
Sjokoladetopper
Enkel•25 min min
Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 g
-
1 ½ dlhavregryn
-
1 stkstort egg
-
2 dlsukker
-
2 tsvaniljesukker
-
2 sskakao
-
3 dlhvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
Pynt:
-
35 stkvalnøtter
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.
-
3
Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.
-
4
Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.