Grillede lammeskiver med gresk vri
Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Lammelår:
- 800 g lammelår, , i skiver
- 1 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
- 2 ts tørket oreganokrydder
tzatziki:
- 1 stykk slangeagurk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 3 dl TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts hvit nykvernet pepper
Gresk salat:
- 4 stykk tomat
- 0.5 stykk rødløk
- 1 stykk slangeagurk
- 20 stykk oliven
- 0.5 dl basilikum
Slik gjør du
1
Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
2
Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.
tzatziki:
1
Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
2
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.
gresk salat:
1
Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.
TipsServer med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.