Ostebagetter
Dette er en oppskrift på lettbakte brød, som blir saftige med kesam i deigen. Osten gir god smak til brødet. Bagettene smaker kjempegodt til salat, supper, gryter og pasta. Denne oppskriften gir fire bagetter.
Enkel•1 t 50 min•1 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 5 dl lunkent vann
- 1.5 ts salt
- 2 ss honning
- 1 beger Kesam® Naturell Laktosefri
- 14 dl hvetemel
- 100 g Norvegia® Revet
Slik gjør du
1
Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, honning, kesam og det meste av melet.
2
Arbeid deigen godt sammen, gjerne i en husholdningsmaskin, til den kjennes smidig og glatt, og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
3
Ta deigen opp på bakebordet, og del den i fire. Rull hver bit til en bagett. Legg dem på bakepapir på en stekeplate. Klipp dype hakk i bagettene, og legg annenhver bit til venstre og høyre. Etterhev bagettene i ca. 20 minutter.
4
Sett stekeovnen på 225 °C. Strø osten over bagettene. Stek bagettene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips#1: Bagettene egner seg til frysing.#2: Tilsett gjerne noen urter i deigen.#3: Hvis du ønsker en mer smakrik ost kan du gjerne bruke revet Jarlsberg.