Skip to main content

Hamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker

Enkel
30min

Det er ingenting i veien for å sette hamburger på menyen midt i uken. Det er raskt å lage og en favoritt hos både store og små.

3.9
(9)
Next ImageHamburger med blåmuggost og ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte rotgrønnsaker

1 stk
søtpotet i staver
2 stk
gulrot i staver
0.25 stk
kålrot i staver
1 stk
pastinakk i staver
4 ss
olivenolje
2 ts
tørket timian
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Burger

800 g
kjøttdeig
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 stk
stor løk i tynne skiver
1 ts
sukker
4 skiver
Selbu Blå® Original, eller annen blåmuggost
4 stk
hamburgerbrød
4 stk
salatblad

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Del søtpotet, gulrot, kålrot og pastinakk i tynne staver på ca. 10 cm. Vend med olje, tørket timian, salt og pepper og spre utover en stekeplate. Stek i ovnen til gylne og møre, ca. 20 minutter. Vend underveis.

    Tips

    Du kan bruke vanlige poteter i stedet for søtpotet eller bytte ut de andre rotgrønnsakene med dine favoritter.

  3. Bland kjøttdeig med salt og pepper og form til burgere. Stek på begge sider i smør i en panne på høy varme til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter. Legg over i en ildfast form.

  4. Fres løk i samme panne, dryss med sukker og stek til mørt og karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett ev litt ekstra smør.

  5. Legg en skive blåmuggost på hver burger og sett dem øverst i ovnen i 2 minutter eller til osten er smeltet. Server med burgerbrød, salat, karamellisert løk og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For mer smak i burgerne kan du finhakke litt løk, hvitløk og sopp og steke mykt i smør i noen minutter. Bland inn ca. 1 ss per burger i kjøttdeigen før steking.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter