Ostebagetter

Ostebagetter

2
 • Enkel
 • 110 min
Dette er en oppskrift på lettbakte brød, som blir saftige med kesam i deigen. Osten gir god smak til brødet. Bagettene smaker kjempegodt til salat, supper, gryter og pasta. Denne oppskriften gir fire bagetter.

Ingredienser

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 ½ ts salt
2 ss honning
1 beger Kesam® Original
14 dl hvetemel
100 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, honning, kesam og det meste av melet.
  2. Arbeid deigen godt sammen, gjerne i en husholdningsmaskin, til den kjennes smidig og glatt, og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
  3. Ta deigen opp på bakebordet, og del den i fire. Rull hver bit til en bagett. Legg dem på bakepapir på en stekeplate. Klipp dype hakk i bagettene, og legg annenhver bit til venstre og høyre. Etterhev bagettene i ca. 20 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 225 °C. Strø osten over bagettene. Stek bagettene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

#1: Bagettene egner seg til frysing.

#2: Tilsett gjerne noen urter i deigen.

#3: Hvis du ønsker en mer smakrik ost kan du gjerne bruke revet Jarlsberg.

Kommentarer

 • Astrid

  6 år siden
  For nokon DEILIGE ostehorn/baguettar. Lagde dei for fyrste gong i dag anledning besøk, og dei slo verkeleg an! Eg veit ikkje kva eg gjorde, men med meg blei dei mest som fire store brød. Deilig var det uansett, og skikkeleg kjekt at dei egnar seg til frysing. :-) Einaste som kan vere å utsetje på oppskrifta var mengden med honning. Tykkjer to ss skjener gav ein litt for dominerande smak, men ellers elska eg denne oppskrifta. Ny favoritt!:-)

   (7)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   6 år siden
   Så bra du likte dem, Astrid! Honningsmaken varierer veldig fra type honning. Ønsker du mindre honningsmak, kan du halvere mengden eller bruke akasiehonning som har en mildere smak. Om baguettene blir for store, lag gjerne flere og tynnere baguetter.

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat