
Lasagne
Enkel•60 min30 min
Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig.
Ingredienser
Antall porsjoner
Lasagne
-
8 stklasagneplater
Ostesaus
-
5 dl
-
3 sshvetemel
-
2 dlJarlsberg® Revet eller annen god gulost
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Kjøttsaus
-
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
-
1 stkløk
-
1 ss
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 stilkerstangselleri
-
1 stkgulrot
-
1 bokshermetiske tomater
-
3 sstomatpuré
-
1 ½ tstørket basilikum
-
1 tstørket timian eller merian
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
-
2
Stek kjøttdeig og hakket løk til en grynete masse.
-
3
Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på hermetiske tomater, rør inn krydder og smak til med salt og pepper. La koke i ca. 15 minutter.
Ostesaus
-
4
Lag ostesaus ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og mel i et glass/boks med lokk til en jevning. Rør meljevningen i den kokende melken under omrøring.
-
5
Ta kjelen av platen og rør inn osten.
-
6
Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
-
7
Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat til.