Lammekarré med risotto
Utfordrende•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lammekarré:
-
800 glammekarré
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
3 ss
Steinsopprisotto:
-
5 dlvann
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
3 stksjalottløk
-
1 tstrøffelolje eller nøtteolje
-
4 dlrisottoris
-
2 dltørr hvitvin
-
1 dlrevet parmesan , eller meget godt lagret TINE Edamer
-
20 stksteinsopp (eller annen god sopp)
-
2 ssTINE® Meierismør (gjerne usaltet)
Tilbehør:
-
8 stkcherrytomater
-
1 buntasparges
-
100 gspekeskinke
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 125 °C. Krydre lammekarreen godt med salt og pepper. Varm en stor panne med olje og brun kjøttet på alle sider. Ha litt smør i pannen mot slutten.
-
2
Legg kjøttet over i en langpanne og la det stå i den varme ovnen til steketermometeret viser 50 °C for medium eller 65 °C for godt stekt. La kjøttet få hvile i 5–10 minutter før du skjærer det opp.
Steinsopprisotto:
-
3
Kok opp vann og rør ut kyllingbuljong. Ha grovhakket løk i en tykkbunnet kjele og fres blank i litt trøffel- eller nøtteolje. Hell i risen og la den frese under omrøring. Hell over hvitvin og kok opp under omrøring.
-
4
Når hvitvinen er noe redusert (har kokt inn), heller du over halvparten av buljongen. Hell på resten av buljongen og kok inn til nesten all væske er borte. Kjenn om risottoen er klar, den skal være «al dente». Ta kjelen av varmen og bland inn smør. Rør inn revet parmesan.
-
5
Risottoen skal være kremet i konsistens. Hvis den virker litt tørr, bland inn litt vann og litt smør. Rens sopp og del den i biter. Varm opp olje/smør i stekepanne og stek soppen gyllen. Tilsett salt og pepper.
Tilbehør:
-
6
Bak cherrytomatene i ovnen i ca. 5 minutter. Kok opp riktelig med lettsaltet vann, og kok asparges i ca. 5 minutter. Surr spekeskinke rundt aspargesen.