Fiskepinneburger med hurtigsylta gulrot

Fiskepinneburger med hurtigsylta gulrot

0
5
Enkel30 min
Lag en egen vri på fiskeburgeren ved å bruke fiskepinner. Syrligheten i de sylta gulrøttene balanserer godt mot den rosa remuladen, og gjør fiskemiddagen til et høydepunkt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hurtigsylta gulrot:

  • 4 stk
    gulrøtter
  • 1 ts
    ingefær , finrevet
  • 2 ½ dl
    vann
  • 1 ½ dl
    eddik
  • 1 ½ ts
    salt
  • 2 ts
    sukker

Fiskepinner:

  • 600 g
    laks
  • 2 stk
    egg
  • 2 dl
    brødsmuler , griljermel eller panko
  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 50 g

Rosa remulade:

Tilbehør:

  • 4 stk
    salatblader
  • 4 stk
    grove hamburgerbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel til å lage tynne, lange skiver. Rør sammen ingefær, vann, eddik, salt og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Hell over gulroten, og la stå i 15 minutter og godgjøre seg. Rør av og til.

    Tips

    Du kan også servere fiskeburgeren med syltet agurk. Bare bytt ut gulrotstrimlene med tynne agurkskiver.

  2. 2

    Del laksefilet i smale biter på ca. 10 cm. Lettpisk egg i en skål. Ha brødsmuler og mel i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler, slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.

  3. 3

    Rør sammen lettrømme, majones, ketchup, sylteagurk, salt og pepper til en remulade.

  4. 4

    Sil laken fra gulroten. Legg salat og remulade på burgerbrødbunnen, ha på hurtigsylta gulrot og fiskepinner, og topp med burgerbrødtoppen.

Tips

Har du dårlig tid, kan du kjøpe ferdige fiskepinner i butikken.

Del denne oppskriften: