tablecloth-basil
Sitronkrem (lemon curd)
(44)

Sitronkrem (lemoncurd)

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1
2 stksitroner, skall av
2 dlfriskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 stkegg
1 stkeggeplomme
2 ½ dlsukker
125 gTINE Meierismør, delt i små biter
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
    2. Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
    3. Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
    4. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.
blue heart
Tips!

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff