Polkakarameller
Hjemmelaget karamell blandet med knuste polkagriser. 1 porsjon gir ca. 40 polkakarameller.
Middels•35 min•1 personer
Ingredienser
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 2 dl lys sirup
- 2 dl sukker
- 1 dl polkagriser
- 4 ts peppermynteolje
- 2 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Du trenger små former eller en langpanne.
2
Bland fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til blandingen består kuleprøven (se neste trinn).
3
Kuleprøven: Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
4
Knus polkagrisene og rør smulene med peppermynteolje og smør i blandingen. Rør godt og fordel i former eller hell i en langpanne. Hvis du bruker langpanne, må den pensles med olje.
5
Skjær karamellene opp i ruter akkurat når knekken stivner.
TipsDu kan for eksempel bytte ut polkagriser med 1 dl hakkede mandler.