Spaghetti bolognese
Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter, rømme og Østavind® vil falle i smak.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk, , finhakket
- 2 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 2 stykk gulrot, , i biter
- 50 g bacon, , i biter
- 400 g karbonadedeig, eller kjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 boks hermetiske tomater, , hakkede
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss oksefond
- 1 ss tørket oregano/mynte
- 400 g spaghetti, , ukokt
- 4 ss TINE® Lettrømme 17 %
- 150 g raspet Østavind®
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
Slik gjør du
1
Brun løk med smør, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.
TipsStek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.
2
Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.
3
Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
TipsBruk gjerne fullkornspagetti.
4
Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spaghetti og revet Østavind® på toppen.
TipsServer gjerne med en frisk salat og godt brød.