placeholder image
0

Grillede lammeskiver med gresk vri

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lammelår:

800 glammelår, i skiver
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
2 tstørket oreganokrydder

tzatziki:

1 stkslangeagurk
2 stkhvitløksfedd
3 dlgresk yoghurt
½ tssalt
¼ tshvit nykvernet pepper

Gresk salat:

4 stktomater
½ stkrødløk
1 stkslangeagurk
20 stkoliven
½ dlbasilikum

Slik gjør du det

  • Lammelår:

    1. Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
    2. Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.
  • tzatziki:

    1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.
  • gresk salat:

    1. Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.

Tips:

Server med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.

Kommentarer