Pavlova festkake

Pavlova festkake

479
  • Middels
  • 90 min
  • 75 min
Himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og ferske bær.

Ingredienser

Marengsbunn

6 stk romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Fyll til Pavlova

3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano® Original Vaniljekrem (1 pk)
2 ss sukker
3 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Pynt til Pavlova

300 g bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
2 ss revet kokesjokolade , gjerne hvit

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
  1. Marengsbunn

    1. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
    2. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 75-80 minutter.
    3. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
  2. Ved servering

    1. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
      Tips!

      Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

    2. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.
Tips!

Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.

Kommentarer

  • Elisabeth

    12 timer siden
    Hvordan vet man at den er ferdig stekt? Mange skriver at den ble rå inni, så er det en måte å sjekke det på?

     (0)


  • jet

    5 dager siden
    eeeeeeeeeeeeeelsker den!

     (0)


  • Anne

    10 dager siden
    Dumt å kaste eggeplommene for å så kjøpe eggekremrn, den kan man heller lage av plommene som er til overs fra bunnen 🙂

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 dager siden
      Det er helt sant, Anne :) Du kan enten bruke de til det eller en omelett eller lignende dagen etter. Anbefaler aldri å kaste mat som kan brukes! God bakst!

       (0)


  • Eva

    11 dager siden
    Jeg lurt på om man kan bruke epleeddikcider i pavlovaen?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei Eva,

      Ja du kan bruke eplecidereddik om du ønsker det. Pass bare på at det ikke blir for mye :)

       (0)


  • Marit

    23 dager siden
    Kjempevellykket, fulgte oppskriften til punkt og prikke👌

     (0)


  • Selina

    1 måneder siden
    Hvor stor skal pavlovaen være i diameter? Er det mulig å lage små pavlovaer, i såfall hvor store skal de være i diameter sånn ca?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Selina,

      Du kan fint lage små pavlovaer. Lag de så små eller store so, du selv ønsker, men en fin mal kan være ett polarbrød i størrelse :) Lykke til!

       (1)


  • Mille.borg@hotmail.com

    2 måneder siden
    Bruker dere varmluft?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Mille,

      I denne oppskriften er det brukt over og under varme :)

       (1)

      • Linn

        29 dager siden
        Jeg prøvde med over og under varme og den ble ikke bra, men når jeg brukte varmluft neste gang ble den perfekt! Vi har en eldre stekeovn da.

         (0)


  • Birgit

    2 måneder siden
    Har fulgt denne oppskriften til punkt og prikke mange ganger og det er like vellykket hver gang...aldri opplevd at den er rå inni.... super oppskrift??????

     (1)


  • Jens

    3 måneder siden
    Funket supert, jestene var kjempe fornøyde

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Jens!

      Så flott at alle ble fornøyd! :)

       (1)


  • Linda

    3 måneder siden
    Laget kaken i går til foreningsdamer! Var litt skeptisk pga mange negative omtaler! Plusset på steketiden med 20 min og avkjølte kaken i ovnen med døren på gløtt! Hadde på kremen og bærene et par timer før besøket og gikk helt fint. Kjempegod kake, myk og god inni og IKKE rå som mange skriver. Fulgte oppskriften til punkt og prikke! Anbefales!!!!

     (2)

    • Anne

      2 måneder siden
      Hei! Steker denne nå i skrivende stund, og lurer på en ting; jeg la marengsen utover i en radius på 26cm, og min ble da ca 5 cm høy...ble din så høy? Har lagt til 20 min(på de 80) holder det? Vh Anne

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat