Håndkle og blad
Brente mandler
(348348)

Brente mandler

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Brente mandler hører julen til. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Bakepapir
300 gmandler
5 dlmelis
1 ½ dlvann
50 gTINE Meierismør (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

    2. Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.
    3. Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.
    4. Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk to gafler til å dele mandlene.

    5. Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.
Blått hjerte
Tips!

Ha gjerne i 1 ts kanel sammen med vannet og melisen. Det gir en god smak.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat