
Bakte rødbeter med salatost
Enkel•45 min35 min
Lag en digg vegetarrett med rødbet, hvitløk og hasselnøtter. Den passer godt som middag eller som tilbehør til andre retter.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkrødbeter
-
1 stkhvitløk
-
2 stkferskener
-
3 ssolivenolje
-
1 stksitron (saften)
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
50 ghasselnøtter
-
4 stilkerfrisk rosmarin
-
2 sshonning
-
100 g
-
4 skiverrugbrød
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 ºC.
-
2
Vask og del rødbet i grove biter og legg i en ildfast form. Del en hvitløk på tvers og legg oppi. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og noen stilker rosmarin. Spar litt av rosmarinen til senere. Bak i ovnen i ca. 40 minutter til rødbetene er møre.
-
3
Hakk hasselnøtter og pannestek dem til de er gylne.
-
4
Del fersken i biter og vend inn i den varme salaten. Ha over salatost, rosmarin og honning. Strø over pannestekte hasselnøtter og server med rugbrød.
Tips
Smør gjerne noen myke hvitløksfedd på brødet.