Melisglasur

Melisglasur

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 20 min
En herlig luftig glasur. Sitronsaften gir det lille ekstra – og gjør frostingen mer frisk og hvit.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g melis
3 stk eggehviter
1 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Ha melis i en kjøkkenmaskin. Ha i eggehvite og sitronsaft, og pisk på middels høy hastighet. Pisk til konsistensen er som en tykk krem. Glasuren skal holde seg på ballongvispen.
    2. Spe ut med litt ekstra sitronsaft eller vann, om den er for tykk.
Tips!

Denne melisglasuren er også kjent som «Royal icing». Brukes til pynting av pepperkaker eller glasur på muffins og kaker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Line

    5 dager siden
    Kan glasuren ligge i kjøeskapet noen timer før man bruker den?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Hei Line,

      Anbefaler ikke å legge den i kjøleskapet da den stivner og du ikke får smurt den ut senere.

      Kommenter  (0)


  • Elsi

    20 dager siden
    Hei,
    Hvor mange porsjoner trenger jeg lage til 24 cupcakes?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      18 dager siden
      Hei Elsi,

      1 porsjon holder til 24 cupcakes :)

      Kommenter  (0)


  • Elsi

    20 dager siden
    Hei,
    Hvor mange porsjoner trenger jeg lage til 24 cupcakes?

    Kommenter  (0)


  • Emilie Duane

    5 måneder siden
    Smelter denne frostingen om den ikke står i kjøleskap på cupcakene?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Emilie,

      Den kan fint sto i romtemperatur en stund, men for å stivne må den stå i kjøleskap :)

      Kommenter  (0)


  • Andreas

    12 måneder siden
    Kor lenge held melisglasuren seg på pepperkaker? Kan ein ete den etter ein månad? :)

    Kommenter  (0)


  • Runa

    12 måneder siden
    Hei!
    Kor lenge held glasuren seg på pepperkake? Kan ein ete det etter glasuren etter ein månad? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Runa,

      Glasuren holder en god stund, Det er vanskelig å si hvor lenge da det kommer an på hvordan det oppbevares. Anbefaler deg og oppbevare pepperkakene i en luft - og lysttett kakeboks og at du ser-lukter og smaker om de ligger så lenge som en måneds tid før de blir spist opp :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Sofie

    2 år siden
    Det funka bra

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      SÅ bra at det funket bra, Sofie :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat