Spagetti bolognese

Spagetti bolognese

0
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter og rømme vil falle i smak.

Ingredienser

1 stk løk , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
2 stk gulrøtter , i biter
50 g bacon , i biter
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
½ ts salt
¼ ts pepper
2 bokser hermetiske tomater , hakkede
2 ss tomatpuré
2 ss oksefond
1 ss tørket oregano
400 g spaghetti , ukokt
½ ts salt
¼ ts pepper
4 ss TINE Lettrømme 18 %
100 g parmesan , revet

Slik gjør du det

    1. Brun løk, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.
      Tips

      Stek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.

    2. Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.
    3. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
      Tips

      Bruk gjerne fullkornspagetti.

    4. Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spagetti og parmesan.
Tips

Server gjerne med en salat og godt brød.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat