Limekarameller

Limekarameller

19
  • Middels
  • 45 min
Hjemmelaget fløtekaramell med preg av lime. 1 porsjon gir ca. 40 karameller.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir
100 g TINE Meierismør
2 stk lime
2 dl TINE Kremfløte
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Finn frem en langpanne på 20x30 cm som du dekker med bakepapir.
    2. Smelt smør i en tykkbunnet, vid kjele. Riv skall av lime. Tilsett fløte, limeskall, sirup og vaniljesukker.
      Tips

      Du kan erstatte limeskall med sitronskall eller droppe sitrusskall dersom du ønsker det.

    3. Kok uten lokk. Rør om av og til inntil røren består "kuleprøven" (se neste trinn).
    4. Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
    5. Hell røren i langpannen. Avkjøl massen. Klipp eller skjær karamellene i biter.

Kommentarer

  • Jack

    4 år siden
    Kan man tilsette litt limesaft også? Eller vil den bare skille seg?

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Jack, Det er ingen problem å tilsette i limesaft i karamellene dersom du ønsker en kraftigere limesmak. Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat