Sjokoladekjeks-miks på gaveglass

Sjokoladekjeks-miks på gaveglass

16
  • Enkel
  • 10 min
  • 8 min
Dette er en morsom gave som inspirerer til baking, samtidig som resultatet er perfekte kjeks med sjokoladebiter. Denne oppskriften gir ca. 20 kjeks.

Ingredienser

Utstyr

Et glass, for eksempel Norgesglass, på ca. 1 liter.
5 dl hvetemel
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
½ ts natron
1 stk salt (en klype salt)
1 dl brunt sukker
1 dl sukker
2 dl hakket mørk sjokolade
2 dl hakket hvit sjokolade

TIL UTBAKING

100 g TINE Meierismør
2 stk egg

Slik gjør du det

    1. Bland mel med vaniljesukker, bakepulver, natron og salt og legg lagvis med brunt sukker, sukker, mørk og lys sjokoladebiter i et stort syltetøyglass.
    2. Pynt gjerne med en sløyfe og legg ved oppskriften.
      Tips

      Det er viktig at det står på gaven at det skal tilsettes egg og smør, samt framgangsmåten. Legg gjerne med hele oppskriften eller link til denne siden slik at mottageren kan lage flere kjeks senere.

    3. Sett ovnen på 200 °C. Ha ingrediensene fra glasset over i en miksebolle og rør inn romtemperert smør og egg.
    4. Form små kuler og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned og pass på at det er plass mellom hver for de flyter litt utover.
    5. Stek i ovnen i 8-10 minutter og avkjøl på rist.
Tips

Bruk gjerne ferdige sjokolade «chips» som kan kjøpes i velassorterte dagligvarebutikker eller grovhakk din favorittsjokolade.

Kommentarer

  • Tea

    7 dager siden
    Fulgte oppskriften og lagde noen til meg selv, men de fløt ikke utover og smakte mer som havrekuler. Ikke dårlig, men hadde jo forventet kjeks :/ usikker på om jeg vil gi disse bort i gave nå..

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      10 timer siden
      Virker som du kanskje ikke stekte dem lenge nok? Om du prøver igjen, sjekk gjerne at du har 200grader på ovden og om de ikke har rendt utover og fått en gyllen farge når det har gått 10 min, så stek de gjerne litt lenger. :)

       (0)

      • Tea

        10 timer siden
        Stekte de i 12 min, hadde eg stekt de lenger ville de ha blitt svidd. Smaken var god, men i form av harde tørre klumper

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          9 timer siden
          Det hørtes snodig ut.

          Om du vil prøve igjen, så press gjerne kjeksklumpen litt ned på brettet så kanskje det rekker å flyte uttover før de blir tørre. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat