Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
Denne oppskriften gir 6 store eller 8 mindre nanbrød. Velg størrelse etter hva du selv liker.
Tips
Nanbrødene kan også stekes i tørr panne, på høy varme i 40-50 sekunder på hver side.
Tips
For å unngå at nanbrødene tørre kan du kjevle ut nanbrødene med litt nøyral olje fremfor mel.
Tips
Vil du ha mer smak på nanbrødene? Pensle de ferdige brødene med smeltet smør og hakkede urter.
Tips
Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø. Disse nanbrødene kan fint fryses.
Nanbrød med yoghurt
Enkel
1t 30min
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
Denne oppskriften gir 6 store eller 8 mindre nanbrød. Velg størrelse etter hva du selv liker.
Tips
Nanbrødene kan også stekes i tørr panne, på høy varme i 40-50 sekunder på hver side.
Tips
For å unngå at nanbrødene tørre kan du kjevle ut nanbrødene med litt nøyral olje fremfor mel.
Tips
Vil du ha mer smak på nanbrødene? Pensle de ferdige brødene med smeltet smør og hakkede urter.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø. Disse nanbrødene kan fint fryses.