Ovnsbakte rødbeter med Cottage Cheese

Ovnsbakte rødbeter med cottage cheese

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
  • 45 min
Få ting smaker bedre og mer sødmefylt enn ovnsbakte rødbeter! Med friskhet fra cottage cheese og krønsj fra valnøtter har du en herlig vegetarrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g rødbeter
4 stk hvitløksfedd
4 ss balsamicoeddik
4 ss TINE Meierismør
5 kvister frisk timian
½ ts salt
¼ ts pepper
3 dl quinoa

Til servering

100 g valnøtter
400 g TINE Cottage Cheese Original
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Skrell rødbeter og del i grove biter. Bland beter, hele hvitløkfedd, smør, eddik og timian i en form og krydre med salt og pepper.
    2. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca. 30 minutter, eller til betene er godt møre. Fjern folien og stek videre i 15 minutter.
    3. Rist valnøtter i en tørr panne, ca. 2 minutter, og grovhakk. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
    4. Del sitronen i båter. Server bakte beter med quinoa, cottage cheese, ristede nøtter og sitronbåter.
      Tips!

      All slags ost er godt til bakte rødbeter, chevre er en klassiker, men prøv også gjerne blåmuggost!

Tips!

Denne retten er en fin som varm lunsjsalat til 6 personer. Særlig godt ved siden av en nøttepostei.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat