Blank sjokoladeglasur
Blank sjokoladeglasur, eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken.
Enkel•25 min•1 personer
Ingredienser
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 1 dl sukker
- 200 g mørk sjokolade
Slik gjør du
1
Kok opp fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta gryten av varmen.
2
Finhakk sjokoladen og ha over i en glass- eller metallbolle. Hell over halvparten av den varme fløteblandingen og la stå et minutt.
3
Rør forsiktig med en slikkepott til sjokoladen har smeltet og du har en glatt krem. Rør inn resten av fløten. Rør forsiktig for å unngå luftbobler.
4
Sett kaken du skal glasere på en rist, gjerne med bakepapir under, og hell glasuren utover toppen av kaken. Bruk en spatula eller slikkepott til å fordele glasuren utover slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt. La stivne før servering.
5
Du kan få en tykkere, mer kremet glasur om du halverer fløtemengden. Da kan ganachen brukes som fyll i kaker og konfekt.
TipsDu kan tilsette 1 ss likør, konjakk eller kaffe om du ønsker smak på glasuren. Ved å tilsette litt honning eller glyserin blir glasuren enda blankere.