Lasagne

Lasagne

Kommentarer 71
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Lasagne

8 stk lasagneplater

Ostesaus

5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 ss hvetemel
2 dl Jarlsberg® Revet eller annen god gulost
½ ts salt
¼ ts pepper

Kjøttsaus

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stk løk
1 ss TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
2 stilker stangselleri
1 stk gulrot
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1 ½ ts tørket basilikum
1 ts tørket timian eller merian
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Stek kjøttdeig og renset, hakket løk til en grynete masse.
      Hvordan steke kjøttdeig:
    3. Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på tomater og rør inn krydder og salt. La sausen koke i ca. 15 minutter og smak til.
  1. Ostesaus

    1. Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Rør osten i den kokende melken under omrøring. Du kan også lage ostesausen slik det vises i videoen over: Smelt smøret, ha i melet til det blir en jevning. Spe på med melk. Rør så osten i til slutt.
    2. Ta kjelen av platen og rør inn osten.
    3. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
    4. Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.
Tips!

Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lars

    2 måneder siden
    Denne var jaggu god! :)

    Kommenter  (0)


  • Siri

    3 måneder siden
    Enda står det ikke hvor mye smør det skal lages ostesaus av??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Siri,

      I denne ostesausen skal det ikke brukes smør :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Iman

    11 måneder siden
    På oppskriften står det ikke at man skal ha smør i ostesausen men i videoen tar du oppi smør?skal man ha smør oppi oh hvor masse smør skal man putteoppi??

    Kommenter  (1)

    • Kathrin, Kundekonsulet

      11 måneder siden
      Hei Iman! Vi skal se på det og endrer oppskriften om den viser seg å være feil

      Kommenter  (1)

      • Kenneth

        4 måneder siden
        Seks måneder er passert og oppskriften stemmer fortsatt ikke med hva som gjøres i videoen. Kjøttblandingen ble veldig god, men jeg improviserte en bechamel når jeg så at oppskriften brukte jevning.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          4 måneder siden
          Hei Kenneth,

          Endringene skal være i orden nå :) Si ifra om du ser mer som må endres på.

          Kommenter  (0)


  • Rajn

    11 måneder siden
    Bechamelsausen/ostesausen skal ha malt muskatnøtt i seg, er du dristig så ta i en liten teskje Dijon sennep ??
    Bytta ut sekleristang med sellerirot og gulrot med pastinakk, å hjælpes så godt!
    Ellers en aller toppers oppskrift!
    Tusen takk Tine ?

    Kommenter  (1)

    • Martine , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Rajn! Så hyggelig at oppskriften falt i smak.

      Kommenter  (0)

    • Martine , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Rajn! Så hyggelig at oppskriften falt i smak.

      Kommenter  (0)


  • Tina

    11 måneder siden
    Klumper ikke melen opp nor du bare har smør og mel i panna i noen minutter?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Tina! I denne oppskriften lages ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken, og deretter røre sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Hell det deretter i kjelen mens du rører jevnt i den kokende melken :)

      Kommenter  (0)


  • Lars

    1 år siden
    Nam, denne Lasangen ble utrolig god:)!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så bra det smakte, Lars :) God matlaging videre!

      Kommenter  (2)


  • Magnus

    1 år siden
    Takk for svaret, Annicken

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Bare hyggelig :)

      Kommenter  (4)


  • Geir

    1 år siden
    Den funket fint med laktosefrie produkter!

    Kommenter  (8)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det er godt å høre, Geir. Man kan alltid bytte ut meieriprodukter med laktosefrie alternativer da det er samme produkt bare uten melkesukkeret :) God matlaging videre!

      Kommenter  (2)


  • Anne

    1 år siden
    Det funket veldig bra for meg! Den ble skikkelig god!

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så hyggelig å høre, Anne :) Fortsatt god matlaging!

      Kommenter  (2)


  • Malene

    1 år siden
    Hei. Jeg lurer på hvordan man skal få lasagneplater til å blir myke. Siden når vi lager lasagne blir platene harde i noen plasser. Takk på forhånd.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Malene, Lasagneplatene blir myke av varmen og nok fuktighet(nok saus) Husk å ha nok saus neste gang du Lager lasagnen og det er viktig at platene ikke overlapper hverandre :) Lykke til!

      Kommenter  (6)

      • Rajn

        11 måneder siden
        La lasagnen stå å trekke litt før du steker den, da får du myke plater

        Kommenter  (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          11 måneder siden
          Takk for tips, Rajn!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat