Skip to main content

Spaghetti bolognese

Enkel
30min

Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter, rømme og Østavind® vil falle i smak.

4.0
(168)
Next ImageSpaghetti bolognese

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk, finhakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 stk
gulrot, i biter
50 g
bacon, i biter
400 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 boks
hermetiske tomater, hakkede
2 ss
tomatpuré
2 ss
oksefond
1 ss
tørket oregano/mynte
400 g
spaghetti, ukokt
150 g
raspet Østavind®
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Fremgangsmåte

  1. Brun løk med smør, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.

    Tips

    Stek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.

  2. Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.

  3. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

    Tips

    Bruk gjerne fullkornspagetti.

  4. Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spaghetti og revet Østavind® på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med en frisk salat og godt brød.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter