing og portvinsaus
Helstekt kalkun er både mager og god festmat. For mange er det nyttårsmiddag, mens andre har det på julaften.

Stekt kveite med hollandaisesaus
Kveite er en delikatesse og en riktig festfisk, for eksempel perfekt som julemiddag. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget hollandaisesaus og rosépepper.

Reinsdyrstek med smørdampede rotgrønnsaker
Reinsdyrstek er en klassisk reinsdyrrett som er enkel å lage og lett å servere til mange. Med smørdampede grønnsaker og sellerirotmos vil du garantert imponere gjestene.

Pinnekjøtt med kålrabistappe
De fleste har sine faste tradisjoner til jul, og pinnekjøtt med kålrotstappe er en julemiddag man ikke kommer utenom.

Urtepanert lammecarré med rotmos
Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner

Reinsdyrstek
I Norge er vi heldige som har tilgang til ekslusivt reinsdyrskjøtt. Et fantastisk alternativ til ribbe eller pinnekjøtt på julaften eller når kun det beste er godt nok i menyen på nyttårsaften. Når den er perfekt stekt og servert med kremet viltsaus og smørstekte pærer, vil dette være middagen gjestene dine prater om i lang tid framover.
Dessert
Créme Brûlée med og uten brenner
Dessert

Jule-ostekake
Herlig og frisk ostekake med smak av jul. Denne ostekaken er den perfekte avslutningen på julemiddagen.

Omelette norvégienne
En imponerende festdessert som er elsket av både store og små. Husk at isen må stå i fryseren i minst 6 timer.

Karamellpudding
Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften. Denne oppskriften passer til ca. 4 personer. Husk at puddingen trenger å stå kjølig i minst et døgn før servering.

Multekrem
Nydelig og lettlagd dessert til for eksempel jul- eller nyttårsaften.

Ostekake med pepperkakebunn
Den kjente, kjære ostekaken med en jule-vri, laget med pepperkaker, appelsin og krydder. Pynt med en skog av pepperkaketrær eller andre fasonger, her er det kun fantasien som setter grenser! Husk å sette av godt med tid da kaken skal stå i kjøleskapet i minst 4 timer til den har stivnet, gjerne over natten.

Sjokoladefondant
Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den. Det er derfor viktig at du er nøye med steketemperatur og steketid. Får du til det, er det lite som smaker bedre. Nydelig!

Crème brûlée
Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner for å lage den karamelliserte toppen?

Sitron-pannacotta med ovnsbakte bær
En enkel, men imponerende dessert servert med lune bær bakt med vanilje. Husk at desserten skal stå kaldt i ca. 4 timer.

Gløggtiramisu
Hva med en julevri på den klassiske versjonen av tiramisu? Her har vi laget en versjon med frisk gløgg i stedet for kaffe, en perfekt dessert til jul.

Riskrem på ekte vis
Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen. Det blir ikke jul før du har spist riskrem med rød saus til dessert.

Brunostmousse
Brunost i en dessert er spennende og originalt, moussen får en fyldig og god karamellsmak fra brunosten.

Sjokolademousse
Prøv denne oppskriften på en enkel og luftig sjokolademousse, og du blir ikke skuffet. Rett og slett uimotståelig.

Sjokolademousse med appelsin
Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.

Brie-kake
Dette er ostekake i ordets rette forstand. I smakskombinasjon med plommer og bjørnebær smaker brie fantastisk.

Porsjonsostekaker med julesmak
Herlig kremet dessert, som den perfekte avslutning til en av julens mange middager.

Pavlova med nøtter
Pavlova i lag med deilig krem og sjokolade- og nøttepynt blir fort midtpunktet på festbordet. Her er det nøtter foldet inn i marengsbunnen som gjør den både knasende og myk på en gang.