
Mikroknekk
Enkel•25 min min
Hjemmelaget knekk eller karamell laget i mikrobølgeovn. 1 porsjon gir ca. 30 knekk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 dl
-
1 dlsirup
-
1 dlsukker
-
10 stkmandler
-
2 sspistasjenøtter
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Finn frem små former, og en bolle som rommer ca. 1,5 liter og tåler mikrobølgeovn. Bland fløte, sirup og sukker i bollen.
-
2
Sett inn i mikrobølgeovnen uten lokk på full effekt i 9-10 minutter.
-
3
Rør litt, og kok ytterligere noen minutter. Mot slutten av tiden er det viktig at du sjekker ofte, slik at det ikke blir brent.
-
4
Hakk mandler. Rør mandler, pistasjenøtter og smør inn i blandingen. Fordel innholdet i formene. Avkjøl og oppbevar kjølig.