Lasagne
Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.

Ingredienser
Porsjoner
4
Lasagne
Ostesaus
Kjøttsaus
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 200 °C.
- 2
Stek kjøttdeig og hakket løk til en grynete masse.
- 3
Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på hermetiske tomater, rør inn krydder og smak til med salt og pepper. La koke i ca. 15 minutter.
Ostesaus
- 4
Lag ostesaus ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og mel i et glass/boks med lokk til en jevning. Rør meljevningen i den kokende melken under omrøring.
- 5
Ta kjelen av platen og rør inn osten.
Tips
De fleste TINE® faste hvitoster er naturlig laktosefrie. Dette gjelder også Jarlsberg. - 6
Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
- 7
Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.
Tips
Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.