Konfekt av mokkasjokolade
Enkel•15 min min
Hjemmelaget konfekt med blanding av sjokolade, nougat og knasende nøtter. Husk at konfektbitene må stå kjølig i minst 2 timer. 1 porsjon gir ca. 35 biter.
Ingredienser
Antall porsjoner
Mokkasjokolade
-
100 glys sjokolade
-
100 gmørk sjokolade
-
50 gnougat
-
50 g
-
½ dlparanøtter (eller pistasjenøtter)
-
1 tskaffepulver
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en kakeform på ca. 15x15 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
-
2
Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med nougat og smør. Varm forsiktig til det smelter. Rør litt i massen til den blir jevn og glatt.
-
3
Hakk nøtter. Rør forsiktig inn hakkede nøtter og pulverkaffe. Hold igjen litt nøtter for å ha til pynt på toppen av mokkasjokoladen.
-
4
Hell massen i formen og dryss over resten av nøttene. Sett formen til avkjøling i kjøleskapet i minst 2 timer.
-
5
Bryt eller skjær ut konfektruter ved hjelp av en oljet kniv. Mokkasjokoladen må oppbevares kjølig.