
Lette og luftige burgerbrød
Skikkelige burgere fortjener skikkelige burgerbrød. Oppskriften holder til ca. 12 burgerbrød.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Til pensling:
Fremgangsmåte
- 1
Ha vann og melk i kjele, og varm opp på middels varme. Smelt smør i blandingen.
- 2
Pass på at blandingen er fingervarm. Rør ut gjær i litt av blandingen, og tilsett resten av blandingen, salt, sukker og egg. Rør godt sammen.
- 3
Tilsett mel, og elt til en blank og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.
- 4
Dryss litt mel på bakebordet, og hvelv deigen over. Del i 12 deler, og rull hver del til en bolle. Legg bollene på to stekeplater med bakepapir og press bollene lett flate.
- 5
Sett en stor ildfast form i bunnen av stekeovnen, og hell kokende vann i formen. Sett stekeplatene med burgerbrødene inn i ovnen, uten å sette på ovnen. Lukk stekeovnsdøren. La dem heve i ca. 1 time.
- 6
Ta alt ut av ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk egget, og bruk det til å pensle hvert brød med. Strø over sesamfrø. Stek brødene på 200 grader i 8-10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Tips
#1: Burgerbrødene kan fryses.
#2: Ønsker du litt ekstra smak på burgerbrødene, kan du tilsette 1-2 ts tørket krydder, som timian, rosmarin eller oregano i deigen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



