Ovnsbakte rødbeter med cottage cheese

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Få ting smaker bedre og mer sødmefylt enn ovnsbakte rødbeter! Med friskhet fra cottage cheese og krønsj fra valnøtter har du en herlig vegetarrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

500 grødbeter
4 stkhvitløksfedd
4 ssbalsamicoeddik
4 ssTINE Meierismør
5 kvisterfrisk timian
½ tssalt
¼ tspepper
3 dlquinoa

Til servering

100 gvalnøtter
400 gTINE Cottage Cheese Original
1 stksitron
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Skrell rødbeter og del i grove biter. Bland beter, hele hvitløkfedd, smør, eddik og timian i en form og krydre med salt og pepper.
    2. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca. 30 minutter, eller til betene er godt møre. Fjern folien og stek videre i 15 minutter.
    3. Rist valnøtter i en tørr panne, ca. 2 minutter, og grovhakk. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
    4. Del sitronen i båter. Server bakte beter med quinoa, cottage cheese, ristede nøtter og sitronbåter.

      Tips:

      All slags ost er godt til bakte rødbeter, chevre er en klassiker, men prøv også gjerne blåmuggost!

Tips:

Denne retten er en fin som varm lunsjsalat til 6 personer. Særlig godt ved siden av en nøttepostei.

Kommentarer

  Legg til kommentar