Sjokoladekjeks-miks på gaveglass

Sjokoladekjeks-miks på gaveglass

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 10 min
  • 8 min
Dette er en morsom gave som inspirerer til baking, samtidig som resultatet er perfekte kjeks med sjokoladebiter. Denne oppskriften gir ca. 20 kjeks.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Et glass, for eksempel Norgesglass, på ca. 1 liter.
5 dl hvetemel
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver
½ ts natron
1 stk salt (en klype salt)
1 dl brunt sukker
1 dl sukker
2 dl hakket mørk sjokolade
2 dl hakket hvit sjokolade

TIL UTBAKING

100 g TINE Meierismør
2 stk egg

Slik gjør du det

    1. Bland mel med vaniljesukker, bakepulver, natron og salt og legg lagvis med brunt sukker, sukker, mørk og lys sjokoladebiter i et stort syltetøyglass.
    2. Pynt gjerne med en sløyfe og legg ved oppskriften.
      Tips!

      Det er viktig at det står på gaven at det skal tilsettes egg og smør, samt framgangsmåten. Legg gjerne med hele oppskriften eller link til denne siden slik at mottageren kan lage flere kjeks senere.

    3. Sett ovnen på 200 °C. Ha ingrediensene fra glasset over i en miksebolle og rør inn romtemperert smør og egg.
    4. Form små kuler og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Press litt ned og pass på at det er plass mellom hver for de flyter litt utover.
    5. Stek i ovnen i 8-10 minutter og avkjøl på rist.
Tips!

Bruk gjerne ferdige sjokolade «chips» som kan kjøpes i velassorterte dagligvarebutikker eller grovhakk din favorittsjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • ingvild

    11 måneder siden
    Går det ann å lage havrecookies i steden? bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn og kutte ut sjokoladen?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Ingvild! I teorien kan du jo putte hva du vil på et glass fra hvilken som helst oppskrift. Det finnes et hav av oppskrifter der ute :)

      Kommenter  (0)


  • Kine

    1 år siden
    Kan man ta 2 dl sukker istan. Har ikke brunt sukker.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Kine,

      Det kan du, men anbefaler deg å bruke brunt sukker for smaken skyld og utseendes skyld på krukkene. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Lill

    2 år siden
    Hvor mye er 2 dl sjokolade i gram ca?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lill, Det er litt forskjell da det kommer ann på hvilken sjokolade det blir brukt og hvor finhakket den er. Med sjokoladen som er vist på bilde her er det en god håndfull eller to med sjokolade :) Lykke til! God jul.

      Kommenter  (0)


  • Silje

    2 år siden
    Hei. Hvor lang holdbarhet er det sånn ca på slike gaver? Hvor lang tid i forveien kan man lage de til?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Silje, Holdbarheten kommer ann på holbartheten på ingrediensene som er i krukken. Et tips er å oppbevare de i ett mørkt rom eller skap :) Lykke til!

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat