Pepperkakehjerter som adventskalender

Ingen jul uten pepperkaker

En julekakefavoritt hos både store og små.

Det er ingen tvil om at gode og smakfulle pepperkaker hører julen til. Julestemningen og gamle minner kommer sigende allerede når deigen er satt, og formene er hentet frem fra skuffer og skap. Og når man tar den første biten av de søte kakene – med sin herlige smak av ingefær, pepper, kanel og nellik – ja, da er førjulstiden i gang. Kjenner du deg igjen?

Det finnes mange gode oppskrifter på pepperkaker og her gir vi deg de beste.

Invitér til pepperkakeverksted

Hva med å invitere familie og venner til juleverksted når årets pepperkaker skal bakes? Dekk langbordet, finn frem kjevler, store og små former, sprøyteposer med ulik størrelse på tuppene og fargerik pynt. Glem heller ikke å sette på julemusikken for virkelig å få den rette julestemningen i huset.

Her finner du oppskriften på julens deiligste pepperkaker

Slik lar du barna få slippe til

Barna elsker å bidra, så gi gjerne de små noen enkle oppgaver når deigen skal lages. La dem veie, måle og smake. Selv for de voksne er jo bare det å smake på selve pepperkakedeigen et av julens mange høydepunkt.

Når deigen er satt, er det tid for å leke med form, farger, mønster og pynt. Her kan barna virkelig få bruke kreativiteten sin.

I tillegg til de tradisjonelle figurpepperkakene, er det mye artig man kan lage med pepperkakedeig. Pepperkakehus, større pepperkakehjerter til å henge i vinduet og mindre pepperkakefigurer til å henge på juletreet.

Et morsomt tips er også å la barna få lage pepperkake på pinne. Her er det særlig pyntingen som vil skape begeistring. Finn frem morsomt godteri, som seigmenn, Non Stop-sjokolade, drops og kakestrøssel, og bland melisblandinger i fine konditorfarger. 

Her finner du oppskriften på perfekt melisglasur

Slik lager du oppskriften på pepperkaker på pinne.

Vi gir deg også oppskriften på pepperkakehus.

Pepperkaker med blåmuggost er pepperkaker for voksne

Liten eller stor, uansett alder så forsyner vi oss gjerne med pepperkaker. Har du lyst til å spise kakene uten godteripynten og melisen, kan vi virkelig anbefale pepperkaker med blåmuggost. Det høres kanskje rart ut, men dette er en svært spennende smakskombinasjon, som for eksempel gjør seg veldig godt på et tapasbord nå i julen.

Få oppskriften på pepperkaker med blåmuggost

En annen god variant er pepperkakene med hakkede mandler, også kalt franske pepperkaker.

God jul!

Del denne artikkelen