Grillede lammeskiver med gresk vri

Grillede lammeskiver med gresk vri

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.

Antall porsjoner

Ingredienser

Lammelår:

800 g lammelår , i skiver
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ts tørket oreganokrydder

tzatziki:

1 stk slangeagurk
2 stk hvitløksfedd
3 dl gresk yoghurt
½ ts salt
¼ ts hvit nykvernet pepper

Gresk salat:

4 stk tomater
½ stk rødløk
1 stk slangeagurk
20 stk oliven
½ dl basilikum

Slik gjør du det

    1. Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
    2. Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.
  1. tzatziki:

    1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.
  2. gresk salat:

    1. Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.
Tips!

Server med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat