Polkakarameller
Middels•35 min min
Hjemmelaget karamell blandet med knuste polkagriser. 1 porsjon gir ca. 40 polkakarameller.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dl
-
2 dllys sirup
-
2 dlsukker
-
1 dlpolkagriser
-
4 tspeppermynteolje
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Du trenger små former eller en langpanne.
-
2
Bland fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til blandingen består kuleprøven (se neste trinn).
-
3
Kuleprøven: Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
-
4
Knus polkagrisene og rør smulene med peppermynteolje og smør i blandingen. Rør godt og fordel i former eller hell i en langpanne. Hvis du bruker langpanne, må den pensles med olje.
-
5
Skjær karamellene opp i ruter akkurat når knekken stivner.