Brente mandler

Brente mandler

68
  • Middels
  • 30 min
Brente mandler hører julen til. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.

Ingredienser

Utstyr

Bakepapir
300 g mandler
5 dl melis
1 ½ dl vann
50 g TINE Meierismør (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.
      Tips

      Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

    2. Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.
    3. Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.
    4. Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.
      Tips

      Bruk to gafler til å dele mandlene.

    5. Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.
Tips

Ha gjerne i 1 ts kanel sammen med vannet og melisen. Det gir en god smak.

Kommentarer

  • Andrea

    1 måneder siden
    Skal det være melis eller sukker? I oppskriften står det melis, men når jeg leser i kommentarfeltet er det flere som mener at dette er en feil. Hva bør jeg bruke?

     (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei, Andrea! Du kan bruke både melis og sukker i denne oppskriften :) God jul!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat