Konfekt av mokkasjokolade

Konfekt av mokkasjokolade

7
33
Enkel15 min
Hjemmelaget konfekt med blanding av sjokolade, nougat og knasende nøtter. Husk at konfektbitene må stå kjølig i minst 2 timer. 1 porsjon gir ca. 35 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mokkasjokolade

  • 100 g
    lys sjokolade
  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 50 g
    nougat
  • 50 g
  • ½ dl
    paranøtter (eller pistasjenøtter)
  • 1 ts
    kaffepulver

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en kakeform på ca. 15x15 cm. Dekk bunnen med bakepapir.

  2. 2

    Bryt sjokolade i biter og ha i en kjele med nougat og smør. Varm forsiktig til det smelter. Rør litt i massen til den blir jevn og glatt.

  3. 3

    Hakk nøtter. Rør forsiktig inn hakkede nøtter og pulverkaffe. Hold igjen litt nøtter for å ha til pynt på toppen av mokkasjokoladen.

  4. 4

    Hell massen i formen og dryss over resten av nøttene. Sett formen til avkjøling i kjøleskapet i minst 2 timer.

  5. 5

    Bryt eller skjær ut konfektruter ved hjelp av en oljet kniv. Mokkasjokoladen må oppbevares kjølig.

Del denne oppskriften: