
Ratatouille med lam
Middels•50 min min
Oppskrift på deilig gryte med gode smaker av lammekjøtt og grønnsaker. Ratatouille, eller grønnsaksstuing, er en klassisk fransk oppskrift fra Provence.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet:
-
8 stkpoteter
Lam:
-
600 glammekjøtt
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Ratatouille
-
2 stkløk
-
2 stkpaprika , gjerne ulike farger
-
4 stkhvitløksfedd
-
1 stkaubergine
-
4 stktomater
-
2 sstomatpuré
-
1 ssoregano/mynte
-
2 stkkjøttbuljong eller grønnsaksbuljongterninger
-
3 dlvann
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
Lam:
-
2
Skjær kjøtt i biter. Brun kjøttet i smør i en stekepanne og legg det over i en gryte.
Ratatouille:
-
3
Rens løk og ta frøene ut av paprikaen. Finhakk hvitløk. Skjær løk, paprika, aubergine og tomat i biter.
-
4
Stek løk og paprika i stekepannen. Legg alle grønnsakene i gryten. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og vann. La gryten koke ved svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.