Sitronkrem (lemon curd)

Sitronkrem (lemoncurd)

43
52
Middels40 min
Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    sitroner , skall av
  • 2 dl
    friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
  • 3 stk
    egg
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 125 g
    TINE Meierismør , delt i små biter

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.

  2. 2

    Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.

  3. 3

    Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.

  4. 4

    Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.

Tips

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Del denne oppskriften: