Fruktsuppe med mousse av vaniljekesam
Rabarbrasuppe hører sommeren til. Her har vi blandet med jordbær og laget en spennende mousse med vaniljekesam og kremfløte til.
Middels•25 min•4 personer
Ingredienser
Fruktsuppe
- 125 g sukker
- 4 dl vann
- 300 g rabarbra
- 300 g jordbær
- 1 ts frisk, hakket sitronmelisse
- 2 ts maizena
- 2 ss sitronsaft
Vaniljekesam-mousse
- 2 stykk eggeplomme
- 1.5 dl Kesam® Vanilje laktosefri
- 2.5 dl TINE® Kremfløte
- 1 ss melis
- 0.5 stykk vaniljestang
- 0.4 dl vann
- 4 plate gelatin
Pynt
- 1 dl friske sitronmelisseblad
Slik gjør du
1
Kok opp sukker og vann til suppen. Rør ut maisenna i litt vann eller konsentrert solbærsaft. Tilsett i sukkerlaken under røring. Ha i bærene og sitronmelisse. La dette stå til avkjøling, gjerne natten over.
2
Bland eggeplommer, kremfløte og melis godt. Snitt vaniljestangen og skrap ut kornene og ha i fløteblandingen. Rør til dette når kokepunktet.
3
La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme fløten. Rør kraftig så alt blandes godt. Avkjøl til det begynner å stivne.
4
Visp opp kesam og bland den inn i den kalde kremen med lett hånd. Ha moussen i en form eller bolle og oppbevar kjølig.
5
Smak suppen til med sitronsaft. Hell kald suppe i hver tallerken og legg i en god skje mousse. Pynt med melisseblader.