Skip to main content

Lette og luftige burgerbrød

Enkel
2t 30min

Skikkelige burgere fortjener skikkelige burgerbrød. Oppskriften holder til ca. 12 burgerbrød.

3.9
(176)
Next ImageLette og luftige burgerbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1.5 dl
vann
1 dl
25 g
gjær
1 ts
salt
3 ss
sukker
1 stk
egg
6.5 dl
hvetemel

Til pensling:

1 stk
egg
4 ss
sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Ha vann og melk i kjele, og varm opp på middels varme. Smelt smør i blandingen.

  2. Pass på at blandingen er fingervarm. Rør ut gjær i litt av blandingen, og tilsett resten av blandingen, salt, sukker og egg. Rør godt sammen.

  3. Tilsett mel, og elt til en blank og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.

  4. Dryss litt mel på bakebordet, og hvelv deigen over. Del i 12 deler, og rull hver del til en bolle. Legg bollene på to stekeplater med bakepapir og press bollene lett flate.

  5. Sett en stor ildfast form i bunnen av stekeovnen, og hell kokende vann i formen. Sett stekeplatene med burgerbrødene inn i ovnen, uten å sette på ovnen. Lukk stekeovnsdøren. La dem heve i ca. 1 time.

  6. Ta alt ut av ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk egget, og bruk det til å pensle hvert brød med. Strø over sesamfrø. Stek brødene på 200 grader i 8-10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Burgerbrødene kan fryses.

#2: Ønsker du litt ekstra smak på burgerbrødene, kan du tilsette 1-2 ts tørket krydder, som timian, rosmarin eller oregano i deigen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter