Blank sjokoladeglasur

Blank sjokoladeglasur

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Blank sjokoladeglasur, eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
200 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta gryten av varmen.
    2. Finhakk sjokoladen og ha over i en glass- eller metallbolle. Hell over halvparten av den varme fløteblandingen og la stå et minutt.
    3. Rør forsiktig med en slikkepott til sjokoladen har smeltet og du har en glatt krem. Rør inn resten av fløten. Rør forsiktig for å unngå luftbobler.
    4. Sett kaken du skal glasere på en rist, gjerne med bakepapir under, og hell glasuren utover toppen av kaken. Bruk en spatula eller slikkepott til å fordele glasuren utover slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt. La stivne før servering.
    5. Du kan få en tykkere, mer kremet glasur om du halverer fløtemengden. Da kan ganachen brukes som fyll i kaker og konfekt.
Tips!

Du kan tilsette 1 ss likør, konjakk eller kaffe om du ønsker smak på glasuren. Ved å tilsette litt honning eller glyserin blir glasuren enda blankere.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • anine

    2 år siden
    Hvis jeg halverer fløtemengden, skal jeg da halvere sukkeret også?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anine, Om du halverer fløtemengden må du også halvere resten av ingrediensene :) God bakst!

      Kommenter  (0)

      • Anine

        2 år siden
        Men hvis jeg halverer sjokoladen også, så blir vel poenget borte, med at jeg kan få en tykkere ganache(som det står nederst i oppskriften? Da blir det vel bare halvparten av den samme glasuren?

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei igjen, Det stemmer, Halver fløten og behold sukker og sjokolade mengden for en tykkere ganache :) Beklager misforståelsen i forrige svar! Ha en fin helg!

          Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat