Ratatouille med lam

Ratatouille med lam

2
8
Middels50 min
Oppskrift på deilig gryte med gode smaker av lammekjøtt og grønnsaker. Ratatouille, eller grønnsaksstuing, er en klassisk fransk oppskrift fra Provence.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

  • 8 stk
    poteter

Lam:

Ratatouille

  • 2 stk
    løk
  • 2 stk
    paprika , gjerne ulike farger
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    aubergine
  • 4 stk
    tomater
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 1 ss
    oregano
  • 2 stk
    kjøttbuljong eller grønnsaksbuljongterninger
  • 3 dl
    vann
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Lam:

  1. 2

    Skjær kjøtt i biter. Brun kjøttet i smør i en stekepanne og legg det over i en gryte.

Ratatouille:

  1. 3

    Rens løk og ta frøene ut av paprikaen. Finhakk hvitløk. Skjær løk, paprika, aubergine og tomat i biter.

  2. 4

    Stek løk og paprika i stekepannen. Legg alle grønnsakene i gryten. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og vann. La gryten koke ved svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Del denne oppskriften: