Skip to main content

Ratatouille med lam

Middels
50min

Oppskrift på deilig gryte med gode smaker av lammekjøtt og grønnsaker. Ratatouille, eller grønnsaksstuing, er en klassisk fransk oppskrift fra Provence.

3.9
(15)
Next ImageRatatouille med lam

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

8 stk
potet

Lam:

600 g
lammekjøtt
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Ratatouille

2 stk
løk
2 stk
paprika, gjerne ulike farger
4 stk
hvitløksfedd
1 stk
aubergine
4 stk
tomat
2 ss
tomatpuré
1 ss
oregano/mynte
2 stk
kjøttbuljong eller grønnsaksbuljongterninger
3 dl
vann
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Lam:

  1. Skjær kjøtt i biter. Brun kjøttet i smør i en stekepanne og legg det over i en gryte.

Ratatouille:

  1. Rens løk og ta frøene ut av paprikaen. Finhakk hvitløk. Skjær løk, paprika, aubergine og tomat i biter.

  2. Stek løk og paprika i stekepannen. Legg alle grønnsakene i gryten. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og vann. La gryten koke ved svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter