Ostebagetter

Ostebagetter

2
40
Enkel110 min
Dette er en oppskrift på lettbakte brød, som blir saftige med kesam i deigen. Osten gir god smak til brødet. Bagettene smaker kjempegodt til salat, supper, gryter og pasta. Denne oppskriften gir fire bagetter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 50 g
    gjær
  • 5 dl
    lunkent vann
  • 1 ½ ts
    salt
  • 2 ss
    honning
  • 1 beger
  • 14 dl
    hvetemel
  • 100 g
    Norvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, honning, kesam og det meste av melet.

  2. 2

    Arbeid deigen godt sammen, gjerne i en husholdningsmaskin, til den kjennes smidig og glatt, og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.

  3. 3

    Ta deigen opp på bakebordet, og del den i fire. Rull hver bit til en bagett. Legg dem på bakepapir på en stekeplate. Klipp dype hakk i bagettene, og legg annenhver bit til venstre og høyre. Etterhev bagettene i ca. 20 minutter.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 225 °C. Strø osten over bagettene. Stek bagettene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

#1: Bagettene egner seg til frysing.#2: Tilsett gjerne noen urter i deigen.#3: Hvis du ønsker en mer smakrik ost kan du gjerne bruke revet Jarlsberg.

Del denne oppskriften: