Håndkle og blad
Fetaostbrød med oregano
(1212)

Fetaostbrød med oregano

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

I denne brødoppskriften har vi kombinert fetaost og soltørkede tomater med smaken av oregano, noe som resulterer i et nydelig kuvertbrød å servere til for eksempel sjampinjongsuppen som du finner lenke til lenger nede på siden.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
1 pakkegjær
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
75 gTINE Meierismør
2 tssalt
14 dlhvetemel

Fyll:

3 ssTINE Meierismør
200 gfetaost
1 ssfersk oregano (evt. 1/2 ss tørket oregano)
5 stksoltørkede tomater
2 tsflak salt
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 250 °C.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.
  3. Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.
  4. Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.
  5. Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.
  6. La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.
Blått hjerte
Tips!

I stedet for oregano kan du også prøve med andre krydderurter eller finhakket løk.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat