Spagetti bolognese

Spagetti bolognese

0
59
Enkel30 min
Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter og rømme vil falle i smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 2 stk
    gulrøtter , i biter
  • 50 g
    bacon , i biter
  • 400 g
    karbonadedeig eller kjøttdeig
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 bokser
    hermetiske tomater , hakkede
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 2 ss
    oksefond
  • 1 ss
    tørket oregano
  • 400 g
    spaghetti , ukokt
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 ss
  • 100 g
    parmesan , revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Brun løk, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.

    Tips

    Stek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.

  2. 2

    Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.

  3. 3

    Kok spagetti etter anvisning på pakken.

    Tips

    Bruk gjerne fullkornspagetti.

  4. 4

    Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spagetti og parmesan.

Tips

Server gjerne med en salat og godt brød.

Del denne oppskriften: