Kesam-sitronkrem på tertebunn

Tertebunn med sitronkrem

0
 • Utfordrende
 • 60 min
Prøv denne friske søte finalen som dessert i løpet av helgen. Husk å sette av tid til at både krem og tertebunn skal hvile noen timer i kjøleskapet.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsformer til å ha sitronkremen i. Bruk muffinsbrett eller muffinsformer, slik at porsjonene er lette å klemme ut av formen etter at de har stått kaldt.

Sitronkrem

4 stk eggeplommer
50 g sukker
100 g sukker
0.7 dl vann
4 plater gelatin
1 stk sitron
3 dl TINE Kremfløte
3 dl Kesam® Vanilje

Tertebunn

300 g hvetemel
100 g melis
200 g TINE Meierismør (gjerne usaltet)
1 stk egg

Pynt

2 dl friske jordbær
2 dl friske rips
100 g sjokolade

Slik gjør du det

  1. Pisk eggeplommer luftige med 50 gram sukker. Kok opp resten av sukkeret (100 gram) med vann og la det koke til sirup. Hell den varme sirupen i eggeplommene mens maskinen går. Pisk eggedosisen.
  2. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Del sitronen og klem ut juicen. Kok den opp og trekk kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme juicen. Pisk juicen i eggeplommene.
  3. Visp kremfløten til lett krem. Vend vaniljekesam i eggeblandingen med en visp. Vend tilslutt inn kremen med en slikkepott.
  4. Hell i porsjonsformer og sett i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca. 3 - 4 timer.
 1. Tertebunn

  1. Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd eller i en food prosessor. Tilsett egg og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i food prosessor. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i minst 2 timer i kjøleskapet.
  2. Kjevle deigen ut til 2 mm tykkelse, og stikk ut rundinger som er litt større enn porsjonsformene med sitronkrem. Har du ikke utstikkere, så bruk glass eller boller til dette. Du kan også skjære med kniv, men det er vanskeligere å få dette pent. Sett tertebunnene i kjøleskapet i ca. 1 time før de stekes gylne i stekeovn ved 170 °C i ca. 10 minutter.
   Tips

   Blir det tertebunner til overs, kan du pakke de inn i plast og oppbevare de i opptil 3 uker i fryseboksen.

 2. Pynt

  1. Ta ut sitronkremen av kjøleskapet og ut av porsjonsformene. Sett puddingene på hver sin avkjølte bunn og sett til tining. Server med friske jordbær, rips og sjokolade.
   Tips

   Har du havreflarn eller cookies, kan dette også brukes som "bunn" for sitronkremen.

Tips

For å unngå at tertebunnen fester seg til kjevlen, er det lurt å legge plastfolie under og over tertebunnen. Da setter ikke deigen seg fast på kjevlen og du får en jevn og fin overflate.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat