Byggrynsgrøt med rødbete

Byggrynsgrøt med rødbete

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Ikke bare gir rødbeter en flott farge til grøt, men de bidrar også til en god smak og ekstra antioksidanter. Helt topp til frokost eller som mellommåltid. Husk å legge byggryn i vann natten over.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl byggryn
1 l vann til bløtlegging
2 dl revet rødbeter
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
¼ ts salt
1 ss honning
2 ss Sunniva® Original Appelsinjuice

Topping

1 stk appelsin
2 ss hakkede nøtter

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg byggrynene i rikelig med kald vann natten over.
    2. Skrell rødbete og riv på et rivjern. Hell vannet av byggrynene og ha i en gryte med melk og salt.
      Tips!

      Når du skal håndtere rødbeter, er det lurt å bruke hansker for fargen setter seg i huden.

    3. Kok opp under omrøring og la småkoke til byggrynene er møre og grøten er tykk, ca. 15 minutter. Vend inn revet rødbete, honning og appelsinsaft de siste 5 minuttene.
    4. Skjær av skallet på appelsin, pass på at du skjærer bort alt det hvite, og skjær fileter ut mellom hinnene. Server grøten med appelsinfileter og hakkede nøtter.
Tips!

Bytt gjerne ut rødbete med gulrot for variasjon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat