Sjokoladetopper

Sjokoladetopper

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 25 min
Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g TINE Meierismør
1 ½ dl havregryn
1 stk stort egg
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Pynt:

35 stk valnøtter

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.
    3. Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.
    4. Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.
Tips!

Hjemmebakte småkaker er en hyggelig spiselig gave å gi bort.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Berit Mestad

    2 år siden
    Hei. Disse kakene så kjempegode ut. Jeg syns all sjokoladebakst blir bedre med sjokolade enn med kakao. Går det an å bytte ut 2ss kakao med 100 g sjokolade? Takk for svar . Hilsen Berit

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Berit, Det skal gå helt fint å bruke sjokoladebiter fremfor sjokolade i sjokoladetoppene :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Siri

    5 år siden
    Skal det benyttes store eller små lettkokte havregryn?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Siri! Hvilken type havregryn du bruker har ingen særlig betydning, så her kan du velge helt selv. Selv har jeg brukt den lettkokte varianten (de små) når jeg har laget sjokoladetoppene. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Anne

    5 år siden
    Veldig gode og enkle. Men syns de er litt store, så jeg laget 40 stk.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så hyggelig at du likte sjokoladetoppene, Anne! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • olga

    6 år siden
    Hvor lenge skal man steke dem egentlig? er ikke noe super kaker baker og vet ikke når dem kjennes ferdige som det står i oppskriften

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Olga. Beklager at steketiden har falt ut av oppskriften. Sjokoladetoppene stekes i midt i ovnen i ca 10 minutter. Ha en fortsatt fin dag - og beklager sterkt at svaret kommer godt forsinket...

      Kommenter  (2)


  • Zehra

    6 år siden
    Veldig gode,har laget dem flere ganger ..

    Kommenter  (0)


  • camilla

    7 år siden
    Jeg synes kjeksen var lette og lage og de ble kjempe gode :-)

    Kommenter  (1)


  • Stine

    7 år siden
    Veldig gode kjeks, men etter min smak er dei litt søte i smaken. Du kan med fordel halvere sukkeret i oppskrifta, og heller ha i meir kakao. Valnøttkjerner er godt, men peanøtter tykkjer eg er best i desse kjeksa.

    Kommenter  (1)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Takk for gode tips, og god helg til deg!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat