Ovnsbakte rødbeter med cottage cheese
Enkel•90 min45 min
Få ting smaker bedre og mer sødmefylt enn ovnsbakte rødbeter! Med friskhet fra cottage cheese og krønsj fra valnøtter har du en herlig vegetarrett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 grødbeter
-
4 stkhvitløksfedd
-
4 ssbalsamicoeddik
-
4 ss
-
5 kvisterfrisk timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
3 dlquinoa
Til servering
-
100 gvalnøtter
-
400 g
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Skrell rødbeter og del i grove biter. Bland beter, hele hvitløkfedd, smør, eddik og timian i en form og krydre med salt og pepper.
-
2
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca. 30 minutter, eller til betene er godt møre. Fjern folien og stek videre i 15 minutter.
-
3
Rist valnøtter i en tørr panne, ca. 2 minutter, og grovhakk. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
-
4
Del sitronen i båter. Server bakte beter med quinoa, cottage cheese, ristede nøtter og sitronbåter.
Tips
All slags ost er godt til bakte rødbeter, chevre er en klassiker, men prøv også gjerne blåmuggost!