
Pavlovatårn
Middels•100 min90 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkromtempererte eggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tsvaniljesukker
FYLL
-
3 dl
-
2 sssukker
-
5 dl
TOPPING
-
8 ssjordbærsaus
-
150 gbringebær
-
150 gjordbær
-
10 stksitronmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C (over- og undervarme) og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. Legg blandingen i klumper på bakepapiret. Lag noen store, ca. 15 cm, til basen og noen mindre, 8-10 cm, til toppen.
-
4
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
-
5
Avkjøl marengsbunnen.
VED SERVERING
-
6
Rett før servering vispes vaniljekrem luftig. Pisk fløte stiv med sukker og start med å montere tårnet.
Tips
I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.
-
7
Legg noen av de største marengs-klumpene som base på et serveringsfat. Fordel litt vaniljekrem, pisket krem, bær og saus utover, stable så flere marengsklumper på toppen med vaniljekrem, pisket krem, bær og saus mellom.
Tips
Det beste er å lage to mindre tårn, men det går også an å lage et stort tårn. Ønsker du et mer stabilt tårn, kan du «feste» pavlova-klumpene sammen med litt hvit melisglasur eller fondant før kremen legges i mellom.
-
8
Fyll inn med mer krem der det trengs og pynt med bær og sitronmelisse. Drypp gjerne litt ekstra saus på og server med en gang.