Melisglasur

Melisglasur

16
  • Enkel
  • 20 min
En herlig luftig glasur. Sitronsaften gir det lille ekstra – og gjør frostingen mer frisk og hvit.

Ingredienser

500 g melis
3 stk eggehviter
1 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Ha melis i en kjøkkenmaskin. Ha i eggehvite og sitronsaft, og pisk på middels høy hastighet. Pisk til konsistensen er som en tykk krem. Glasuren skal holde seg på ballongvispen.
    2. Spe ut med litt ekstra sitronsaft eller vann, om den er for tykk.
Tips!

Denne melisglasuren er også kjent som «Royal icing». Brukes til pynting av pepperkaker eller glasur på muffins og kaker.

Kommentarer

  • Gunn

    29 dager siden
    Hei.
    Er denne også fin på kransekake?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      29 dager siden
      Om du ønsker en tykkere melisglasur på kransekaken så er denne kjempe fin :)

       (1)


  • Janicke

    5 måneder siden
    Hei
    Holder denne oppskrifta til å dekorere et pepperkakehus? :)

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hie Janicke,

      Det kommer an på størrelsen på pepperkakehuset og hvor mye man sprøyter på. Ville hatt ingredienser til oppskrift x 2 i tilfelle man trenger mer :) Lykke til!

       (2)


  • Line

    6 måneder siden
    Kan glasuren ligge i kjøeskapet noen timer før man bruker den?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Line,

      Anbefaler ikke å legge den i kjøleskapet da den stivner og du ikke får smurt den ut senere.

       (1)


  • Elsi

    7 måneder siden
    Hei,
    Hvor mange porsjoner trenger jeg lage til 24 cupcakes?

     (1)


  • Elsi

    7 måneder siden
    Hei,
    Hvor mange porsjoner trenger jeg lage til 24 cupcakes?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Elsi,

      1 porsjon holder til 24 cupcakes :)

       (1)


  • Emilie Duane

    11 måneder siden
    Smelter denne frostingen om den ikke står i kjøleskap på cupcakene?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Emilie,

      Den kan fint sto i romtemperatur en stund, men for å stivne må den stå i kjøleskap :)

       (1)


  • Andreas

    1 år siden
    Kor lenge held melisglasuren seg på pepperkaker? Kan ein ete den etter ein månad? :)

     (1)


  • Runa

    1 år siden
    Hei!
    Kor lenge held glasuren seg på pepperkake? Kan ein ete det etter glasuren etter ein månad? :)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Runa,

      Glasuren holder en god stund, Det er vanskelig å si hvor lenge da det kommer an på hvordan det oppbevares. Anbefaler deg og oppbevare pepperkakene i en luft - og lysttett kakeboks og at du ser-lukter og smaker om de ligger så lenge som en måneds tid før de blir spist opp :) God bakst!

       (1)


  • Sofie

    2 år siden
    Det funka bra

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      SÅ bra at det funket bra, Sofie :) God bakst videre!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat