Havreboller

Havreboller

Kommentarer 36
  • Enkel
  • 20 min
Sjokoladekuler med havregryn som kan pyntes med det du ønsker, for eksempel pistasjenøtter eller strøssel. 1 porsjon gir ca. 15 store eller 40 små havreboller.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladekuler med havregryn:

100 g TINE Meierismør , romtemperert
1 dl sukker
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 dl små havregryn
2 ss appelsinjuice

Forslag til pynt:

½ dl pistasjenøtter
5 ss strøssel

Slik gjør du det

    1. Rør sammen romtemperert smør og sukker. Tilsett kakao, vaniljesukker, havregryn og appelsinjuice. Rør til du får en jevn masse.
    2. Trill små kuler og rull dem i nøtter, strøssel, kokos, perlesukker eller annen pynt.
    3. Oppbevar havrebollene kjølig i boks med lokk.
Tips!

Sjokoladekulene kan smakes til med det du ønsker, for eksempel 0,5 ts kanel og 2 ss sterk kaffe, 1 ss appelsinlikør eller noen dråper med romessens.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne Marit Strand

    2 år siden
    Jeg lagde disse for noen dager siden, kjempegode. Hadde ikke appelsinjuice så byttet med eplejuice. Rullet bollene med engangshansker på, da ble det ikke så klissete :D

    Kommenter  (2)


  • merete thalberg

    3 år siden
    Hei hvordan ruller du kulene? Har laget noe lignende, men ble veldig klissete å rulle de med hendene.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Merete, Jeg har veldig varme hender selv, så det blir fort litt kliss når jeg ruller disse. Et tips da er å skylle hendene i kaldt vann, slik at hendene er avkjølte, når du ruller de. Og rull de kjapt :) Øvelse gjør mester. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Karina

    3 år siden
    Jeg skal gi dem i julegave ,men tenk om de smelter på veien hjem?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karina, Dersom du skal gi disse i julegave, så anbefaler jeg at du ber de som skal få de, om å ha julegaven i kjøleskapet frem til den skal åpnes. Da skjønner de nok at det er spiselig, men de vet fortsatt ikke hva du har laget til de. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Sandra

    3 år siden
    Hva er holdbarheten på disse? Går det ann å lage nå og gi til jul om de står i kjøleskapet?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sandra, Jeg ville nok ventet med å lage disse til desember, dersom du skal ha de til jul. En gyllen regel er at holdbarheten på julegodteri, blir så lang som holdbarheten på meieriproduktet du bruker. I dette tilfelle er det smøret. Så havrebollene holder like lenge som smøret du har i. Lykke til :)

      Kommenter  (3)

    • nali

      3 år siden
      Jeg så idas fristelser lagde disse. da sa de at 1 uke oppbevaring helst ikke lenger.

      Kommenter  (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Nali, Jeg tror nok ikke det var den samme oppskriften som denne, Ida brukte på tv-programmet sitt. Disse har lengre holdbarhet enn 1 uke bare :)

        Kommenter  (3)


  • Sandra

    4 år siden
    Kan man ta noe annet enn appelsinjuice? Allergisk mot frukt. Går det med vann??

    Kommenter  (8)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Du kan nok bruke vann, men vil heller anbefale å bytte ut juicen med melk.

      Kommenter  (4)

      • Lisa

        4 år siden
        Du kan bruke kaffe, slik lager jeg dem. Og med kokosmasse til pynt :)

        Kommenter  (10)


  • Awan

    4 år siden
    Hva slags kakao skal man bruke? Funker bakekakao, eller må jeg bruke kakaopulver?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Awan, Ja, bakekakao funker så absolutt :)

      Kommenter  (3)


  • Hege

    5 år siden
    Høres supergode ut! Hvor lenge kan disse stå i kjøleskap?

    Kommenter  (12)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Hege! Disse havrebollene har lang holdbarhet i kjøleskapet, opptil flere måneder, men tipper de blir spist opp før den tid!

      Kommenter  (4)

    • Lisa

      4 år siden
      De holder like lenge som smøret du bruker :)

      Kommenter  (2)


  • siv anita

    6 år siden
    jeg byttet ut appelsinjuice med baileys, det funket veldig bra! :)

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for tipset, Siv Anita! Jeg kan godt tenke meg at det smakte godt med Baileys, ja... Selv pleier jeg gjerne å bytte ut med litt sterk kaffe. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (5)


  • Hanne-Marie

    6 år siden
    Jeg finner ikke små havregryn i butikken, kan bed bruke vanlig Axa og bare gå over med kniv?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Hanne-Marie. Dersom du ikke finner de små, lettkokte havregrynene i butikken, kan du fint enten gå over med kniv eller kjøre de store havregrynene kjapt i en food processor. Jeg gjorde det i forrige uke da jeg lagde enda en porsjon av disse gode havrebollene og det fungerte utmerket. Pass bare på at du ikke kjører dem for lenge i processoren slik at det blir for finkornet og dermed ikke får noe tyggemotstand. Lykke til!

      Kommenter  (2)


  • Thale

    6 år siden
    Disse så enkle og gode ut og kan gjøres glutenfrie! Perfekt! Men hvordan er holdbarheten mtp å gi bort i julegave?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Thale. Dersom du oppbevarer havrebollene kjølig og i en lukket boks, har de LANG holdbarhet, så her er det bare å lage i vei! :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat