Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam

Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam

Kommentarer 0
  • Middels
  • 25 min
Rabarbrasuppe hører sommeren til. Her har vi blandet med jordbær og laget en spennende mousse med vaniljekesam og kremfløte til.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fruktsuppe

125 g sukker
4 dl vann
300 g rabarbra
300 g jordbær
1 ts frisk, hakket sitronmelisse
2 ts maizena
2 ss sitronsaft

Vaniljekesam-mousse

2 stk eggeplommer
1 ½ dl Kesam® Vanilje
2 ½ dl TINE Kremfløte
1 ss melis
½ stk vaniljestang
⅖ dl vann
4 plater gelatin

Pynt

1 dl friske sitronmelisseblad

Slik gjør du det

    1. Kok opp sukker og vann til suppen. Rør ut maisenna i litt vann eller konsentrert solbærsaft. Tilsett i sukkerlaken under røring. Ha i bærene og sitronmelisse. La dette stå til avkjøling, gjerne natten over.
    2. Bland eggeplommer, kremfløte og melis godt. Snitt vaniljestangen og skrap ut kornene og ha i fløteblandingen. Rør til dette når kokepunktet.
    3. La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme fløten. Rør kraftig så alt blandes godt. Avkjøl til det begynner å stivne.
    4. Visp opp kesam og bland den inn i den kalde kremen med lett hånd. Ha moussen i en form eller bolle og oppbevar kjølig.
    5. Smak suppen til med sitronsaft. Hell kald suppe i hver tallerken og legg i en god skje mousse. Pynt med melisseblader.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat