Fetaostbrød med oregano

Fetaostbrød med oregano

1
 • Middels
 • 35 min
I denne brødoppskriften har vi kombinert fetaost og soltørkede tomater med smaken av oregano, noe som resulterer i et nydelig kuvertbrød å servere til for eksempel sjampinjongsuppen som du finner lenke til lenger nede på siden.

Ingredienser

1 pakke gjær
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
75 g TINE Meierismør
2 ts salt
14 dl hvetemel

Fyll:

3 ss TINE Meierismør
200 g fetaost
1 ss fersk oregano (evt. 1/2 ss tørket oregano)
5 stk soltørkede tomater
2 ts flak salt

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.
  3. Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.
  4. Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.
  5. Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.
  6. La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.
Tips

I stedet for oregano kan du også prøve med andre krydderurter eller finhakket løk.

Kommentarer

 • Sabine

  8 år siden
  Denne kan jeg lett gå god for! Er veldig god med løk også. Er dog litt som foccacia, altså best samme dag som det bakes.

   (0)


Det er mye kjærlighet i god mat