Lasagne

Lasagne

94
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form

Lasagne

8 stk lasagneplater

Ostesaus

5 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 ss hvetemel
2 dl Jarlsberg® Revet eller annen god gulost
½ ts salt
¼ ts pepper

Kjøttsaus

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stk løk
1 ss TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
2 stilker stangselleri
1 stk gulrot
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1 ½ ts tørket basilikum
1 ts tørket timian eller merian
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Stek kjøttdeig og renset, hakket løk til en grynete masse.
    3. Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på tomater og rør inn krydder og salt. La sausen koke i ca. 15 minutter og smak til.
  1. Ostesaus

    1. Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Rør osten i den kokende melken under omrøring.
    2. Ta kjelen av platen og rør inn osten.
    3. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
    4. Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.
Tips

Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.

Kommentarer

  • Ida

    1 måneder siden
    Ang ostesausen; her må dere rydde opp litt slik at fleire slepp å bli frustrert... ser at folk spurte om dette før fleire år sidan og det har enno ikkje blitt gjort endringa.
    1. Skriv nøyaktige steg for steg for når melk og mel og ost skal oppi kasserollen.
    2. Dere refererer til ein video "over"...inteteksisterende. Hyperlink den inn er dere snill.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Ida!

      Da vi ikke har noen video tilgjenglig akkurat nå, anbefaler vi å følge fremgangsmåten vi har nevnt førsti steg 4.

      Vi beklager dette at det mangler video, men dette jobber vi med for å endre på.

      Følg gjerne fremgangsmåten uten video, så skal det nook bli en vellykket lasagne! :)

       (0)

      • Ida

        1 måneder siden
        Takk for svar på punkt 2. Ønsker fortsatt at dekan endre forklaring på ostesausen slik den står no, då da føre til at folk ikkje skjønne når jevningen skal blandast i (Altså FØR osten) og dermed ødelegge ostesausen sin. Ser dekan forklarte korrekt fremgangsmåte tidligere i kommentarfeltet her, så vennligst putt det inn i oppskrifta over :)

         (1)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          1 måneder siden
          Ja Ida, du kan bare følge fremgangsmåten i punkt 4. Bare se bort ifra den forklaringen som gjelder bruk av video. :)

           (0)

          • Erik

            28 dager siden
            Det står jo enda feil i punkt 4?

             (0)

            • Marit , Kokk og Kundekonsulent

              25 dager siden
              Det skal ha blitt fjernet informasjonen angående videolinken nå. :)

               (0)


Det er mye kjærlighet i god mat