Bakte rødbeter med salatost

Bakte rødbeter med salatost

0
0
Enkel45 min
Lag en digg vegetarrett med rødbet, hvitløk og hasselnøtter. Den passer godt som middag eller som tilbehør til andre retter. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    rødbeter
  • 1 stk
    hvitløk
  • 2 stk
    ferskener
  • 3 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    sitron (saften)
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 50 g
    hasselnøtter
  • 4 stilker
    frisk rosmarin
  • 2 ss
    honning
  • 100 g
  • 4 skiver
    rugbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 ºC.

  2. 2

    Vask og del rødbet i grove biter og legg i en ildfast form. Del en hvitløk på tvers og legg oppi. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og noen stilker rosmarin. Spar litt av rosmarinen til senere. Bak i ovnen i ca. 40 minutter til rødbetene er møre.

  3. 3

    Hakk hasselnøtter og pannestek dem til de er gylne.

  4. 4

    Del fersken i biter og vend inn i den varme salaten. Ha over salatost, rosmarin og honning. Strø over pannestekte hasselnøtter og server med rugbrød.

    Tips

    Smør gjerne noen myke hvitløksfedd på brødet. 

Tips

Hvis du ønsker mer grønt, kan du gjerne vende inn litt spinat eller grønnkål i salaten. 

Del denne oppskriften: