Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sitronkrem (lemoncurd)

Middels
40min

Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

3.9
(168)
Next ImageSitronkrem (lemoncurd)

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 stk
sitron, skall av
2 dl
friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 stk
egg
1 stk
eggeplomme
2.5 dl
sukker
125 g
TINE® Meierismør, delt i små biter

Fremgangsmåte

  1. Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.

  2. Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.

  3. Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.

  4. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter