
Fiskepinneburger med hurtigsylta gulrot
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Hurtigsylta gulrot:
-
4 stkgulrøtter
-
1 tsingefær , finrevet
-
2 ½ dlvann
-
1 ½ dleddik
-
1 ½ tssalt
-
2 tssukker
Fiskepinner:
-
600 glaks
-
2 stkegg
-
2 dlbrødsmuler , griljermel eller panko
-
1 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
50 g
Rosa remulade:
-
2 dl
-
2 ssmajones
-
1 ssketchup
-
2 sssylteagurk , hakket
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Tilbehør:
-
4 stksalatblader
-
4 stkgrove hamburgerbrød
Slik gjør du det
-
1
Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel til å lage tynne, lange skiver. Rør sammen ingefær, vann, eddik, salt og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Hell over gulroten, og la stå i 15 minutter og godgjøre seg. Rør av og til.
Tips
Du kan også servere fiskeburgeren med syltet agurk. Bare bytt ut gulrotstrimlene med tynne agurkskiver.
-
2
Del laksefilet i smale biter på ca. 10 cm. Lettpisk egg i en skål. Ha brødsmuler og mel i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler, slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.
-
3
Rør sammen lettrømme, majones, ketchup, sylteagurk, salt og pepper til en remulade.
-
4
Sil laken fra gulroten. Legg salat og remulade på burgerbrødbunnen, ha på hurtigsylta gulrot og fiskepinner, og topp med burgerbrødtoppen.