Brente mandler

Brente mandler

Kommentarer 60
  • Middels
  • 30 min
Brente mandler hører julen til. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Bakepapir
300 g mandler
5 dl sukker
1 ½ dl vann
50 g TINE Meierismør (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.
      Tips!

      Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

    2. Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.
    3. Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.
    4. Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.
      Tips!

      Bruk to gafler til å dele mandlene.

    5. Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.
Tips!

Ha gjerne i 1 ts kanel sammen med vannet og melisen. Det gir en god smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingrid

    17 timer siden
    Hei! Jeg brukte denne oppskiften siste jul. Når jeg lage dei da, stod det melis i staden for sukker. Jeg likte mandlene godt og var svært fornøyd med dei. Jeg lurer på kor mye jeg skal ha av melis i oppskrifta, er det 5 dl melis?

    Kommenter  (0)


  • Tine

    2 dager siden
    Skal man bruke sukker eller melis ? Oppskriften står det melis og du kommenterer med sukker!
    Jeg gjorde som oppskriften og da ble melisen helt tørr og smuldret når den har tørket.
    Smaker bare mandler med smuldret " sukker” rundt.
    Beklager ble skuffet.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 dager siden
      Hei TINE,

      Her har det dessverre blitt svart feil. Det skal selvfølgelig være sukker og oppskriften viser feil. Vi skal rette opp i det fortløpende :)

      Beklager dette og forstår at du ble skuffet. Håper du forsøker deg på en runde med sukker. God jul!

      Kommenter  (0)

      • Tine

        2 dager siden
        Jeg må nok prøve igjen med sukker. Men kjipt å følge en oppskrift som viser feil. Hvertfall når ingrediensene er såpass dyre.
        Men men vi får ta det med et smil.
        God jul ??????

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 dager siden
          Så hyggelig å høre at du prøver igjen, Tine. Vi må bare beklage at det var opplyst feil i oppskriften. Det skal være rettet opp nå :)

          Kommenter  (1)


  • Per-Otto

    11 måneder siden
    Hei, jeg reduserte sukkeret til 3 dl. Ble veldig bra resultat. Lettere å dele de også.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Per-Otto,

      Så hyggelig at du deler dine tips med oss :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    12 måneder siden
    Jeg har aldri lagd brente mandler før, og tenkte at dette var en oversiktelig og enkel oppskrift å prøve meg på. Det ble alt for mye sukker, smørret gjør de oljete og det smaker bittert og svidd. Det kan godt hende at jeg brente de for lenge, men jeg føler at jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke :(

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei, Kristin! Det er litt vanskelig å si når vi ikke helt vet fremgangsmåten din. Kan det hende du brente disse på for høy temperatur? Oppskriten er testet, og forholdene skal stemme.

      Kommenter  (0)


  • Linda

    1 år siden
    Bruker 150 g sukker og 1/2 dl vann på 500 g mandler. Steker mandlene 20 min på 140 grader.
    Bruker ca 10 g smør og kanel. Nydelige mandler av denne oppskriften. Fungerer hver gang og jeg brenner noen kilo hvert år.

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler oppskriften din med oss, Linda!



      Ønsker deg en riktig fin helg.

      Kommenter  (0)


  • Blondipondi

    2 år siden
    Da var julas andre porsjon ferdig. Perfekt å gi sammen med julekortet! Jeg som flere synes også det blir i meste laget med "knekk", og pleier å doble mengden mandler - da blir forholdet perfekt ????. Twisten med smøret på slutten gir et bittelite innslag av fløtekarameller og salt. Mmmmmm....

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Blondipondi, Så flott at du tilpasser mengden mandler etter din smak på oppskriften :) Enig med deg at smøret gir en siste liten piff! God jul :)

      Kommenter  (0)


  • Malin

    2 år siden
    Hei! Likte oppskriften veldig godt, fikk det til å fungere slik det skulle. Men andre gang jeg lagde de ble de så oljete da de var blitt kalde(sikkert pga smøret, men første porsjon ble helt tørre), så vet ikke hvordan jeg skal få de tørre nok til å ha de i en krokke med lokk uten å få olje/smør overalt

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Malin, Har du forsøkt å ha bare halve mengden smør i? Håper det løser problemet ditt :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth Groseth

    2 år siden
    dersom man bruker forholdet 250 g melis, 0,6 dl vann og 900 mandler blir det mandler som er sprø, ikke harde (halver gjerne oppskriften, den er stor å jobbe med - rør hele tiden)

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Elisabeth, Takk for at du deler ditt tips med oss andre :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • helene

    2 år siden
    HEI brukte sukker isteden får melis

    Kommenter  (38)


  • helene

    2 år siden
    brukte sukker isteden får melis

    Kommenter  (12)


Det er mye kjærlighet i god mat