Mikroknekk

Mikroknekk

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Hjemmelaget knekk eller karamell laget i mikrobølgeovn. 1 porsjon gir ca. 30 knekk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Små former
1 dl TINE Kremfløte
1 dl sirup
1 dl sukker
10 stk mandler
2 ss pistasjenøtter
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Finn frem små former, og en bolle som rommer ca. 1,5 liter og tåler mikrobølgeovn. Bland fløte, sirup og sukker i bollen.
    2. Sett inn i mikrobølgeovnen uten lokk på full effekt i 9-10 minutter.
    3. Rør litt, og kok ytterligere noen minutter. Mot slutten av tiden er det viktig at du sjekker ofte, slik at det ikke blir brent.
    4. Hakk mandler. Rør mandler, pistasjenøtter og smør inn i blandingen. Fordel innholdet i formene. Avkjøl og oppbevar kjølig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne

    3 år siden
    Kan man lage de uten mikrobølgeovn også,bare blande alt og koke det som vanlig? og i så fall hvor lang ville koketiden blitt sånn omtrent?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne, Du kan lage den i en gryte. Koketiden vil variere variere litt fra ovn til ovn, men jeg vil tro 15 til 20 minutter. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Karoline

    3 år siden
    Hvor lenge kan oppbevares før de blir ødelagt?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karoline, Disse holder seg fint i noen måneder, dersom du oppbevarer de i en lufttett beholder i kjøleskap. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat