Håndkle og blad
Lasagne
(560560)

Lasagne

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Lasagne

8 stklasagneplater

Ostesaus

5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 sshvetemel
2 dlJarlsberg® Revet eller annen god gulost
½ tssalt
¼ tspepper

Kjøttsaus

400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
1 stkløk
1 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
2 stilkerstangselleri
1 stkgulrot
1 bokshermetiske tomater
3 sstomatpuré
1 ½ tstørket basilikum
1 tstørket timian eller merian
1 tssalt
½ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Stek kjøttdeig og renset, hakket løk til en grynete masse.
      Hvordan steke kjøttdeig:
    3. Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på tomater og rør inn krydder og salt. La sausen koke i ca. 15 minutter og smak til.
  • Ostesaus

    1. Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Rør osten i den kokende melken under omrøring. Du kan også lage ostesausen slik det vises i videoen over: Smelt smøret, ha i melet til det blir en jevning. Spe på med melk. Rør så osten i til slutt.
    2. Ta kjelen av platen og rør inn osten.
    3. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
    4. Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.
Blått hjerte
Tips!

Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat