Pavlovatårn

(39)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Kakebordets midtpunkt! Dette fristende pavlova-tårnet imponerer både store og små.

Antall porsjoner

12

Ingredienser

6 stkromtempererte eggehviter
2 tshvitvinseddik
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker

FYLL

3 dlTINE Kremfløte
2 sssukker
5 dlPiano Vaniljekrem

TOPPING

8 ssjordbærsaus
150 gbringebær
150 gjordbær
10 stksitronmelisseblader
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  2. Når du skal lage basen til Pavlova-tårnet, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  3. Når massen er blank, smidig og fast setter du den i klumper på bakepapiret. Lag noen store, ca. 15 cm, til basen og noen mindre, 8-10 cm, til toppen.
  4. Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek i ca. 25-40 minutter.
  5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
 • VED SERVERING

  1. Rett før servering vispes vaniljekrem luftig. Pisk fløte stiv med sukker og start med å montere tårnet.
  2. Legg noen av de største marengs-klumpene som base på et serveringsfat. Fordel litt vaniljekrem, pisket krem, bær og saus utover, stable så flere marengsklumper på toppen med vaniljekrem, pisket krem, bær og saus mellom.

   Tips:

   Det beste er å lage to mindre tårn, men det går også an å lage et stort tårn. Ønsker du et mer stabilt tårn, kan du «feste» pavlova-klumpene sammen med litt hvit melisglasur eller fondant før kremen legges i mellom.

  3. Fyll inn med mer krem der det trengs og pynt med bær og sitronmelisse. Drypp gjerne litt ekstra saus på og server med en gang.

Tips:

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Kommentarer

  Legg til kommentar