Sjokoladetopper

Sjokoladetopper

12
  • Enkel
  • 25 min
Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.

Ingredienser

200 g TINE Meierismør
1 ½ dl havregryn
1 stk stort egg
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Pynt:

35 stk valnøtter

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.
    3. Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.
    4. Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.
Tips

Hjemmebakte småkaker er en hyggelig spiselig gave å gi bort.

Kommentarer

  • Berit Mestad

    3 år siden
    Hei. Disse kakene så kjempegode ut. Jeg syns all sjokoladebakst blir bedre med sjokolade enn med kakao. Går det an å bytte ut 2ss kakao med 100 g sjokolade? Takk for svar . Hilsen Berit

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Berit, Det skal gå helt fint å bruke sjokoladebiter fremfor sjokolade i sjokoladetoppene :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat