Ratatouille med lam

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på deilig gryte med gode smaker av lammekjøtt og grønnsaker. Ratatouille, eller grønnsaksstuing, er en klassisk fransk oppskrift fra Provence.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Lam:

600 glammekjøtt
1 ssTINE Meierismør til steking

Ratatouille

2 stkløk
2 stkpaprika, gjerne ulike farger
4 stkhvitløksfedd
1 stkaubergine
4 stktomater
2 sstomatpuré
1 ssoregano
2 stkkjøttbuljong eller grønnsaksbuljongterninger
3 dlvann
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • Potet:

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  • Lam:

    1. Skjær kjøtt i biter. Brun kjøttet i smør i en stekepanne og legg det over i en gryte.
  • Ratatouille:

    1. Rens løk og ta frøene ut av paprikaen. Finhakk hvitløk. Skjær løk, paprika, aubergine og tomat i biter.
    2. Stek løk og paprika i stekepannen. Legg alle grønnsakene i gryten. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og vann. La gryten koke ved svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kommentarer

  Legg til kommentar