TINE-vaffel – Vår beste vaffelrøre

Er du klar for vaffeldagen?

Vafler fortjener å bli servert minst en gang i uken hele året og ikke bare den 25. mars som er Verdens Vaffeldag. Med våre gode vaffeloppskrifter kan du fylle huset med duften av nystekte vafler, både på selveste vaffeldagen og ellers i året.

Vaffeldagen den 25. mars markerer et skill mellom vinter og vår, og i Sverige har vaffelen blitt et symbol på våren. Nå har vaffeldagen spredt seg til flere land, deriblant Norge.

Server nystekte vafler

Hva er vel bedre enn nystekte vafler med smør og brunost, eller kanskje rømme og syltetøy på? De beste vaflene lager du selv. Her har vi samlet de aller beste oppskriftene på vafler

Hva er en vaffel?

Vaffel er en kake stekt i jern, rutemønstret og hjerteformet eller rektangelformet. Henry Notaker sier i sitt Appetittleksikon at «tradisjonen med å steke kaker på denne måtren kan føres tilbake til grekerne. Mønsteret i jernet stammer fra 1200 - 1300 - tallet. Det karakterisktiske rutemønsteret skal være laget etter modell av bivokskakene i bikuben. Navnet vaffel stammer fra tysk wafel, som betyr vokskake».

Vaffeldagen

Den offisielle forklaringen på vaffeldagen er at vi i middelalderen feiret Vår frue (jomfru Maria) den 25. mars. Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde Jesusbarnet akkurat ni måneder senere.  Vår frues dag ble på svensk folkemunne til «Våffel-dagen», som etterhvert ble til Vaffel-dagen som den 25.mars feires over hele verden.

God vaffeldag!

Del denne artikkelen