Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam

(13)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Rabarbrasuppe hører sommeren til. Her har vi blandet med jordbær og laget en spennende mousse med vaniljekesam og kremfløte til.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fruktsuppe

125 gsukker
4 dlvann
300 grabarbra
300 gjordbær
1 tsfrisk, hakket sitronmelisse
2 tsmaizena
2 sssitronsaft

Vaniljekesam-mousse

2 stkeggeplommer
1 ½ dlKesam® Vanilje
2 ½ dlTINE Kremfløte
1 ssmelis
½ stkvaniljestang
⅖ dlvann
4 platergelatin

Pynt

1 dlfriske sitronmelisseblad

Slik gjør du det

    1. Kok opp sukker og vann til suppen. Rør ut maisenna i litt vann eller konsentrert solbærsaft. Tilsett i sukkerlaken under røring. Ha i bærene og sitronmelisse. La dette stå til avkjøling, gjerne natten over.
    2. Bland eggeplommer, kremfløte og melis godt. Snitt vaniljestangen og skrap ut kornene og ha i fløteblandingen. Rør til dette når kokepunktet.
    3. La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme fløten. Rør kraftig så alt blandes godt. Avkjøl til det begynner å stivne.
    4. Visp opp kesam og bland den inn i den kalde kremen med lett hånd. Ha moussen i en form eller bolle og oppbevar kjølig.
    5. Smak suppen til med sitronsaft. Hell kald suppe i hver tallerken og legg i en god skje mousse. Pynt med melisseblader.

Kommentarer

  Legg til kommentar