Fiskepinneburger med hurtigsylta gulrot

Nekter barna å spise middag?

Prøv disse enkle måtene til å få barna til å spise opp alt. Så slipper du endeløs megling ved matbordet.

Det er viktig at barna dine får i seg variert og sunnere middager, og det er ikke så vanskelig som du tror. La det bli slutt på halvspiste middagstallerkener en gang for alle!

Variasjon = suksess

Barn må gjerne prøve en matvare 10-15 ganger før den faller i smak, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet. La barnet smake på ingrediensen tilberedt på forskjellige måter og i ulike oppskrifter, så er du nærmere målet enn du tror. Varierte middager er nøkkelen til suksess! Vi har samlet en rekke barnevennlige og supergode middagsoppskrifter som du kan la deg inspirere av.

Prøv Spider-spagetti, kanskje ukas morsomste middag!

La barna tro de bestemmer

Barn liker å føle at det er dem som er sjefen. Gi dem en haug med sunnere middagsalternativer og la dem velge ut hva de liker best. Du kan for eksempel lage fiskeburgere, taco med fisk, eller wok med ulike sunnere ingredienser. Se hvordan du lager ekstra digg taco.

Snik inn ingredienser

Hvis barna nekter å spise grønnsakene sine så er det ulike triks du kan ta i bruk for å snike inn noe grønt i middagen. Kjør for eksempel gulrot og løk med stavmikser og bruk dette i kjøttsausen til spagetti bolognese. Eller hvis du er bekymret for at minsten ikke liker melk, så kan du enkelt blande melk eller yoghurt inn i en deilig smoothie. Her er det bare å slippe fantasien løs!

Spagetti bolognese en klassiker hele familien vil like.

Gjør fiskemiddagen til et høydepunkt. Lag fiskeburger med fiskepinner.

Slipp til småkokkene!

Det eldste trikset i boka er å la barna være med på matlagingen for å gjøre dem mer interesserte i sunnere mat. Dra sammen i matbutikken og be dem plukke ut grønnsakene, - eller kanskje dere kan dyrke noe selv ute i hagen? Gi småkokkene enkle oppgaver på kjøkkenet, for eksempel å veie, hakke, helle eller måle. Det blir mye morsommere å spise maten hvis de har laget den selv!

Del denne artikkelen