Limekarameller

Limekarameller

19
68
Middels45 min
Hjemmelaget fløtekaramell med preg av lime. 1 porsjon gir ca. 40 karameller.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en langpanne på 20x30 cm som du dekker med bakepapir.

  2. 2

    Smelt smør i en tykkbunnet, vid kjele. Riv skall av lime. Tilsett fløte, limeskall, sirup og vaniljesukker.

    Tips

    Du kan erstatte limeskall med sitronskall eller droppe sitrusskall dersom du ønsker det.

  3. 3

    Kok uten lokk. Rør om av og til inntil røren består "kuleprøven" (se neste trinn).

  4. 4

    Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.

  5. 5

    Hell røren i langpannen. Avkjøl massen. Klipp eller skjær karamellene i biter.

Del denne oppskriften: