
Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker
Det er ingenting i veien for å sette hamburger på menyen midt i uken. Det er raskt å lage og en favoritt hos både store og små.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Burger
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C.
- 2
Del søtpotet, gulrot, kålrot og pastinakk i tynne staver på ca. 10 cm. Vend med olje, tørket timian, salt og pepper og spre utover en stekeplate. Stek i ovnen til gylne og møre, ca. 20 minutter. Vend underveis.
Tips
Du kan bruke vanlige poteter i stedet for søtpotet eller bytte ut de andre rotgrønnsakene med dine favoritter.
- 3
Bland kjøttdeig med salt og pepper og form til burgere. Stek på begge sider i smør i en panne på høy varme til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter. Legg over i en ildfast form.
- 4
Fres løk i samme panne, dryss med sukker og stek til mørt og karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett ev litt ekstra smør.
- 5
Legg en skive blåmuggost på hver burger og sett dem øverst i ovnen i 2 minutter eller til osten er smeltet. Server med burgerbrød, salat, karamellisert løk og ovnsbakte rotgrønnsaker.
Tips
For mer smak i burgerne kan du finhakke litt løk, hvitløk og sopp og steke mykt i smør i noen minutter. Bland inn ca. 1 ss per burger i kjøttdeigen før steking.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


