Sjokoladekjeks-miks på gaveglass

Julegavene som er til å spise opp

Spiselige julegaver er perfekte gavetips til dem som har alt.

Si «God jul» med hjemmelagde gaver til alle kjente og kjære!

Det er superenkelt å lage spiselige julegaver, for eksempel til din nabo eller bestevenn. I tillegg er julen full av hyggelige sammenkomster. Det er alltid koselig å ha med en liten oppmerksomhet til verten eller vertinnen. Kanskje vil du også gi en gave til din faste frisør og noen andre som fortjener en ekstra oppmerksomhet?

Her er våre 5 beste tips til hjemmelagde julegaver, som garantert faller i smak.

1. Personlige kunstverk

Glede besteforeldre eller andre i familien til jul! Lag pepperkaker sammen med barna i ulike former og størrelser, og gi bort en boks med hjemmelagde pepperkaker, som barna har pyntet selv. Få oppskriften på julens deiligste pepperkaker.

2. Gave som smelter på tungen

Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver til dem som har alt. Nydelige fløtekarameller er enkelt å lage, og faller garantert i smak, samtidig som de smelter på tungen. Pakk karamellene inn i kremmerhus eller på pene glass med pyntesløyfe og en personlig hilsen. Få oppskriften på fløtekarameller.

3. Noe smaker best brent

Det er få ting som smaker best brent. Brente mandler er en spiselig julegave, som virkelig hører julen til og som setter prikken over i´en, både på kakefatet og som pynt på kaker. Her får du alle tips og triks du trenger for å lage brente mandler.

4. Del bakegleden med andre

Hva med å overlate bakingen til den som mottar gaven? Sjokoladekjeks-miks på gaveglass er en morsom gave, som inspirerer til baking. Legg alle ingrediensene i syltetøyglass, og fest oppskriften med et silkebånd. Da har man alt som trengs for å lage perfekte kjeks med sjokoladebiter. Finn ut hvordan du lager gaven og få oppskrift på sjokoladekjeks-mix.

5. Supre innpakningstips

Du trenger ikke ny og dyr emballasje for å pakke inn de spiselige gavene. Hjemmelagd innpakning er både pent og mer personlig. Cellofan med silkebånd er veldig lekkert. Ellers kan du pakke inn med brukte syltetøyglass eller gamle pappesker, og pynte med juleklistremerker. Her er noen tips:

  • Julebokser: bruk gamle esker eller kakebokser
  • Cellofan: enten som poser eller innpakning av f.eks. karameller
  • Kremmerhus: kan lages av avispapir eller gråpapir
  • Silkebånd: ensfarget rødt eller med juleborder og juledekor
  • Pynte med julekuler og klistremerker, som stjerner eller hjerter
  • Pynten kan også være spiselig, f.eks. tørket appelsin, anis og kanelstang

God jul!

Del denne artikkelen