Byggrynsgrøt med rødbete

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ikke bare gir rødbeter en flott farge til grøt, men de bidrar også til en god smak og ekstra antioksidanter. Helt topp til frokost eller som mellommåltid. Husk å legge byggryn i vann natten over.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlbyggryn
1 lvann til bløtlegging
2 dlrevet rødbeter
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ tssalt
1 sshonning
2 ssSunniva Original Appelsinjuice

Topping

1 stkappelsin
2 sshakkede nøtter

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg byggrynene i rikelig med kald vann natten over.
    2. Skrell rødbete og riv på et rivjern. Hell vannet av byggrynene og ha i en gryte med melk og salt.

      Tips:

      Når du skal håndtere rødbeter, er det lurt å bruke hansker for fargen setter seg i huden.

    3. Kok opp under omrøring og la småkoke til byggrynene er møre og grøten er tykk, ca. 15 minutter. Vend inn revet rødbete, honning og appelsinsaft de siste 5 minuttene.
    4. Skjær av skallet på appelsin, pass på at du skjærer bort alt det hvite, og skjær fileter ut mellom hinnene. Server grøten med appelsinfileter og hakkede nøtter.

Tips:

Bytt gjerne ut rødbete med gulrot for variasjon.

Kommentarer