Grillede lammeskiver med gresk vri
Enkel•25 min min
Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.
Ingredienser
Antall porsjoner
Lammelår:
-
800 glammelår , i skiver
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
2 tstørket oreganokrydder
tzatziki:
-
1 stkslangeagurk
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tshvit nykvernet pepper
Gresk salat:
-
4 stktomater
-
½ stkrødløk
-
1 stkslangeagurk
-
20 stkoliven
-
½ dlbasilikum
Slik gjør du det
-
1
Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
-
2
Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.
tzatziki:
-
3
Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
-
4
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.
gresk salat:
-
5
Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.