Sjokoladetopper

(50)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gTINE Meierismør
1 ½ dlhavregryn
1 stkstort egg
2 dlsukker
2 tsvaniljesukker
2 sskakao
3 dlhvetemel
1 ½ tsbakepulver

Pynt:

35 stkvalnøtter

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.
    3. Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.
    4. Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.

Tips:

Hjemmebakte småkaker er en hyggelig spiselig gave å gi bort.

Kommentarer