
Polkakarameller
Hjemmelaget karamell blandet med knuste polkagriser. 1 porsjon gir ca. 40 polkakarameller.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger små former eller en langpanne.
- 2
Bland fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til blandingen består kuleprøven (se neste trinn).
- 3
Kuleprøven: Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
- 4
Knus polkagrisene og rør smulene med peppermynteolje og smør i blandingen. Rør godt og fordel i former eller hell i en langpanne. Hvis du bruker langpanne, må den pensles med olje.
- 5
Skjær karamellene opp i ruter akkurat når knekken stivner.
Tips
Du kan for eksempel bytte ut polkagriser med 1 dl hakkede mandler.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



