Ostebagetter
Enkel•110 min min
Dette er en oppskrift på lettbakte brød, som blir saftige med kesam i deigen. Osten gir god smak til brødet. Bagettene smaker kjempegodt til salat, supper, gryter og pasta. Denne oppskriften gir fire bagetter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
5 dllunkent vann
-
1 ½ tssalt
-
2 sshonning
-
1 beger
-
14 dlhvetemel
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, honning, kesam og det meste av melet.
-
2
Arbeid deigen godt sammen, gjerne i en husholdningsmaskin, til den kjennes smidig og glatt, og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
-
3
Ta deigen opp på bakebordet, og del den i fire. Rull hver bit til en bagett. Legg dem på bakepapir på en stekeplate. Klipp dype hakk i bagettene, og legg annenhver bit til venstre og høyre. Etterhev bagettene i ca. 20 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 225 °C. Strø osten over bagettene. Stek bagettene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.