Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam
Middels•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Fruktsuppe
-
125 gsukker
-
4 dlvann
-
300 grabarbra
-
300 gjordbær
-
1 tsfrisk, hakket sitronmelisse
-
2 tsmaizena
-
2 sssitronsaft
Vaniljekesam-mousse
-
2 stkeggeplommer
-
1 ½ dl
-
2 ½ dl
-
1 ssmelis
-
½ stkvaniljestang
-
⅖ dlvann
-
4 platergelatin
Pynt
-
1 dlfriske sitronmelisseblad
Slik gjør du det
-
1
Kok opp sukker og vann til suppen. Rør ut maisenna i litt vann eller konsentrert solbærsaft. Tilsett i sukkerlaken under røring. Ha i bærene og sitronmelisse. La dette stå til avkjøling, gjerne natten over.
-
2
Bland eggeplommer, kremfløte og melis godt. Snitt vaniljestangen og skrap ut kornene og ha i fløteblandingen. Rør til dette når kokepunktet.
-
3
La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme fløten. Rør kraftig så alt blandes godt. Avkjøl til det begynner å stivne.
-
4
Visp opp kesam og bland den inn i den kalde kremen med lett hånd. Ha moussen i en form eller bolle og oppbevar kjølig.
-
5
Smak suppen til med sitronsaft. Hell kald suppe i hver tallerken og legg i en god skje mousse. Pynt med melisseblader.