Sitronkrem (lemon curd)

Sitronkrem (lemoncurd)

37
  • Middels
  • 40 min
Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

Ingredienser

2 stk sitroner , skall av
2 dl friskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 stk egg
1 stk eggeplomme
2 ½ dl sukker
125 g TINE Meierismør , delt i små biter

Slik gjør du det

    1. Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
    2. Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
    3. Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
    4. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.
Tips

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Kommentarer

  • Grete

    23 dager siden
    Hvor lenge står den seg?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      19 dager siden
      Hei Grete!

      Har du denne på et luftett glass eller boks, så holder denne seg i 3-4 uker. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat