Polkakarameller

Polkakarameller

Kommentarer 2
  • Middels
  • 35 min
Hjemmelaget karamell blandet med knuste polkagriser. 1 porsjon gir ca. 40 polkakarameller.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Små former eller en langpanne
2 dl TINE Kremfløte
2 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl polkagriser
4 ts peppermynteolje
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Du trenger små former eller en langpanne.
    2. Bland fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til blandingen består kuleprøven (se neste trinn).
    3. Kuleprøven: Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
    4. Knus polkagrisene og rør smulene med peppermynteolje og smør i blandingen. Rør godt og fordel i former eller hell i en langpanne. Hvis du bruker langpanne, må den pensles med olje.
    5. Skjær karamellene opp i ruter akkurat når knekken stivner.
Tips!

Du kan for eksempel bytte ut polkagriser med 1 dl hakkede mandler.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mina

    4 år siden
    Disse var gode! Jeg brukte matfløte og brunt sukker, og det ble kjempebra!

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mina, Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat