Grillede lammeskiver med gresk vri
Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.

Ingredienser
Porsjoner
Lammelår:
tzatziki:
Gresk salat:
Slik gjør du
- 1
Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
- 2
Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.
tzatziki:
- 3
Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
- 4
Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.
gresk salat:
- 5
Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.
Tips
Server med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.