
Bakt gulbete med salatost
Enkel•35 min min
En fargerik og fristende salat med norsk salatost.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bakte gulbeter
-
1 kggulbete
-
1 tssalt
Vinaigrette
-
300 golje fra TINE® Norsk Salatost Urter&Hvitløk
-
100 gsitronsaft
-
50 gDijonsennep
-
50 gakasiehonning
Majones
-
2 stkegg
-
40 gDijonsennep
-
100 grevet Jarlsberg® Original
-
10 gestragon
-
30 gspinat
-
350 gsolsikkeolje
-
4 gsalt
Til servering
-
100 gsyltet rødløk
-
30 gplukket kjørvel
-
500 g
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C varmluft. Legg havsalt i bunnen av en bakk og plasser gulbete oppå. Bak i ovnen til gulbetene er møre, avhengig av størrelse. Beregn 30-45 minutter. Avkjøl. Rens fri for skall og kutt i terninger.
-
2
Visp sammen sennep, sitronsaft og honning. Spe inn olje fra salatost med urter og hvitløk.
-
3
Ha egg, sennep, Jarlsberg®, spinat og estragon i en blender og kjør sammen til en glatt masse. Spe inn solsikkeolje til en majones. Smak til med salt.
-
4
Server betene med salatost, plukket kjørvel, syltet rødløk og estragonmajones.