Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam
Rabarbrasuppe hører sommeren til. Her har vi blandet med jordbær og laget en spennende mousse med vaniljekesam og kremfløte til.

Ingredienser
Antall porsjoner
Fruktsuppe
Vaniljekesam-mousse
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp sukker og vann til suppen. Rør ut maisenna i litt vann eller konsentrert solbærsaft. Tilsett i sukkerlaken under røring. Ha i bærene og sitronmelisse. La dette stå til avkjøling, gjerne natten over.
- 2
Bland eggeplommer, kremfløte og melis godt. Snitt vaniljestangen og skrap ut kornene og ha i fløteblandingen. Rør til dette når kokepunktet.
- 3
La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme fløten. Rør kraftig så alt blandes godt. Avkjøl til det begynner å stivne.
- 4
Visp opp kesam og bland den inn i den kalde kremen med lett hånd. Ha moussen i en form eller bolle og oppbevar kjølig.
- 5
Smak suppen til med sitronsaft. Hell kald suppe i hver tallerken og legg i en god skje mousse. Pynt med melisseblader.