Nanbrød

Nanbrød med yoghurt

Kommentarer 38
  • Enkel
  • 90 min
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss sukker
25 g gjær (1/2 pk)
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olivenolje
3 dl TINE Yoghurt Naturell
600 g hvetemel (ca. 10 dl)
1 ss garam masala ev. kummin eller koriander

Slik gjør du det

    1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
    2. Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
    3. Sett stekeovnen på 275 °C.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
    5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
Tips!

Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.

Kommentar

Kommentarer

  • Toresnore

    1 år siden
    De blir veldig god når de pensles med smeltet hvitløkssmør etter de er stekt i ovnen. Passer fint til Indisk mat.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Høres fantastisk godt ut, Toresnore :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Therese Bjarkr

    2 år siden
    Har laget disse mange ganger, tips om du har gassbluss på komfyren; kjevle de tynne som pannekaker og stek på baksiden av vokpannen som du legger over gassen. Ps; pass på at håndtaket ikke brenner opp ;-)

    Kommenter  (13)


  • Therese Bjarkr

    2 år siden
    Har laget disse mange ganger, tips om du har gassbluss på komfyren; kjevle de tynne som pannekaker og stek på baksiden av vokpannen som du legger over gassen. Ps; pass på at håndtaket ikke brenner opp ;-)

    Kommenter  (3)


  • Johannes

    2 år siden
    Har prøvd denne oppskriften. Enkel og grei og har alltid fått et godt resultat. :-)

    Kommenter  (12)


  • Ben Erik

    2 år siden
    Hei! Denne oppskriften fungerer utmerket, jeg steker dem i min hjemmelagde tandoor - og da får en også frem den originale smaken av brødet som opprinnelig stekes i en ovn som er fyrt med trekull.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Ben Erik, Ikke dårlig at du har laget din egen tandoor. Jeg er veldig glad i nanbrød selv, så drømmen er å bygge en selv, men frem til den drømmen realiseres så fungerer denne oppskriften kjempebra i vanlig stekovn. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • Gunvor

    2 år siden
    Jeg steker nanbrød på steketakke. Utrolig effektivt! ??

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Gunvor, Det var et godt tips :) Tusen takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)


  • Møyfrid sofie amdal

    3 år siden
    Jeg kan ikke bruke gjær pga en kronisk mage/tarmsykdom. Men er det mulig å bruke annet hevemiddel???

    Kommenter  (22)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Møyfrid, Jeg har aldri forsøkt å bake Nanbrød med bakepulver eller lignende, men Nanbrødet skal heve endel og det lar seg ikke gjøre uten gjær, dessverre.

      Kommenter  (0)

      • Tove

        2 år siden
        Hva med å prøve natron?

        Kommenter  (0)

    • Randi

      2 år siden
      Møyfrid, du kan bruke surdeigsstarter i stedet for gjær.

      Kommenter  (0)


  • Maria

    3 år siden
    Hei. Går det greit å steke i tørr stekepanne?

    Kommenter  (56)


  • Ann Helen

    4 år siden
    Hei. Jeg brukte tine culturmelk naturell og de ble kjempegode :)

    Kommenter  (2)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ann Helen, Vi regner med at du erstattet den greske yoghurten med TINE Kulturmelk? Det er et veldig godt tips. Det er mulig at deigen blir litt løsere i konsistensen, men det er bare en fordel når man kjevler.

      Kommenter  (11)


  • Anette

    4 år siden
    Hei! Er det mulig bruke vanlig gresk yoghurt?

    Kommenter  (30)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anette, Det kan du :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat