Skip to main content

Sjokoladetopper

Enkel
25min

Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.

3.7
(72)
Next ImageSjokoladetopper

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1.5 dl
havregryn
1 stk
stort egg
2 dl
sukker
2 ts
vaniljesukker
2 ss
kakao
3 dl
hvetemel
1.5 ts
bakepulver

Pynt:

35 stk
valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.

  3. Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.

  4. Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hjemmebakte småkaker er en hyggelig spiselig gave å gi bort.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter