Sitronkrem (lemoncurd)
Middels•40 min min
Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stksitroner , skall av
-
2 dlfriskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
-
3 stkegg
-
1 stkeggeplomme
-
2 ½ dlsukker
-
125 gTINE® Meierismør , delt i små biter
Slik gjør du det
-
1
Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
-
2
Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
-
3
Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
-
4
Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.