Brente mandler

Brente mandler

63
  • Middels
  • 30 min
Brente mandler hører julen til. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.

Ingredienser

Utstyr

Bakepapir
300 g mandler
5 dl melis
1 ½ dl vann
50 g TINE Meierismør (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.
      Tips

      Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

    2. Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.
    3. Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.
    4. Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.
      Tips

      Bruk to gafler til å dele mandlene.

    5. Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.
Tips

Ha gjerne i 1 ts kanel sammen med vannet og melisen. Det gir en god smak.

Kommentarer

  • Skuffa Jente (13år)

    12 måneder siden
    Hei! Eg ser at det fortsatt står melis i oppskrifta dykkar. Eg leste ikkje kommentarane før eg byrja å lage desse brente mandlene. Mandlene blei smuldrete og smaka ikkje brente mandler. Eg laga til og med dobbel oppskrift sidan dykk har så mange andre gode oppskrifter. Eg har aldri laga brente mandler før så eg visste ikkje kva dei pleier å vere laga av. Eg er skuffa over resultatet og rekk ikkje å lage nye. Det som skulle vere julegåve også. Eg syntes at dykk bør endre oppskrifta slik at det står sukker istaden for melis.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei,

      Så leit å se at du ble skuffet. Brente mandler lager man oftest med melis, men kan også bruke sukker.

      De blir grå først men om man er tålmodig nok blir de riktig til slutt. Vi håper du prøver deg igjen på nytt eller til neste jul og får resultatet du ønsker :)

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat