Blank sjokoladeglasur

Blank sjokoladeglasur

8
 • Enkel
 • 25 min
Blank sjokoladeglasur, eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken.

Ingredienser

2 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
200 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. Kok opp fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta gryten av varmen.
  2. Finhakk sjokoladen og ha over i en glass- eller metallbolle. Hell over halvparten av den varme fløteblandingen og la stå et minutt.
  3. Rør forsiktig med en slikkepott til sjokoladen har smeltet og du har en glatt krem. Rør inn resten av fløten. Rør forsiktig for å unngå luftbobler.
  4. Sett kaken du skal glasere på en rist, gjerne med bakepapir under, og hell glasuren utover toppen av kaken. Bruk en spatula eller slikkepott til å fordele glasuren utover slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt. La stivne før servering.
  5. Du kan få en tykkere, mer kremet glasur om du halverer fløtemengden. Da kan ganachen brukes som fyll i kaker og konfekt.
Tips!

Du kan tilsette 1 ss likør, konjakk eller kaffe om du ønsker smak på glasuren. Ved å tilsette litt honning eller glyserin blir glasuren enda blankere.

Kommentarer

 • Lise

  2 måneder siden
  Jeg prøvde å lage en tilsvarende, men det skulle sjokoladen smeltes over vannbad og fløteblandingen helles i mens man rørte forsiktig. Da ble blandingen klumpete og ekkel. Var det kanskje for varmt? Helte den på en fryst moussekake, og den smeltet og rant nedover... Leste et sted at mørk sjokoladeglasur bør holde ca 35grader når man heller den på - gjelder det alle sånne sjokoladeglasurer?

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   2 måneder siden
   Hei Lise!

   Om vannbadet koker eller det er for varmt under bollen, kan sjokoladen klumpe seg sånn som hendte hos deg. Det spørs også på hvilken sjokoplade du bruker. Noen tåler varme bedre en andre.

   At moussekaken smeltet kan nok være at glasuren er for varm, ja. Den er fortsatt flytende selv om den blir under 35 grader, så jeg hadde nok prøvd å kjøle den ned litt mer før jeg hadde helt over kaken.

   Lykke til med neste forsøk! :)

    (0)


 • Tovel

  5 måneder siden
  Hva må til for å få den litt tykkere

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   5 måneder siden
   Hei Tovel,

   Du kan justere tykkelsen med å justere mengde fløte du har i :) lykke til!

    (0)


 • anine

  2 år siden
  Hvis jeg halverer fløtemengden, skal jeg da halvere sukkeret også?

   (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Hei Anine, Om du halverer fløtemengden må du også halvere resten av ingrediensene :) God bakst!

    (0)

   • Anine

    2 år siden
    Men hvis jeg halverer sjokoladen også, så blir vel poenget borte, med at jeg kan få en tykkere ganache(som det står nederst i oppskriften? Da blir det vel bare halvparten av den samme glasuren?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

     2 år siden
     Hei igjen, Det stemmer, Halver fløten og behold sukker og sjokolade mengden for en tykkere ganache :) Beklager misforståelsen i forrige svar! Ha en fin helg!

      (1)


Det er mye kjærlighet i god mat