Grillede lammeskiver med gresk vri

Grillede lammeskiver med gresk vri

0
9
Enkel25 min
Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lammelår:

  • 800 g
    lammelår , i skiver
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 2 ts
    tørket oreganokrydder

tzatziki:

  • 1 stk
    slangeagurk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
    gresk yoghurt
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    hvit nykvernet pepper

Gresk salat:

  • 4 stk
    tomater
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 stk
    slangeagurk
  • 20 stk
    oliven
  • ½ dl
    basilikum

Slik gjør du det

  1. 1

    Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.

  2. 2

    Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.

tzatziki:

  1. 3

    Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. 4

    Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.

gresk salat:

  1. 5

    Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.

Tips

Server med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.

Del denne oppskriften: