Blank sjokoladeglasur

Blank sjokoladeglasur

20
78
Enkel25 min
Blank sjokoladeglasur, eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta gryten av varmen.

  2. 2

    Finhakk sjokoladen og ha over i en glass- eller metallbolle. Hell over halvparten av den varme fløteblandingen og la stå et minutt.

  3. 3

    Rør forsiktig med en slikkepott til sjokoladen har smeltet og du har en glatt krem. Rør inn resten av fløten. Rør forsiktig for å unngå luftbobler.

  4. 4

    Sett kaken du skal glasere på en rist, gjerne med bakepapir under, og hell glasuren utover toppen av kaken. Bruk en spatula eller slikkepott til å fordele glasuren utover slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt. La stivne før servering.

  5. 5

    Du kan få en tykkere, mer kremet glasur om du halverer fløtemengden. Da kan ganachen brukes som fyll i kaker og konfekt.

Tips

Du kan tilsette 1 ss likør, konjakk eller kaffe om du ønsker smak på glasuren. Ved å tilsette litt honning eller glyserin blir glasuren enda blankere.

Del denne oppskriften: