Sitronkrem (lemon curd)

Sitronkrem (lemoncurd)

35
  • Middels
  • 40 min
Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

Ingredienser

2 stk sitroner , skall av
2 dl friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 stk egg
1 stk eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g TINE Meierismør , delt i små biter

Slik gjør du det

    1. Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
    2. Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
    3. Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
    4. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.
Tips

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Kommentarer

  • Emma

    5 måneder siden
    Hei! Jeg skal bruke denne kremen i en kake og lurer på ca hvor mye krem det blir av denne oppskriften?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Emma,

      det blir cirka en 4 dl ferdig curd :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat