Skip to main content

Fårikål

Enkel
2t

Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett på 70-tallet. Inviter familie eller venner på fårikål med årets ferske lammekjøtt!

3.7
(130)
Next ImageFårikål

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1.5 kg
hodekål
1 kg
lammekjøtt (med ben, i serveringsstykker)
2 ts
salt
4 ts
sorte pepperkorn
3 dl
vann (kokende)

Fremgangsmåte

  1. Del hodekål i båter. Ha smørklatter i bunnen av en stor kjele. Legg så kjøtt og kål lagvis med et dryss salt og pepper mellom hvert lag.

  2. Hell på vann og la det koke opp. La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1,5–2 timer. Kok poteter møre i vann, ca. 20 minutter, og server til.

    Tips

    Dersom du vil ha litt tykkere kraft, kan du jevne fårikålen med litt hvetemel mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en gaspose eller spesiell pepperholder om du ikke liker at de ligger løst.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også langtidskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 °C. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 °C. La stå i 6 timer. På denne måten fordamper mindre av væsken og kjøttet får en mer konsentrert smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter