Sitronkrem (lemon curd)

Sitronkrem (lemoncurd)

Kommentarer 33
  • Middels
  • 40 min
Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk sitroner , skall av
2 dl friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 stk egg
1 stk eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g TINE Meierismør , delt i små biter

Slik gjør du det

    1. Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
    2. Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
    3. Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
    4. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.
Tips!

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kjersti

    8 måneder siden
    Går det an å bruke melis i stedet for sukker? Er på fjellet og har ikke nok sukker...

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      8 måneder siden
      Vi har ikke testet det, og når er du kanskje kommet hjem fra påskeferie :) Prøvde du med melis vil vi gjerne høre hvordan det gikk.

      Kommenter  (0)


  • Solveig Jacobsen

    3 år siden
    Er det noen separat prøvd å fryse lemoncurd. Tenke den burde være god i minivannbakkels.

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Solveig, Jeg har aldri forsøkt å fryse Lemoncurd, men tror at det ikke er noen problem å gjøre det :)

      Kommenter  (0)


  • Jack

    3 år siden
    Hei, skal lemoncurden ha en marmelade-aktig konsistens når man har tatt i smøret? Min lemoncurd ble ikke fast nok, tror jeg. Noe man kan gjøre?

    Kommenter  (26)

    • Jack

      3 år siden
      Hvor ambefaler dere å oppbevare den?

      Kommenter  (7)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Jack, Lemoncurd skal ha marmeladekonsistens når den er avkjølt. Altså du må avkjøle den helt før du ser hvordan konsistensen blir :) Jeg oppbevarer den i en luftett beholder. Lykke til :)

        Kommenter  (0)


  • Ingrid

    3 år siden
    Denne var da for tine og være, ekstremt dårlig forklart! Her vil en nybegynner fort miste motet. Finn en trist telefon fra datteren min som skulle lage lemoncurd i julegaver. Dere må være presise, eggene skal vispes først, og en ekstra eggeplomme gjør godt. Hun fikk mors gamle fra AllReceipe

    Kommenter  (2)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Ingrid, Vi er enig med deg og endrer oppskriften slik at den blir mer presis. Legger i tillegg til en ekstra eggeplomme :) Takk for tilbakemelding og tips!

      Kommenter  (0)

      • Kristine

        2 år siden
        Skal sitronskallet tas ut etter koking? Skal det zestes på små rivjern eller lange zester? Her hadde det vært digg med mer detaljer for oss som ikke har lagd det før!

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Kristine, Sitronskallet skal kuttes eller cestes i små tynne strimler, pass på så du ikke får med det hvite da dette er veldig beskt på smak. Bruk gjerne ett lite rivjern. Sitronskallet er så tynt så det trengs ikke siles bort :) Lykke til!

          Kommenter  (0)


  • ingunn solhaug

    3 år siden
    Hei, har laget denne kremen for andre gang nå, den er bare nydelig! Nå lurer jeg på om det går an å fryse den ned?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingunn, Så hyggelig å høre :) Jeg har aldri fryst ned sitronkrem, da den har ganske lang holdbarhet i utgangspunktet. Men jeg vil tro at det går fint å fryse den, med forbehold om at den kan skille seg ved tining igjen.

      Kommenter  (2)


  • Tor Einar

    3 år siden
    Hei! Går det an å tilsette noe konserveringsmiddel for å få det til å holde lengre uten at smaken endres betydelig?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tor Einar, Å eksperimentere med konserveringsmiddel er ikke å abefale. Lemoncurd holder seg fint i 3 til 4 uker i en luftett beholder, så med litt planlegging så løser du dette. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Liv unni johansen

    3 år siden
    Hei. Kjempegodt dette, men jeg ser under laging at eggene burde vært skilt og bare brukt plommene. Blir hvite eggehvite klumper i kremen. Men jeg silte den underveis så gikk det bra.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Liv, Dersom du pisker eggene sammen med litt salt, så vil disse hvite partiklene i egget, løse seg opp :)

      Kommenter  (1)


  • julie

    4 år siden
    Hei knallgodt dette altså! kommer med et lite dumt spørsmål men kan dere gi noen flere eksempler på hva man kan ha kremen til?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Julie, Ingen spørsmål er for dumme :) Vi bruker den i bløtkake, sitronterter eller sitronpaier, i boller sammen med syltetøy eller du kan ha den på Pavlova.

      Kommenter  (0)


  • Ingeborg Braastad Hagen

    4 år siden
    Hei! Hvor lang holdbarhet er det på sitronkremen når den oppbevares i kjøleskapet?

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ingeborg, Om den oppbevares kjølig i et tett og rent glass, holder den i 3-4 uker :) God jul!

      Kommenter  (0)

      • Christine

        28 dager siden
        Vurderer å lage denne for å gi i julegave. Lurer dermed på om den tåler å stå i romtemperatur i noen dager eller om den blir ødelagt da? :)

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          27 dager siden
          Hei Christine,

          Den tåler ikke å stå i romtemperatur i noen dager, men om du har kjøleskap til rådighet går det an å lage dette i julegave :)

          Kommenter  (0)


  • Alette

    5 år siden
    OBS! Sitroner har ekstremt mye pesticider på skallet! Bruk ökologiske sitroner så slipper du giften...

    Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat