Lasagne

Lasagne

87
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form

Lasagne

8 stk lasagneplater

Ostesaus

5 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 ss hvetemel
2 dl Jarlsberg® Revet eller annen god gulost
½ ts salt
¼ ts pepper

Kjøttsaus

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stk løk
1 ss TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
2 stilker stangselleri
1 stk gulrot
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1 ½ ts tørket basilikum
1 ts tørket timian eller merian
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Stek kjøttdeig og renset, hakket løk til en grynete masse.
    3. Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på tomater og rør inn krydder og salt. La sausen koke i ca. 15 minutter og smak til.
  1. Ostesaus

    1. Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Rør osten i den kokende melken under omrøring. Du kan også lage ostesausen slik det vises i videoen over: Smelt smøret, ha i melet til det blir en jevning. Spe på med melk. Rør så osten i til slutt.
    2. Ta kjelen av platen og rør inn osten.
    3. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
    4. Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.
Tips!

Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.

Kommentarer

  • Jon

    3 måneder siden
    Tror det er linket til feil video.... Får bare opp en video over hvordan man steker kjøttdeig.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Jan, Det stemmer at det kun er en video om hvordan man steker kjøttdeig :)

       (0)


  • Per

    3 måneder siden
    Hvorfor står ikke smør under ostesaus-ingredienser?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Per,

      Årsaken til det er fordi det ikke skal være noe smør i denne sausen :)

      God matlaging!

       (0)

      • Frida

        1 måneder siden
        Det står i oppskriften at du kan lage ostesausen på samme måte som i videoen over.
        - Smelt smør, ha i mel, deretter melk og så ost.

        Men så skal det ikke være smør i ostesausen?

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          1 måneder siden
          Hei Frida!

          I den oppskriften som vi har brukt her så er det ikke brukt smør i ostesausen. Det var mening at det skulle ligge en video av en annen måte å lage ostesaus, og i denne videoen skal det brukes smør. Men denne metoden har vi som sagt ikke brukt i denne oppskriften. Den skulle kun være som et alternativ.

          Vi skal få endret på dette sånn at denne videoen blir lagt ut så kan du ta en titt på den.

          Takk for at du gjør oss oppmerksom på denne lille glippen! :)

           (0)

          • Tone

            17 dager siden
            Jeg bruker litt muskat i sausen! Godt.

             (0)


  • helene

    5 måneder siden
    Jeg har også tips: Bruk aromatisk ost!:)
    Jeg bruker aldri vanlig Norvegia eller vanlig Jarlsberg lenger.Jeg synes de smaker for lite og er for milde.Aromatiske oster løfter de fleste sammenhenger de er med i.En blanding av parmesan og litt mozarella er deilig.Den ekstra vellagrede fra Norvegia(Den svarte) er også et godt alternativ.Et annet godt tilskudd i lasagne er å helle en skvett rødvin i kjøttblandingen og bittelitt sukker(Ikke vær redd for sukker i middagsmat.Det runder av mange retter på en god måte)Husk å ikke kjøpe dårlige hermetiske tomater.Mutti har veldig bra produkter.Mange matbutikker fører Mutti-tomater nå.

     (1)


  • Lars

    5 måneder siden
    Det er veldig mye trøbbel med ostesausen når jeg prøvde nettsiden sin versjon, men videoen fungerer helt fint.
    Det hadde vært fint om dere fikset dette, men ellers; en veldig god oppskrift😁

     (4)


  • X————x

    5 måneder siden
    Tips til andre: bruk videoen når du lager ostesausen, nettsida sin verdjon ender opp galt uannsett hva. Hvorfor? Fordi melet må oppi før osten. Tips: bruk 100 gram smør

     (2)


  • Janicke

    6 måneder siden
    Hei,

    Er det ok å lage ostesausen dagen i forveien? Må jeg ev varme den opp før jeg heller den oppi lasagnen eller kan jeg bare helle den oppi kaldt?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Du kan fint lage denne dagen før og smøre den på lasagnen kald :) Lykke til, Janicke!

       (0)


  • Camillt

    7 måneder siden
    Hei! Når jeg laget ostesausen med Norvegia (jeg bruker vanligvis en sånn billigblanding med bare 50% ost i) ble sausen tynn og klumpete (det så ut som cottage cheese!). Mamma sier hun pleier å lage ostesaus med Norvegia uten at det blir sånn. Hva har jeg gjort galt?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei!

      Hmm. Dette var et godt spørsmål. Tenker at når du sier du bruker en blanding med 50% ost i så da er sikkert de andre ingrdiensene kanskje noen vegetabilske oljer eller lignene.

      Kanskje denne blandingen ikke tåler varme på samme måte som en blanding med 100% ost i?

      Prøv gjerne en blanding med 100% ost i og se om det hjelper! :)

       (0)


  • Anne

    8 måneder siden
    Denne var supergod med meatish «kjøttdeig» fra rema 1000??

     (0)


  • Lars

    12 måneder siden
    Denne var jaggu god! :)

     (0)


  • Siri

    1 år siden
    Enda står det ikke hvor mye smør det skal lages ostesaus av??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Siri,

      I denne ostesausen skal det ikke brukes smør :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat