Fetaostbrød med oregano

Fetaostbrød med oregano

1
16
Middels35 min
I denne brødoppskriften har vi kombinert fetaost og soltørkede tomater med smaken av oregano, noe som resulterer i et nydelig kuvertbrød å servere til for eksempel sjampinjongsuppen som du finner lenke til lenger nede på siden.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

 • 3 ss
 • 200 g
  fetaost
 • 1 ss
  fersk oregano/mynte (evt. 1/2 ss tørket oregano)
 • 5 stk
  soltørkede tomater
 • 2 ts
  flak salt

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 250 °C.

 2. 2

  Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.

 3. 3

  Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.

 4. 4

  Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.

 5. 5

  Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.

 6. 6

  La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.

Tips

I stedet for oregano kan du også prøve med andre krydderurter eller finhakket løk.

Del denne oppskriften: