Nanbrød

Nanbrød med yoghurt

54
497
Enkel90 min
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
Lag laktosefri variant

Oppskriften gjøres enkelt laktosefri ved å bytte til laktosefrie alternativer. TINE® har mange laktosefrie produkter med samme egenskaper som «vanlige» meieriprodukter – og som smaker akkurat like godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    TINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
  • 2 ss
    sukker
  • 25 g
    gjær (1/2 pk)
  • 1 ts
    salt
  • 2 ts
    bakepulver
  • 4 ss
    olivenolje
  • 3 dl
    TINE® Yoghurt Naturell . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Yoghurt Naturell
  • 600 g
    hvetemel (ca. 10 dl)
  • 1 ss
    garam masala ev. kummin eller koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.

  2. 2

    Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.

  3. 3

    Sett stekeovnen på 275 °C.

  4. 4

    Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.

  5. 5

    Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.

Tips

Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.

Del denne oppskriften: