tablecloth-basil
Ovnsbakte rødbeter med Cottage Cheese
(9)

Ovnsbakte rødbeter med cottage cheese

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Få ting smaker bedre og mer sødmefylt enn ovnsbakte rødbeter! Med friskhet fra cottage cheese og krønsj fra valnøtter har du en herlig vegetarrett.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

500 grødbeter
4 stkhvitløksfedd
4 ssbalsamicoeddik
4 ssTINE Meierismør
5 kvisterfrisk timian
½ tssalt
¼ tspepper
3 dlquinoa

Til servering

100 gvalnøtter
400 gTINE Cottage Cheese Original
1 stksitron
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Skrell rødbeter og del i grove biter. Bland beter, hele hvitløkfedd, smør, eddik og timian i en form og krydre med salt og pepper.
    2. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca. 30 minutter, eller til betene er godt møre. Fjern folien og stek videre i 15 minutter.
    3. Rist valnøtter i en tørr panne, ca. 2 minutter, og grovhakk. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
    4. Del sitronen i båter. Server bakte beter med quinoa, cottage cheese, ristede nøtter og sitronbåter.
      blue heart
      Tips!

      All slags ost er godt til bakte rødbeter, chevre er en klassiker, men prøv også gjerne blåmuggost!

blue heart
Tips!

Denne retten er en fin som varm lunsjsalat til 6 personer. Særlig godt ved siden av en nøttepostei.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff