Konfekt av mokkasjokolade

Konfekt av mokkasjokolade

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 15 min
Hjemmelaget konfekt med blanding av sjokolade, nougat og knasende nøtter. Husk at konfektbitene må stå kjølig i minst 2 timer. 1 porsjon gir ca. 35 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Kakeform på ca. 15x15 cm

Mokkasjokolade

100 g lys sjokolade
100 g mørk sjokolade
50 g nougat
50 g TINE Meierismør
½ dl paranøtter (eller pistasjenøtter)
1 ts kaffepulver

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en kakeform på ca. 15x15 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
    2. Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med nougat og smør. Varm forsiktig til det smelter. Rør litt i massen til den blir jevn og glatt.
    3. Hakk nøtter. Rør forsiktig inn hakkede nøtter og pulverkaffe. Hold igjen litt nøtter for å ha til pynt på toppen av mokkasjokoladen.
    4. Hell massen i formen og dryss over resten av nøttene. Sett formen til avkjøling i kjøleskapet i minst 2 timer.
    5. Bryt eller skjær ut konfektruter ved hjelp av en oljet kniv. Mokkasjokoladen må oppbevares kjølig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristin

    4 år siden
    Hvor lang holdbarhet har disse?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei! Oppbevart kjølig tett, skal disse holde seg i to til tre uker.:)

      Kommenter  (0)


  • Cecilie

    6 år siden
    Har laget disse hvert år de siste 4 årene- supergode :D Lager som regel trippel porsjon

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat