Fløtekarameller

Fløtekarameller

Kommentarer 347
  • Middels
  • 60 min
Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fløtekarameller

2 dl TINE Kremfløte
2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen består dråpetesten (se neste steg).
      Tips!

      Det tar 20-40 minutter å koke karamellen avhengig av mengde karamell og hvor stor kjele du bruker. Følg med på fargen og sjekk om karamellen består dråpetesten. Det beste er om du bruker et sukkertermometer. Karamellen skal opp i 122-124 °C for det beste resultatet.

  1. Ta dråpetesten

    1. Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
    2. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en liten langpanneform penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
      Tips!

      Tilpass formen etter mengde karamell. Pass på at formen ikke blir for stor slik at karamellen blir for tynn.

    3. Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.
Tips!

Tilsett hakkede mandler, noen teskjeer limeskall eller knuste polkagriser for å lage din egen vri på disse gode karamellene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Vibeke

    2 timer siden
    Kan man bruke fløte som har vært frosset til å lage disse karamellene?

    Kommenter  (0)


  • Tone

    3 dager siden
    Må man røre hele tiden eller kun mens det koker opp?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 timer siden
      Hei Tone,

      Du trenger ikke røre hele tiden, men anbefaler og røre en del og passe på da det fort kan bli brent :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Weronica

    27 dager siden
    Hvor lenge holder karamellene seg? Tenkte å lage i julegave, men ønsker å lage de i god tid før jul uten at de blir dårlige.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      27 dager siden
      Hei Weronica,

      Oppbevar gjerne karamellene i en tett boks i kjøleskapet, så holder de seg lenge :)

      Kommenter  (0)

      • Tonje

        26 dager siden
        Hva vil lenge si? Uker, måneder? Om jeg pakker de enkeltvis i cellofan, og har de i glass med lokk, vil de kunne stå helt til etter desember som julegave?

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          25 dager siden
          Det er vanskelig å si hvor lenge de holder, men hvis du lager de i slutten av november-begynnelsen av desember skal de nok holde seg til jul, men husk at julegaver sjeldent blir spist opp fort i jula da det er så mye annet godt så ville lagd de så tett opp mot jul som du får det til :)

          Kommenter  (0)


  • Synniva

    3 måneder siden
    Går det ann å bruke melk istedenfor fløte?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Synniwa,

      Melken har dessverre for lav fettprosent til at karamellene får ett godt resultat. God matlaging :)

      Kommenter  (0)


  • Maria

    8 måneder siden
    Anbefaler å blande en plate kokesjokolade oppi til slutt for alle som sliter med at karamellene blir klisne! Da får du en mer "fudge"-konsistens, altså ganske myke, men ikke klissete karameller + sjokoladesmak ??Jeg lager forsåvidt 3+3+3+3 oppskrift, da får jeg brukt 1 hel boks sirup og en hel kartong fløte ??

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Det høres kjempe godt ut, Maria! Takk for at du deler dine tips og erfaringer med alle oss :)

      Kommenter  (1)


  • Ken

    11 måneder siden
    Hvor lenge bør de stå i kjøleskapet?

    Kommenter  (0)

    • Kathrin Lillestøl

      11 måneder siden
      En times tid er sikkert passelig om du har de i langpanne på ca 0,5 cm tykkelse.

      Kommenter  (0)


  • Nesrin Alma

    11 måneder siden
    Ble harde. Har laget karameller flere ganger i fjor, og de har aldri blitt så harde som nå, hva slags varme skal jeg koke dem opp i, anbefaler dere å koke dem over lengre tid med svak varme?

    Kommenter  (0)

    • Nesrin Alma

      11 måneder siden
      Har dessuten ikke sukkertermometer, men de var enkle å kutte opp etter avkjøling med saks alle andre gangene. Ble veldig sukkertøy aktig nå, og jeg prøvde to hele ganger, haha.

      Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Nesrin! Så kjedelig å høre at fløtekaramellene ikke ble som tiltenkt. Tok du dråpetesten? Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule. Det er nemlig litt vanskelig å si hva som har gått galt for deg, men kan det hende du kokte de på for høy varme for lenge?

      Kommenter  (0)


  • Merethe

    11 måneder siden
    Jeg har bare melange i kjøleskapet. Jeg kan bruke det eller må jeg ha meierismør?

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Det går fint, men vi synes det er aller best med ekte meierismør :-)

      Kommenter  (0)


  • Lill

    11 måneder siden
    Hahaha, dette ble tull. Hadde vært veldig fint om dere hadde angitt str på brett da til og med et på halve str av et vanlig stekebrett ble alt for stort. På videoen blir karamellen passe tykke, men med oppgitte mengde blir det bare en plate knekk

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Lill! Takk for tilbakemeldingen - det skal vi notere oss :) Prøvde du å helle massen over i en mindre form da du oppdaget dette eller?

      Kommenter  (0)


  • Christine

    11 måneder siden
    Karamellene stivnet og ble fin. Så satte jeg de i kjøleskapet, da ble de klissete på toppen. Hva har skjedd? :)

    Kommenter  (16)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Christine! Kokte du massen lenge nok? Vi anbefaler cirka 20-40 minutter koketid (avhengig av mengde) for best resultat :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat