Fløtekarameller

Fløtekarameller

618
2,182
Middels60 min
Det er ikke alltid enkelt å finne på gaver - alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som disse nydelige fløtekaramellene.

Ingredienser

Antall stykker

Fløtekarameller

 • 2 dl
  TINE® Kremfløte . For laktosefrie karameller, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
 • 2 dl
  lys sirup
 • 2 dl
  sukker
 • 2 ss
  TINE® Meierismør . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør

Slik gjør du det

 1. 1

  Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen består dråpetesten (se neste steg).

  Tips

  Oppskriften gjøres enkelt laktosefri ved å bytte til laktosefrie alternativer. TINE® har mange laktosefrie produkter med samme egenskaper som «vanlige» meieriprodukter – og som smaker akkurat like godt.

Ta dråpetesten

 1. 2

  Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.

  Tips

  Det tar 20-40 minutter å koke karamellen avhengig av mengde karamell og hvor stor kjele du bruker. Følg med på fargen og sjekk om karamellen består dråpetesten. Det beste er om du bruker et sukkertermometer. Karamellen skal opp i 122-124 °C for det beste resultatet.

 2. 3

  Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en liten langpanneform penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.

  Tips

  Tilpass formen etter mengde karamell. Pass på at formen ikke blir for stor slik at karamellen blir for tynn.

 3. 4

  Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.

Tips

Tilsett hakkede mandler, noen teskjeer limeskall eller knuste polkagriser for å lage din egen vri på disse gode karamellene.

Del denne oppskriften: