
Limekarameller
Hjemmelaget fløtekaramell med preg av lime. 1 porsjon gir ca. 40 karameller.

Ingredienser
Antall porsjoner
Fremgangsmåte
- 1
Finn frem en langpanne på 20x30 cm som du dekker med bakepapir.
- 2
Smelt smør i en tykkbunnet, vid kjele. Riv skall av lime. Tilsett fløte, limeskall, sirup og vaniljesukker.
Tips
Du kan erstatte limeskall med sitronskall eller droppe sitrusskall dersom du ønsker det.
- 3
Kok uten lokk. Rør om av og til inntil røren består "kuleprøven" (se neste trinn).
- 4
Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
- 5
Hell røren i langpannen. Avkjøl massen. Klipp eller skjær karamellene i biter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



