Skip to main content

Fiskepinneburger med hurtigsylta gulrot

Enkel
30min

Lag en egen vri på fiskeburgeren ved å bruke fiskepinner. Syrligheten i de sylta gulrøttene balanserer godt mot den rosa remuladen, og gjør fiskemiddagen til et høydepunkt.

3.2
(18)
Next ImageFiskepinneburger med hurtigsylta gulrot

Ingredienser

Antall porsjoner

Hurtigsylta gulrot:

4 stk
gulrot
1 ts
ingefær, finrevet
2.5 dl
vann
1.5 dl
eddik
1.5 ts
salt
2 ts
sukker

Fiskepinner:

600 g
laks
2 stk
egg
2 dl
brødsmuler, griljermel eller panko
1 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Rosa remulade:

2 ss
majones
1 ss
ketchup
2 ss
sylteagurk, hakket
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tilbehør:

4 stk
salatblad
4 stk
grove hamburgerbrød

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel til å lage tynne, lange skiver. Rør sammen ingefær, vann, eddik, salt og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Hell over gulroten, og la stå i 15 minutter og godgjøre seg. Rør av og til.

    Tips

    Du kan også servere fiskeburgeren med syltet agurk. Bare bytt ut gulrotstrimlene med tynne agurkskiver.

  2. Del laksefilet i smale biter på ca. 10 cm. Lettpisk egg i en skål. Ha brødsmuler og mel i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler, slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.

  3. Rør sammen lettrømme, majones, ketchup, sylteagurk, salt og pepper til en remulade.

  4. Sil laken fra gulroten. Legg salat og remulade på burgerbrødbunnen, ha på hurtigsylta gulrot og fiskepinner, og topp med burgerbrødtoppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du dårlig tid, kan du kjøpe ferdige fiskepinner i butikken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter