placeholder image

Spagetti bolognese

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter og rømme vil falle i smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
2 stkgulrøtter, i biter
50 gbacon, i biter
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
½ tssalt
¼ tspepper
2 bokserhermetiske tomater, hakkede
2 sstomatpuré
2 ssoksefond
1 sstørket oregano
400 gspagetti, ukokt
½ tssalt
¼ tspepper
4 ssTINE Lettrømme 18 %
100 gparmesan, revet

Slik gjør du det

    1. Brun løk, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.

      Tips:

      Stek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.

    2. Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.
    3. Kok spagetti etter anvisning på pakken.

      Tips:

      Bruk gjerne fullkornspagetti.

    4. Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spagetti og parmesan.

Tips:

Server gjerne med en salat og godt brød.

Kommentarer