Pavlova-tårn

Pavlovatårn

0
73
Middels90 min
Kakebordets midtpunkt! Dette fristende pavlova-tårnet imponerer både store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 6 stk
  romtempererte eggehviter
 • 2 ts
  hvitvinseddik
 • 4 dl
  sukker
 • 2 ts
  potetmel
 • 1 ts
  vaniljesukker

FYLL

TOPPING

 • 8 ss
  jordbærsaus
 • 150 g
  bringebær
 • 150 g
  jordbær
 • 10 stk
  sitronmelisseblader

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 100 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

 2. 2

  Når du skal lage basen til Pavlova-tårnet, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

 3. 3

  Når massen er blank, smidig og fast setter du den i klumper på bakepapiret. Lag noen store, ca. 15 cm, til basen og noen mindre, 8-10 cm, til toppen.

 4. 4

  Sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek i ca. 75-80 minutter.

  Tips

  Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

 5. 5

  Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

 1. 6

  Rett før servering vispes vaniljekrem luftig. Pisk fløte stiv med sukker og start med å montere tårnet.

  Tips

  I stedet for kremfløte og vaniljekrem, kan du benytte vår ferdige Piano® Pavlovakrem, som kun skal piskes i 5 minutter. NB: Kremen bør være kjøleskapskald før pisking.

 2. 7

  Legg noen av de største marengs-klumpene som base på et serveringsfat. Fordel litt vaniljekrem, pisket krem, bær og saus utover, stable så flere marengsklumper på toppen med vaniljekrem, pisket krem, bær og saus mellom.

  Tips

  Det beste er å lage to mindre tårn, men det går også an å lage et stort tårn. Ønsker du et mer stabilt tårn, kan du «feste» pavlova-klumpene sammen med litt hvit melisglasur eller fondant før kremen legges i mellom.

 3. 8

  Fyll inn med mer krem der det trengs og pynt med bær og sitronmelisse. Drypp gjerne litt ekstra saus på og server med en gang.

Tips

Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.

Del denne oppskriften: