placeholder image

Fiskepinneburger med hurtigsylta gulrot

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag en egen vri på fiskeburgeren ved å bruke fiskepinner. Syrligheten i de sylta gulrøttene balanserer godt mot den rosa remuladen, og gjør fiskemiddagen til et høydepunkt.

Antall porsjoner

Ingredienser

Hurtigsylta gulrot:

4 stkgulrøtter
1 tsingefær, finrevet
2 ½ dlvann
1 ½ dleddik
1 ½ tssalt
2 tssukker

Fiskepinner:

600 glaks
2 stkegg
2 dlbrødsmuler, griljermel eller panko
1 dlhvetemel
½ tssalt
¼ tspepper
50 gTINE Meierismør

Rosa remulade:

2 dlTINE Lettrømme 10 %
2 ssmajones
1 ssketchup
2 sssylteagurker, hakket
½ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

4 stksalatblader
4 stkgrove hamburgerbrød

Slik gjør du det

    1. Skrell gulrot, og bruk en ostehøvel til å lage tynne, lange skiver. Rør sammen ingefær, vann, eddik, salt og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Hell over gulroten, og la stå i 15 minutter og godgjøre seg. Rør av og til.

      Tips:

      Du kan også servere fiskeburgeren med syltet agurk. Bare bytt ut gulrotstrimlene med tynne agurkskiver.

    2. Del laksefilet i smale biter på ca. 10 cm. Lettpisk egg i en skål. Ha brødsmuler og mel i hver sin skål. Vend laksebitene først i mel, så i egg og så i brødsmuler, slik at de er panerte på alle sider. Stek gylne i en middels varm stekepanne med smør.
    3. Rør sammen lettrømme, majones, ketchup, sylteagurk, salt og pepper til en remulade.
    4. Sil laken fra gulroten. Legg salat og remulade på burgerbrødbunnen, ha på hurtigsylta gulrot og fiskepinner, og topp med burgerbrødtoppen.

Tips:

Har du dårlig tid, kan du kjøpe ferdige fiskepinner i butikken.

Kommentarer