Nanbrød

Nanbrød med yoghurt

38
  • Enkel
  • 90 min
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

Ingredienser

2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss sukker
25 g gjær (1/2 pk)
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olivenolje
3 dl TINE Yoghurt Naturell
600 g hvetemel (ca. 10 dl)
1 ss garam masala ev. kummin eller koriander

Slik gjør du det

    1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
    2. Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
    3. Sett stekeovnen på 275 °C.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
    5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
Tips

Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.

Kommentarer

  • Toresnore

    2 år siden
    De blir veldig god når de pensles med smeltet hvitløkssmør etter de er stekt i ovnen. Passer fint til Indisk mat.

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Høres fantastisk godt ut, Toresnore :) God matlaging videre!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat