
Nanbrød med yoghurt
Enkel•90 min min
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
-
2 sssukker
-
25 ggjær (1/2 pk)
-
1 tssalt
-
2 tsbakepulver
-
4 ssolivenolje
-
3 dlTINE® Yoghurt Naturell . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Yoghurt Naturell
-
600 ghvetemel (ca. 10 dl)
-
1 ssgaram masala ev. kummin eller koriander
Slik gjør du det
-
1
Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
-
2
Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
-
3
Sett stekeovnen på 275 °C.
-
4
Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
-
5
Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.