
Limekarameller
Middels•45 min min
Hjemmelaget fløtekaramell med preg av lime. 1 porsjon gir ca. 40 karameller.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
2 stklime
-
2 dl
-
1 dllys sirup
-
1 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en langpanne på 20x30 cm som du dekker med bakepapir.
-
2
Smelt smør i en tykkbunnet, vid kjele. Riv skall av lime. Tilsett fløte, limeskall, sirup og vaniljesukker.
Tips
Du kan erstatte limeskall med sitronskall eller droppe sitrusskall dersom du ønsker det.
-
3
Kok uten lokk. Rør om av og til inntil røren består "kuleprøven" (se neste trinn).
-
4
Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
-
5
Hell røren i langpannen. Avkjøl massen. Klipp eller skjær karamellene i biter.