Fløtekarameller

Fløtekarameller

441
 • Middels
 • 60 min
Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.

Ingredienser

Fløtekarameller

2 dl TINE Kremfløte
2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen består dråpetesten (se neste steg).
   Tips

   Det tar 20-40 minutter å koke karamellen avhengig av mengde karamell og hvor stor kjele du bruker. Følg med på fargen og sjekk om karamellen består dråpetesten. Det beste er om du bruker et sukkertermometer. Karamellen skal opp i 122-124 °C for det beste resultatet.

 1. Ta dråpetesten

  1. Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
  2. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en liten langpanneform penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
   Tips

   Tilpass formen etter mengde karamell. Pass på at formen ikke blir for stor slik at karamellen blir for tynn.

  3. Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.
Tips

Tilsett hakkede mandler, noen teskjeer limeskall eller knuste polkagriser for å lage din egen vri på disse gode karamellene.

Kommentarer

 • Karamell

  21 dager siden
  Jeg elsker karamell
  Karamell er best😁

   (1)


Det er mye kjærlighet i god mat