tablecloth-basil
Grillede lammeskiver med gresk vri
(4)

Grillede lammeskiver med gresk vri

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Lammelår:

800 glammelår, i skiver
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
2 tstørket oreganokrydder

tzatziki:

1 stkslangeagurk
2 stkhvitløksfedd
3 dlgresk yoghurt
½ tssalt
¼ tshvit nykvernet pepper

Gresk salat:

4 stktomater
½ stkrødløk
1 stkslangeagurk
20 stkoliven
½ dlbasilikum
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
    2. Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.
    1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.
    1. Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.
blue heart
Tips!

Server med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff