Sitronkrem (lemoncurd)
Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.
Middels•40 min•1 personer
Ingredienser
- 2 stykk sitron, , skall av
- 2 dl friskpresset sitronsaft, (saft av ca. 3 sitroner)
- 3 stykk egg
- 1 stykk eggeplomme
- 2.5 dl sukker
- 125 g TINE® Meierismør, , delt i små biter
Slik gjør du
1
Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
2
Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
3
Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
4
Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.
TipsDenne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.