Bakt gulbete med salatost

Bakt gulbete med salatost

0
0
Enkel35 min
En fargerik og fristende salat med norsk salatost. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Bakte gulbeter

  • 1 kg
    gulbete
  • 1 ts
    salt

Vinaigrette

Majones

  • 2 stk
    egg
  • 40 g
    Dijonsennep
  • 100 g
  • 10 g
    estragon
  • 30 g
    spinat
  • 350 g
    solsikkeolje
  • 4 g
    salt

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C varmluft. Legg havsalt i bunnen av en bakk og plasser gulbete oppå. Bak i ovnen til gulbetene er møre, avhengig av størrelse. Beregn 30-45 minutter. Avkjøl. Rens fri for skall og kutt i terninger.

  2. 2

    Visp sammen sennep, sitronsaft og honning. Spe inn olje fra salatost med urter og hvitløk.

  3. 3

    Ha egg, sennep, Jarlsberg®, spinat og estragon i en blender og kjør sammen til en glatt masse. Spe inn solsikkeolje til en majones. Smak til med salt.

  4. 4

    Server betene med salatost, plukket kjørvel, syltet rødløk og estragonmajones.

Del denne oppskriften: