Fløtekarameller

Fløtekarameller

406
  • Middels
  • 60 min
Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.

Ingredienser

Fløtekarameller

2 dl TINE Kremfløte
2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandingen består dråpetesten (se neste steg).
      Tips!

      Det tar 20-40 minutter å koke karamellen avhengig av mengde karamell og hvor stor kjele du bruker. Følg med på fargen og sjekk om karamellen består dråpetesten. Det beste er om du bruker et sukkertermometer. Karamellen skal opp i 122-124 °C for det beste resultatet.

  1. Ta dråpetesten

    1. Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
    2. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en liten langpanneform penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
      Tips!

      Tilpass formen etter mengde karamell. Pass på at formen ikke blir for stor slik at karamellen blir for tynn.

    3. Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.
Tips!

Tilsett hakkede mandler, noen teskjeer limeskall eller knuste polkagriser for å lage din egen vri på disse gode karamellene.

Kommentarer

  • Jenny

    5 måneder siden
    Dei blir veldig gode eg elskar dei

     (2)


  • Kristin

    8 måneder siden
    Har laget karameller, men dem blir klissete mår jeg tar dem ut av kjøleskapet. Kan jeg gjøre massen om til karamellsaus på noen måte? På forhånd takk.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Kristin,

      Du kan forsøke og varme de forsiktig opp slik at de smelter og ha i litt mer fløte og kanskje litt havsalt så har du en fin karamellsaus :) Lykke til!

       (4)

    • Elisabeth

      5 måneder siden
      Mmmmm, smaker fantastisk

       (0)


  • Andreas

    9 måneder siden
    Hei går det ann å ha salt i karamelene

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Du kan fint drysse litt havsalt over karamellene når den skal stivne, Andreas :) Gir kjempe god smak!

       (2)


  • Oda

    9 måneder siden
    Karamellene mine ble kjempe harde! Nor jeg kan gjøre for å redde dem?

     (2)

    • Joachim

      9 måneder siden
      Høres ut fra egne opplevelser at du har kokt de for lenge. Enestr eg vet er å begynne på nytt, men er langt ifra noe kokk her

       (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Oda,

      Som Joachim skriver kan det se ut som du har kokt de for lenge. Du kan prøve å smelte blandingen med smør å se om du får et bra resultat av det ellers er det bare å starte på nytt igjen. Lykke til!

       (2)


  • Linn Irene

    9 måneder siden
    Hei, hvor mange karameller blir det ca på 1 porsjon?

     (9)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Linn Irene,

      Det kommer an på hvor store eller små du kutter dem, men karamellen fyller en liten/mellomstor ildfast form :)

       (2)


  • Anne

    9 måneder siden
    Hei, karamellen blir ikke stiv, og jeg har nå endt opp med karamellsaus. Er det noe jeg kan gjøre for å få den stiv nå, har hatt den i fryser over natten uten hel. Evt er det noe jeg kan bruke karamellsausen til?
    Anne

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Anne,

      Det hjelper nok ikke å ha de i fryseren. Du må bare fortsette å koke blandingen under omrøring til karamellen består dråpetesten :)

       (2)


  • Hildegunn

    9 måneder siden
    Hei. Jeg glemte meg helt bort og hente røra i formen uten bakepapir og noe olje :/ hvordan få de løs da ? Er det mulig å redde dem?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Hildegunn,

      Du kan prøve å legge formen i vannbad og se om de slipper da, men vil tro de blir veldig klissete. Om ikke det går prøv å få de ut og smelt de i en kjele igjen for å helle de over til avkjøling igjen :) God jul!

       (1)


  • Sølvi

    9 måneder siden
    De ble veldi gode! Pakket dem inn i cellofan, men de varte bare i 2-3 dager før de begynte såvidt å smuldre! De ble liksom til sukker i munnen. Hva gjorde jeg feil? Oppbevarte dem kun i cellofan og i en skål på bordet. Takk for svar!:)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Sølvi,

      Det kan høres ut som karamellen ikke fikk nok koke tid eller at det ble brukt for lite smør?

      Husk at cellofanen må være tettpakket og uten luft rundt :) God jul!

       (1)


  • Sølvi

    9 måneder siden
    De ble veldi gode! Pakket dem inn i cellofan, men de varte bare i 2-3 dager før de begynte såvidt å smuldre! De ble liksom til sukker i munnen. Hva gjorde jeg feil? Oppbevarte dem kun i cellofan og i en skål på bordet. Takk for svar!:)

     (1)


  • May -

    9 måneder siden
    Jeg glemte å ha i smøret, går det bra fordi?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei May,

      Da blir de nok veldig harde og ikke som fløtekarameller. Mer som Drops :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat