Spagetti bolognese
Enkel•30 min min
Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter, rømme og Østavind® vil falle i smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk , finhakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
2 stkgulrøtter , i biter
-
50 gbacon , i biter
-
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 bokserhermetiske tomater , hakkede
-
2 sstomatpuré
-
2 ssoksefond
-
1 sstørket oregano/mynte
-
400 gspaghetti , ukokt
-
4 ss
-
150 graspet Østavind®
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Slik gjør du det
-
1
Brun løk med smør, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.
Tips
Stek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.
-
2
Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.
-
3
Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Tips
Bruk gjerne fullkornspagetti.
-
4
Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spagetti og revet Østavind® på toppen.