Pavlova-tårn

Pavlovatårn

0
74
Middels100 min
Prøv en annerledes pavlovavariant. Dette pavlovatårnet imponerer både små og store og blir kakebordets midtpunkt! 

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

FYLL

TOPPING

 • 8 ss
  jordbærsaus
 • 150 g
  bringebær
 • 150 g
  jordbær
 • 10 stk
  sitronmelisseblader

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

 2. 2

  Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

 3. 3

  Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Legg blandingen i klumper på bakepapiret. Lag noen store, ca. 15 cm, til basen og noen mindre, 8-10 cm, til toppen.

 4. 4

  Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

 5. 5

  Avkjøl marengsbunnen.

VED SERVERING

 1. 6

  Rett før servering vispes vaniljekrem luftig. Pisk fløte stiv med sukker og start med å montere tårnet.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 2. 7

  Legg noen av de største marengs-klumpene som base på et serveringsfat. Fordel litt vaniljekrem, pisket krem, bær og saus utover, stable så flere marengsklumper på toppen med vaniljekrem, pisket krem, bær og saus mellom.

  Tips

  Det beste er å lage to mindre tårn, men det går også an å lage et stort tårn. Ønsker du et mer stabilt tårn, kan du «feste» pavlova-klumpene sammen med litt hvit melisglasur eller fondant før kremen legges i mellom.

 3. 8

  Fyll inn med mer krem der det trengs og pynt med bær og sitronmelisse. Drypp gjerne litt ekstra saus på og server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: