Sjokoladetopper

Sjokoladetopper

12
69
Enkel25 min
Av og til er det godt å ha en boks småkaker på lur - også utenom julesesongen. Disse sjokoladetoppene er enkle å lage og smaker supergodt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
  • 1 ½ dl
    havregryn
  • 1 stk
    stort egg
  • 2 dl
    sukker
  • 2 ts
    vaniljesukker
  • 2 ss
    kakao
  • 3 dl
    hvetemel
  • 1 ½ ts
    bakepulver

Pynt:

  • 35 stk
    valnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Denne oppskriften gir ca 35 småkaker. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Smelt smøret og hell det varmt over havregrynene. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel med kakao, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen, rør inn havregryn- og smørblandingen.

  3. 3

    Sett topper av deigen med to skjeer og god avstand på en stekeplate dekket med bakepapir. Dytt en valnøttbit i hver kake.

  4. 4

    Stek kakene midt i ovnen til de kjennes ferdige, ca 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar sjokoladetoppene i tett boks.

Tips

Hjemmebakte småkaker er en hyggelig spiselig gave å gi bort.

Del denne oppskriften: