Håndkle og blad
Spagetti bolognese
(3636)

Spagetti bolognese

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter og rømme vil falle i smak.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
2 stkgulrøtter, i biter
50 gbacon, i biter
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
½ tssalt
¼ tspepper
2 bokserhermetiske tomater, hakkede
2 sstomatpuré
2 ssoksefond
1 sstørket oregano
400 gspagetti, ukokt
½ tssalt
¼ tspepper
4 ssTINE Lettrømme 18 %
100 gparmesan, revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Brun løk, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Stek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.

    2. Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.
    3. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk gjerne fullkornspagetti.

    4. Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spagetti og parmesan.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne med en salat og godt brød.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat