
Fårikål
Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Del hodekål i båter. Ha smørklatter i bunnen av en stor kjele. Legg så kjøtt og kål lagvis med et dryss salt og pepper mellom hvert lag.
- 2
Hell på vann og la det koke opp. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1,5–2 timer. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter, og server til.
Tips
Dersom du vil ha litt tykkere kraft, kan du jevne fårikålen med litt hvetemel mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en gaspose eller spesiell pepperholder om du ikke liker at de ligger løst.
Tips
Du kan også langtidskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 °C. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 °C. La stå i 6 timer. På denne måten fordamper mindre av væsken og kjøttet får en mer konsentrert smak.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



