Pepperkake på pinne

Pepperkake på pinne

4
 • Middels
 • 60 min
Lag lekre pepperkaker på pinne, som du kan gi bort til noen som fortjener litt smakfull julebakst med vakker pynt. Pynt pinnen med en rød sløyfe og en lapp hvor du skriver din personlige hilsen.

Ingredienser

2 stk egg
2 ½ dl sukker
250 g mørk sirup
125 g TINE Meierismør
½ ts malt kanel
1 ts malt pepper
½ ts malt ingefær
½ ts malt nellik
½ ts hornsalt
600 g hvetemel

Melisglasur:

1 stk eggehvite
300 g melis

Slik gjør du det

  1. Visp eggene og sukkeret til eggedosis. Smelt sirup og smøret i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt. Bland sammen det tørre og ha det i kjelen. Elt deigen ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
  2. Sett stekeovnen på 200 ºC. Til denne oppskriften trenger du et stekebrett med bakepapir, store pepperkakeformer og noen grillspydpinner.
  3. Kjevle ut deigen litt tykk slik at pinnen kan skjules inni. Stikk grillspidd av tre inn i de formede pepperkakefigurene, f.eks. runde eller hjerter. Beregn litt lenger steketid enn til vanlige tynnere pepperkaker, det vil si ca 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Stek på nederste rille i stekeovnen.
 1. Melisglasur:

  1. Visp eggehviten lett. Visp inn litt melis av gangen til massen blir så fast at den danner myke topper. Juster med mer eller mindre melis. Sprøytepose får du kjøpt ferdig med ulike tuter med forskjellig størrelse på hullene. I mangel av dette kan du lage kremmerhus av matpapir som du vikler rundt hånden til en kjegle. Klipp et lite hull i tuppen.
 2. Pynting:

  1. Lek med farger i glasuren og godteri i forskjellige farger og mønstre, samt kakestrøssel av alle slag. Dette kan og bli en fin personlig gave.
   Pepperkakekjærlighet
Tips

Krydder fra apoteket kan gjerne ha en enda kraftigere aroma enn krydderet i dagligvarehandelen.

Kommentarer

 • Inger

  5 år siden
  Er det mulig å bruke andre pinner? Og hvor får man kjøpt pinner?

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Inger, Trepinner som benyttes til grillspyd er fint å bruke. Spør gjerne i din dagligvarebutikk, dette er sesongvare og ofte har de det liggende på lageret til neste grillsesong. Ellers kan det bestilles på internett: http://www.cacas.no/ProduktKategori/226

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat