Ratatouille med lam

Ratatouille med lam

Kommentarer 2
  • Middels
  • 50 min
Oppskrift på deilig gryte med gode smaker av lammekjøtt og grønnsaker. Ratatouille, eller grønnsaksstuing, er en klassisk fransk oppskrift fra Provence.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stk poteter

Lam:

600 g lammekjøtt
1 ss TINE Meierismør til steking

Ratatouille

2 stk løk
2 stk paprika , gjerne ulike farger
4 stk hvitløksfedd
1 stk aubergine
4 stk tomater
2 ss tomatpuré
1 ss oregano
2 stk kjøttbuljong eller grønnsaksbuljongterninger
3 dl vann
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  1. Lam:

    1. Skjær kjøtt i biter. Brun kjøttet i smør i en stekepanne og legg det over i en gryte.
  2. Ratatouille:

    1. Rens løk og ta frøene ut av paprikaen. Finhakk hvitløk. Skjær løk, paprika, aubergine og tomat i biter.
    2. Stek løk og paprika i stekepannen. Legg alle grønnsakene i gryten. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og vann. La gryten koke ved svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Dette er en kjempegod gryterett som passer like godt til norske som til franske ganer. Prøv den og jeg tror du blir fornøyd.

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for anbefalingen, Wenche!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat