Lasagne

Lasagne

100
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form

Lasagne

8 stk lasagneplater

Ostesaus

5 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 ss hvetemel
2 dl Jarlsberg® Revet eller annen god gulost
½ ts salt
¼ ts pepper

Kjøttsaus

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 stk løk
1 ss TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
2 stilker stangselleri
1 stk gulrot
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1 ½ ts tørket basilikum
1 ts tørket timian eller merian
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Stek kjøttdeig og renset, hakket løk til en grynete masse.
    3. Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på tomater og rør inn krydder og salt. La sausen koke i ca. 15 minutter og smak til.
  1. Ostesaus

    1. Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Rør osten i den kokende melken under omrøring.
    2. Ta kjelen av platen og rør inn osten.
    3. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
    4. Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.
Tips

Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.

Kommentarer

  • Magnus

    3 måneder siden
    Den siste setningen på punkt 4 er: Rør osten i den kokende melken under omrøring. På punkt 5 står det: Ta kjelen av platen og rør inn osten. Punkt 5 er riktig synes jeg, MEN den siste setningen i punkt 4 skal stå: Rør meljevningen i den kokende melken under omrøring. PLEASE oppdater oppskriften slik at punkt 4 blir riktig.

     (16)

    • Andrea

      3 måneder siden
      Enig!!

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat