
Fetaostbrød med oregano
Middels•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkegjær
-
5 dl
-
75 g
-
2 tssalt
-
14 dlhvetemel
Fyll:
-
3 ss
-
200 gfetaost
-
1 ssfersk oregano/mynte (evt. 1/2 ss tørket oregano)
-
5 stksoltørkede tomater
-
2 tsflak salt
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 250 °C.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm, hell den over gjæren. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett smør, salt og det meste av melet.
-
3
Arbeid deigen kraftig til den er glatt og smidig. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 45 minutter. Ha deigen på et melet bakebord og del den i to deler.
-
4
Trykk eller kjevle hver deig ut til en ca 1 cm tykk ”kake”, ha på smør, smuldre over osten og strø over oregano. Grovhakk og strø over tomatene.
-
5
Rull sammen, vri om noen ganger og form til runde kranser. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Pensle med vann og strø over salt.
-
6
La det hele heve ytterligere 20 minutter. Lag noen snitt i deigen og stek i nedre del av ovnen i 5 minutter, senk varmen til 200 °C og stek ytterligere 20 minutter. Avkjøl brødene på rist.