Lasagne

Lasagne

105
637
Enkel60 min
Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lasagne

  • 8 stk
    lasagneplater

Ostesaus

Kjøttsaus

  • 400 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 stk
    løk
  • 1 ss
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stilker
    stangselleri
  • 1 stk
    gulrot
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 3 ss
    tomatpuré
  • 1 ½ ts
    tørket basilikum
  • 1 ts
    tørket timian eller merian
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C.

  2. 2

    Stek kjøttdeig og hakket løk til en grynete masse.

  3. 3

    Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på hermetiske tomater, rør inn krydder og smak til med salt og pepper. La koke i ca. 15 minutter.

Ostesaus

  1. 4

    Lag ostesaus ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og mel i et glass/boks med lokk til en jevning. Rør meljevningen i den kokende melken under omrøring.

  2. 5

    Ta kjelen av platen og rør inn osten.

  3. 6

    Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.

  4. 7

    Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.

Tips

Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.

Del denne oppskriften: