Fløtekarameller

(944)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir rundt 40 hjemmelagde karameller.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fløtekarameller

2 dlTINE Kremfløte
2 dllys sirup
2 dlsukker
2 ssTINE Meierismør
 Les kommentarer (306) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandignen består kuledråpen (se neste steg).
 • Ta dråpetesten

  1. Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
  2. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en langpanne penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
  3. Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.

Tips:

Tilsett hakkede mandler, noen teskjeer limeskall eller knuste polkagriser for å lage din egen vri på disse gode karamellene.

Kommentarer

  Legg til kommentar