Grillede lammeskiver med gresk vri

Grillede lammeskiver med gresk vri

0
  • Enkel
  • 25 min
Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.

Ingredienser

Lammelår:

800 g lammelår , i skiver
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ts tørket oreganokrydder

tzatziki:

1 stk slangeagurk
2 stk hvitløksfedd
3 dl gresk yoghurt
½ ts salt
¼ ts hvit nykvernet pepper

Gresk salat:

4 stk tomater
½ stk rødløk
1 stk slangeagurk
20 stk oliven
½ dl basilikum

Slik gjør du det

    1. Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.
    2. Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.
  1. tzatziki:

    1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
    2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.
  2. gresk salat:

    1. Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.
Tips!

Server med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat